ΔΣ Τρίπολης: Προσπάθεια να περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από Τρίπολη και Τεγέα

ΔΣ Τρίπολης: Προσπάθεια να περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από Τρίπολη και Τεγέα

Ιανουάριος 18, 2024 - 08:45
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ψυχογυιός έθεσε το ζήτημα της διέλευσης από την Αρκαδία της Ολυμπιακής Φλόγας. 

Η υπεύθυνη αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Ελένη Καρούντζου απάντησε ότι μέσα από την Τρίπολη θα περάσει η Ολυμπιακή φλόγα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η κυρία Καρούντζου επεσήμανε ότι η απόφαση του Δήμου ήταν η Φλόγα να περάσει από την πόλη της Τεγέας, όπως είχε γίνει και στην Ολυμπιάδα του 1936, ωστόσο η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή απάντησε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν για τεχνικούς λόγους.

«Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος έστειλε έγγραφο στην Επιτροπή και περιμένουμε την απάντηση. Δεν μπορεί η Φλόγα να περάσει και από την Τρίπολη και από την Τεγέα».

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης πρότεινε να σταλεί έγγραφο για το ζήτημα και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως υπενθύμισε χθες ο κ. Τζιούμης, ότι λίγο πριν από την έναρξη της τελετής για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «ΤΟΚΥΟ 2020» στην Τεγέα στις 13 Μαρτίου του 2020, και ενώ όλοι ήταν στην θέση τους, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε ανακοινώσει τη ματαίωση της λαμπαδηδρομίας, για λόγους προστασίας του πληθυσμού.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.