ΔΣ Τρίπολης: «Ασφαλίτες», «κομμουνιστές» και μια σουρεαλιστική συζήτηση

ΔΣ Τρίπολης: «Ασφαλίτες», «κομμουνιστές» και μια σουρεαλιστική συζήτηση

Αύγουστος 09, 2023 - 21:49
9 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπέιρωσης» Βαγγέλης Γούργαρης είχε ανακοινώσει ότι θα έθετε ζήτημα για τη μονάδα επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων στο Αθήναιο, για την οποία είχε γίνει ανάκληση της άδειας λειτουργίας της από το ΣτΕ. Οι σχετικές ανακοινώσεις είχαν γίνει και από την Περιφέρεια. Ωστόσο, όπως φαίνεται, έγινε ανάκληση της απόφασης ανάκλησης της λειτουργίας της. Η συζήτηση αυτού του θέματος, έγινε αφορμή για έναν εντονότατο διαξιφισμό ανάμεσα στους κκ. Γούργαρη και Παπαδημητρίου.

Σημειωτέον ότι ο κ. Γούργαρης είχε αποστείλει στην πρόεδρο την εισήγηση, αλλά δεν την είχε προωθήσει στους δημοτικούς συμβούλους, με αποτέλεσμα να ζητηθεί από τον κ. Γούργαρη να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θέτει το ζήτημα εκτός ημερησίας.

Ο κ. Κώστας Τζιούμης είπε: «Σήμερα έχουμε μια επιστολή που ζητεί να συζητηθεί το θέμα της μονάδας επεξεργασίας στο Αθήναιο. Θα πρέπει να πάρει απόφαση το ΔΣ και να δεχθεί ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί εκτός ημερησίας. Να τεκμηριώσει για ποιο λόγο θέλει να συζητηθεί σήμερα το θέμα, και να αποφασίσει το ΔΣ».

Το γνωστό «στρίβειν διά του αρραβώνος θα αποφασίσει το ΔΣ», είπε ο κ. Γούργαρης, και εκείνη την ώρα ο Σωτήρης Παπαδημητρίου τον κατηγόρησε ότι μιλάει κομματικά, και ότι «αυτά να τα λέει στον Περισσό».

«Ο ασφαλίτικος ρόλος σου ενισχύεται», είπε τότε ο κ. Γούργαρης, και ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε:

Από τον κομμουνιστικό ρόλο, είναι καλύτερος ο ασφαλίτικος.

Επικράτησε ένταση στη συνεδρίαση.

Ο κ. Τσιαμούλος είπε ότι δεν μπορεί «ο κάθε Γούργαρης να θέτει ένα θέμα για το οποίο έχει αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη. Τελείωσε, έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη». Η κυρία Παναγοπούλου, πρόεδρος του ΔΣ, προσπαθησε να διευθύνει τη συζήτηση, με τον κ. Τσιαμούλο να λέει ότι δεν θέλει να συζητηθεί. Ο κ. Σαμπράκος είπε: «Και να το συζητήσουμε, και να πάρουμε μια απόφαση κατά της λειτουργίας, τι νόημα έχει να το συζητήσουμε, αφού υπάρχει απόφαση. Να κάνουμε ευχολόγια;».

Ο κ. Γούργαρης είπε: «Όταν παίρνατε ομόφωνες αποφάσεις, δεν ήταν ευχολόγια».

Ο κ. Σαμπράκος απάντησε ότι τότε, όταν ψήφιζε το Σώμα κατά της λειτουργίας του εργοστασίου, δεν υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις.

Ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία, κατά την οποία αποφασίστηκε να μην συζητηθεί το θέμα. 

Η συζήτηση ήταν αρκετά σουρεαλιστική, με αρκετούς να ψηφίζουν «παρών», εκτός από «κατά» και να αποχωρούν από την αίθουσα όταν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε τον λόγο στον κ. Γούργαρη για να κάνει μια δήλωση, όπως είχε ζητήσει.

Ο κ. Βαγγέλης Γούργαρης, υπενθυμίζοντας την απόφαση του ΔΣ Τρίπολης και δήλωσε υποχρεωμένος να σταθεί σε αυτή την απόφαση, με τον κ. Σμυρνιώτη να ρωτάει: «Θα κρίνουμε δικαστικέ αποφάσεις εδώ μέσα;». Ο κ. Τσιαμούλος δε, είπε:

Εδώ έχουμε ανεργία... Είμαι επιχειρηματίας κι εσείς πρέπει να μάθετε να δουλεύετε κάποια στιγμή


9 Σχόλια

Αλλά ο ΙΤΑΛΟΣ σας έμαθε δήμαρχε και από την καλή και από την ανάποδη .Ο γούγαρης ξέρει από εργασία όπως και ο γιαννακουρας με το γερο από το Αθήναιο που έκαναν την προσφυγή ! Ιταλέ κάνε τη δουλειά σου τώρα όπως ξέρουμε

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΓΚΑΦΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΥΤΗ

Ειδεσ δημαρχε ποσου εργαζομενουσ εχει η μοναδα απο αυτου θα χασεισ

κ. Παπαδημητρίου σε συμπαθούσα, αλλά τώρα σε αγαπάω περισσότερο. Η καλύτερη απάντηση που του έδωσες.

Ότι ο Γούργαρης είπε στον Ζήκο ότι γαβγίζει δεν είδα να το σχολιάσει κανένα από τα γνωστά παπαγαλάκια που γράφουν κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια. Προφανώς δεν το θεώρησαν προσβλητικό. Προσβλήθηκαν και εξανέστησαν μόνο όταν του είπε ο Μακαρούνης ότι του χαλάει την αισθητική όταν γκάριζε απέναντί του. Εκτός από την επιλεκτική μνήμη, πάσχουν και από την λεγόμενη επιλεκτική προσβολή

Ξεπροβάλλουν τα φασιστικά δόντια που κάποτε ήταν ΠΑΣΟΚ!!! Κε Σμυρνιωτη θα σε πάρει στο λαιμό του....

Γαβ Γαβ Γαβ Σώτο. Δεν νομίζω να προσβλήθηκες έτσι; Μούγκα και κοκοκό όταν στο είπε ο Γούργαρης. Και δύο φορές μάλιστα. Γαργάρα το έκανες. Αν στο είχε πει κανας Μακαρούνης ή κανας Λαγός θα είχες ορμήσει να τους δαγκώσεις με λύσσα...Αζόρ του δημοτικού συμβουλίου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.