Δρόμος Στεμνίτσα - Αρχαία Γόρτυνα: Μια εικόνα, χίλιες βλαστήμιες

Δρόμος Στεμνίτσα - Αρχαία Γόρτυνα: Μια εικόνα, χίλιες βλαστήμιες

Ιούλιος 02, 2021 - 09:16
1 σχόλια

Επιμελείται ο
Πάνος Χουντής

[▪] Πολλοί λίγοι θα έχετε επισκεφθεί την Αρχαία Γόρτυνα.
Είναι η αρχαία πόλη που ήταν χτισμένη στην δεξιά πλευρά του ποταμού Λούσιου, σε μία πολύ μαγευτική τοποθεσία, στην έξοδο του φαραγγιού του.

Πρόκειται για μια σημαντική πανάρχαια Αρκαδική πόλη, κτισμένη από τον Γόρτυνο, που την έχτισε δίπλα από το ποτάμι που σε εκείνο το σημείο λέγεται...Γορτύνιος!
Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, η Γόρτυνα της Αρκαδίας, ίδρυσε και εποίκησε την Αρχαία Γόρτυνα που ευρίσκεται στην ...Κρήτη.
[▪] Υπάρχουν λοιπόν ακόμα στην Γορτυνία, μικροί ηρωικοί επαγγελματίες, καφέ, ταβερνούλες, παραδοσιακοί ξενώνες, εργαστήρια μελισσοκομικών και ζυμαρικών προϊόντων και οργανωμένα ξενοδοχεία που περιμένουν την ...ανάπτυξη.

Περιμένουν τους ντόπιους πατριώτες, τους διάφορους ταξιδιώτες, τους περιηγητές, τους μορφωμένους τουρίστες, αλλά και τους περαστικούς, μπάς και δουν κάποια οικονομική .....ανατολή!
[▪] Για περισσότερες αρχαιολογικές λεπτομέρειες καλό θα'ναι και αξιζει παρα πολύ, να ψάξετε και μόνοι σας για την αρχαία Γόρτυνα.
[▪] Υπάρχουν πάρα πολλοί πατριώτες που στέλνουν στην σελίδα μας ζωντανά και φρέσκα φωτογραφικά ρεπορτάζ από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο οδικό δίκτυο της περιοχής μας!

Όλες τις επεξεργαζόμαστε και θα τις δημοσιεύσουμε με κάποια ιδιαίτερη αξιολόγηση και εκτίμηση!
[▪] Φαίνεται λοιπόν ότι αυτός ο άθλιος ...κατσικόδρομος είναι ένας τρισάθλιος και πολύ επικίνδυνος δρόμος πρόσβασης της Στεμνίτσας με την αρχαία Γόρτυνα.
Σε προηγούμενη ανάρτηση μας, σας είχα φρεσκότατες φωτογραφίες από τον χιλιοταλαιπωρημένο δρόμο που συνεχώς ....βυθίζεται, μεταξύ Δημητσάνας και Στεμνίτσας. Καταλάβατε ε;
[▪] Για να περάσει κάποιος τολμηρός οδηγός αυτόν τον ....δρόμο που ενωνει την Στεμνιτσα με την αρχαια Γόρτυνα, πρέπει να διαθέτει: Καλή Οδική βοήθεια, τηλέφωνα όλων των συνεργείων της Τρίπολης και να ξέρει κάθε ποτέ εφημερεύει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο..
[▪] Θα ρωτήσει κάποιος ψύχραιμος πατριώτης την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πού πάνε τόσα λεφτά για την βελτίωση των επαρχιακών δρόμων;

Πού πάνε τα λεφτά για το βούλωμα των τεράστιων και επικίνδυνων λακουβών;
Που πάνε τα λεφτά για την κοπή των δένδρων δεξιά και αριστερά των οδών;
[▪] Τα ελέγχει κάνεις ή πάνε στούς δικούς μας ...κουβάδες με θρασύτατα αναθεσούλες; Ε;
[▪] Εγώ πατριώτες μου, σας επιτρέπω για την δική σας οργή και αγανάκτηση, να βρίσετε ότι θέλετε και για την συνέχεια, θα σας δώσω και το τηλέφωνο του δήμου Γορτυνίας για πολιτισμένες και ψύχραιμες διαμαρτυρίες!
Είναι το: 2795360300
Είπαμε...

Πολιτισμένα και ψύχραιμα, σαν Ευρωπαίοι Γορτύνιοι...!

ΠΑΝΟΣ Β. ΧΟΥΝΤΗΣ
 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Γι'αυτό να χρησιμοποιείτε τα μονοπάτια : Στεμνίτσα - Ι.Μ.Προδρόμου (MenalonTrail) 1 ώρα 45' και Ι.Μ.Προδρόμου - Αρχαία Γόρτυνα 1 ώρα. Μπορείτε να κάνετε και ένα παγωμένο μπάνιο στον Λούσιο. Η ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. άλλαξε όλα τα παλιά σήματα στο MenalonTrail με δικά της έξοδα και συντηρεί το μονοπάτι με την βοήθεια και εθελοντών και επαγγελματιών κάποιων από τα 9 εμπλεκόμενα χωριά, χωρίς να έχει λάβει ούτε ένα ευρώ ενίσχυση, ούτε από τον Δήμο, ούτε από την Περιφέρεια. Αυτοί ασχολούνται με άλλα "μεγάλα" έργα πνοής, που θα φέρουν ανάπτυξη σε 10 χρόνια, όταν θα έχουν αποδημήσει όλοι....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.