ΔΝΤ: Η Ευρώπη πληρώνει περισσότερο τις κυρώσεις από τη Ρωσία

ΔΝΤ: Η Ευρώπη πληρώνει περισσότερο τις κυρώσεις από τη Ρωσία

Ιούλιος 27, 2022 - 18:16
0 σχόλια

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΒΛ. ΠΟΥΤΙΝ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Την ώρα που δυναμώνουν οι φωνές εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναποτελεσματικότητα των κυρώσεων απέναντι στην Μόσχα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έρχεται να υπογραμμίσει ότι η Ευρώπη πληρώνει πολύ πιο βαρύ τίμημα από την αντιπαράθεση αυτή.

Σύμφωνα με το Ταμείο, η ρωσική οικονομία θα υποστεί μεγάλη ύφεση μέσα στο 2022, όμως αυτή θα είναι μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, παρά το μπαράζ δυτικών κυρώσεων.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείο, Πιερ Ολιβιέ Γκουρανσά, το ΑΕΠ της Ρωσίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 6,0% το 2022, προβλέπει πλέον το ΔΝΤ, ποσοστό αισθητά μικρότερο από το 8,5% που ανέμενε στις προηγούμενες εκτιμήσεις το ΔΝΤ. 

«Η ρωσική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί λιγότερο από ό,τι προβλεπόταν το δεύτερο τρίμηνο, οι εξαγωγές αργού πετρελαίου και μη ενεργειακών προϊόντων διατηρούνται σε υψηλότερο επίπεδο από το προσδοκώμενο», εξηγεί στην έκθεσή του ο διεθνής χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσινγκτον.

«Επιπλέον, η εσωτερική ζήτηση δείχνει μια ορισμένη ανθεκτικότητα χάρη στον έλεγχο των επιπτώσεων των κυρώσεων στον εσωτερικό χρηματοοικονομικό τομέα και η αγορά εργασίας πλήττεται λιγότερο από ότι προβλεπόταν», προσθέτει το Ταμείο.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.