«Δημοτική Ενότητα»: Λέμε ως εδώ... Αιδώς, Αργείοι!

«Δημοτική Ενότητα»: Λέμε ως εδώ... Αιδώς, Αργείοι!

Σεπτέμβριος 05, 2020 - 11:45
0 σχόλια

Σε κατάσταση έντονου πανικού ο Δήμαρχος επιχειρεί με ανακοίνωση που εξέδωσε, να φορτώσει τις δικές του ευθύνες, στις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τη μη προσέλευση τους στη
συνεδρίαση του Δ.Σ. συνεχίζοντας την ίδια εχθρική και εμπαθή τακτική, για να επιτεθεί στη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.

Ενώ θα έπρεπε να προβληματιστεί πως κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες οι παρατάξεις του Δ.Σ. να απέχουν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ., αυτός συνεχίζει να υβρίζει, να λασπολογεί και να προσπαθεί να αμφισβητήσει ακόμα και την αγάπη μας, το ενδιαφέρον μας και την μέχρι σήμερα προσφορά μας στον Δήμο.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Τ.Α. ο Δήμαρχος και η Δημοτική του Παράταξη αποχωρούν από την συνεδρίαση του Δ.Σ. γιατί δεν συμφωνούσαν με την απόφαση, ευτελίζοντας και απαξιώνοντας τον κορυφαίο θεσμό όπως είναι η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν επιτρέπει να τεθούν σε ψηφοφορία οι προτάσεις των άλλων παρατάξεων καθιερώνοντας νέα "ήθη και έθιμα" και δεν συγκαλεί την διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει αποφασίσει το Δ.Σ. για
σοβαρά θέματα μεταλιγνιτικής εποχής, λειτουργώντας με μυστική διπλωματία και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, .

Δεν θέλει να καταλάβει κάτι βασικό ότι ανώτερο όργανο αποφάσεων σε ένα Δήμο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ότι ένας Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς το σεβασμό στη βούληση της πλειοψηφίας αυτού του δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου.

Παράνομα, σκόπιμα και με καθυστέρηση 8 μηνών, αφού πρώτα έχουν ολοκληρωθεί τα Master΄s Plan της Περιφέρειας και του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, γίνεται ανάρτηση στο Διαύγεια αποφάσεων του Δ.Σ. που περιέχουν προτάσεις της αντιπολίτευσης για την μεταλιγνιτική εποχή. Επικαλείται όψιμα ως επιχείρημα ότι δεν παρευρεθήκαμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για να ψηφιστεί η παραχώρηση του οικοπέδου του παλαιού γηροκομείου για την ίδρυση του μουσείου, απαξιώνοντας για άλλη μια φορά τις ενέργειες όλων των προηγουμένων Δημοτικών Αρχών.

Αν μέχρι πέρυσι δεν τον απασχολούσαν οι εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις θα γνώριζε ότι το Δ.Σ. διαχρονικά με σωρεία αποφάσεων έχουν δρομολογήσει την κατασκευή του αρχαιολογικού μουσείου της Μεγαλόπολης.
Στην ίδια ανακοίνωση συνεχίζει να πανηγυρίζει για την ακύρωση σε πρώτο βαθμό της προσφυγής που κατέθεσαν οι αντιπολιτεύσεις του Δήμου κατά της ψήφισης του μνημονίου.
Η απόφαση ακύρωσης συντάχθηκε κατά εντολή άνωθεν, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, πρόχειρα και στο πόδι, με τη στήριξη δοτών υπηρεσιακών προσώπων και με
παραθυράκια του πρόσφατου νομοσχεδίου. Θα προχωρήσουμε στο άμεσο μέλλον σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την ακύρωση του μνημονίου έτσι ώστε να μην είμαστε συνυπεύθυνοι και συνένοχοι σε καταστροφικές για τον τόπο (κατευθυνόμενες άνωθεν) επιλογές.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.