Δεν έχουμε να φάμε, αλλά... μπράβο, υπουργέ!

Δεν έχουμε να φάμε, αλλά... μπράβο, υπουργέ!

Οκτώβριος 09, 2022 - 10:15
27 σχόλια

Φωτογραφία από StockSnap από το Pixabay

Σας έχει μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη ή μόνο το δικό μου ξύνει τη ραφή της και κοντεύει να την σκίσει; Έχετε συνειδητοποιήσει ότι βασικά αγαθά έχουν ακριβύνει από 25% έως 70% ή μόνο εγώ μετράω τα σεντς;

Διότι στον δημόσιο διάλογο, που λέμε, στα κοινωνικά δίκτυα, εκεί όπου μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα κι ο κόσμος κι ο κοσμάκης, κάτω από τις φωτογραφίες υπουργών, νυν και πρώην πρωθυπουργών αγκαλιά με βουλευτές, τα «μπράβο» πάνε σύννεφο.

Μπράβο, υπουργέ που πήγες στην τάδε εκκλησία στο τάδε χωριό (το πατρίς, θρησκεία, οικογένεια είναι γνωστή καραμέλα και διαπιστώνω ότι γλυκαίνει ακόμα και εκείνους που πατάνε μία στο τόσο στην εκκλησία ή στο σπίτι τους, πολύ περισσότερο τους ανόητους τοπικιστές που θεωρούν ότι περιποιεί τιμή για το χωριό η ευλαβική παρουσία του τάδε ή δείνα πολιτικού), μπράβο υπουργέ που ποζάρεις εδώ κι εκεί, στα «τιμημένα και  ιερά χώματα» (δώσε του Έλληνα χώμα ποτισμένο με αίμα από τους προγόνους και πατημένο από την αρίδα του υπουργού και πάρ’ του την ψυχή…), μπράβο υπουργέ μου που υπάρχεις!

Δεν καταλαβαίνω.

Ό,τι και να ψηφίζεις, εδώ που έχουμε φτάσει, όποιον και να υποστηρίζεις, εδώ που έχουμε κατρακυλήσει, δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορείς πλέον να είσαι μπόσικος, δεν μπορεί να μην νιώθεις κορόιδο με «κ» κεφαλαίο πατώντας την καρδούλα κάτω από την ανάρτηση. Εκτός αν περιμένεις να γλείψεις κανένα κοκαλάκι, που και πάλι κορόιδο είσαι και παίρνεις και τους άλλους στον λαιμό σου.

Ποιος από όλους αυτούς έκανε το ελάχιστο για τη χώρα και για τα… τιμημένα χώματα της Αρκαδίας; Από πού να το πιάσουμε; Απολιγνιτοποίηση ό,τι να ‘ναι; Μεγαλόπολη; Κλείσιμο καταστημάτων του ΕΦΚΑ, ουρές και ταλαιπωρία; Την κατάσταση στα νοσοκομεία; Την καταφανή κερδοσκοπία στο σούπερ μάρκετ που έχει… ιδρώσει να καταπολεμά ο Άδωνις, και που μάλλον είναι ο μόνος στη χώρα ο οποίος δεν παρατήρησε ότι η στοκαρισμένη ζάχαρη, στην αρχή της κρίσης και του πολέμου, εν μια νυκτί ανέβηκε κατά 25 λεπτά, ενώ ήταν αγορασμένη μήνες νωρίτερα;

Α, να μην τον αδικούμε. Ο Άδωνις, ο οποίος στην αρχή της κρίσης έδωσε… λύση στην άνοδο της τιμής των καυσίμων με μια πλατφόρμα (ναι, οι πλατφόρμες είναι ένας εύκολος τρόπος για να πεις στα μέσα ενημέρωσης να πουν ότι κάτι κάνεις) όπου υποτίθεται βρίσκεις τη φθηνότερη βενζίνη –και την οποία οι πρατηριούχοι ενημερώνουν όποτε το θυμούνται- έδωσε λύση και για το καλάθι της νοικοκυράς με μία ακόμα πλατφόρμα. Όχι, δεν επεμβαίνει το υπουργείο στις τιμές πώς θα μπορούσε, άλλωστε, σε ελεύθερη αγορά ζούμε, αν και άλλα είχαν αφεθεί να διαρρεύσουν, αλλά εκεί θα μπορείς να βλέπεις τις τιμές στα μεγάλα σούπερ μάρκετ για να πηγαίνεις να ψωνίσεις αλλού τη ζάχαρη, αλλού το αλεύρι, αλλού το γάλα.

Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι ο Άδωνις ήταν από εκείνους που υποβάθμιζαν χαριτωμένα την επερχόμενη αύξηση τις τιμής του ρεύματος, κάνοντας λόγο για πτώση της τιμής των αγγουριών.

Η ΕΚΤ μιλά  για πληθωρισμό ενέργειας και τροφίμων. Αυξημένο πληθωρισμό, λέει, θα έχουμε ως και το τρίτο τρίμηνο του 2023. Και ρωτώ: Πιστεύετε ότι οι τιμές στα προϊόντα θα πέσουν όταν πέσει η τιμή της ενέργειας; Ή ότι όταν έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα, απλώς οι τιμές δεν θα αυξηθούν κι άλλο;

Οι μισθοί μας, πάντως, δεν αναμένεται να αυξηθούν και οι τιμές των προϊόντων δεν αναμένεται να πέσουν.

Αν, λοιπόν, κάποιος από την κυβέρνηση παραδεχτεί αυτό το οποίο καταλαβαίνουμε όλοι, ότι δηλαδή οι αυξημένες τιμές ήρθαν για να μείνουν, ε, τουλάχιστον θα του πω ένα «μπράβο» που για μία φορά θα έχει πει την αλήθεια.

Αλλά τα περί πολέμου στην κερδοσκοπία και τα περί πάταξης της φοροδιαφυγής, όταν καμιά ενενηνταριά πολίτες χρωστούν το ένα τρίτο του δημόσιου χρέους αλλά κανείς δεν τους αγγίζει και, όχι μόνον αυτό, τους διευκολύνει το κράτος να κατακλέβουν κιόλας, όταν η Ελληνική Δικαιοσύνη σέρνεται, όταν κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν και όταν το μόνο που νοιάζει τους πολιτικούς είναι είτε να επανεκλεγούν είτε να εκλεγούν, και το μόνο που κάνουν είναι να εμφανίζονται στα πάνελ και να φωτογραφίζονται στα πάτρια εδάφη, ε, όχι, δεν μπορεί πλέον να είναι ανεκτό.

Δεν μπορεί το μόνο που περιμένουμε από τους πολιτικούς μας να είναι η φωτογραφία στο χωριό ή με τον τάδε και τον δείνα «ισχυρό» άνδρα στο κόμμα ή στη χώρα. 

Κι αν νομίζεις ότι το like δεν έχει κι αυτό τη δική του δύναμη, απατάσαι.

Δώσ’ το καλύτερα σε κανένα βίντεο με γατάκια.

 

Γαλανιάδη Εύα

Tags: 

27 Σχόλια

Διάβασα το άρθρο και συμπαιρενω ότι δεν σας φτάνει μια φορά θέλετε και δεύτερη φορά αριστερά

Μέχρι και τα λαικ σας ενοχλούν κυρία Γαλανιαδη να το κοιτάξετε αυτό

Πρώτη φορά γίνονται τέτοιες συντονισμένες προσπάθειες για να φύγει ο τόπος μας από την μιζέρια κι εσείς ασχολείστε με το ποιός φωτογραφίζεται με ποιόν γι'αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά

Έκανε παρέμβαση, μην τον αδικούμε τον Κούλη! Έβαλε πλαφόν! Που; Μα στα καυσόξυλα, στους φουκαράδες αγρότες που περίμεναν να πάρουν ένα χαρτζιλίκι μέσα στη χασούρα τους , ο + Κούλης έβαλε πλαφόν! Για πετρέλαιο, αέριο κουβέντα.... Θα σωθεί η οικονομία απο το πλαφόν στα καυσόξυλα.

Για το φυσικό αέριο , για την μεγάλη φαρμακοβιομηχανία στην ΒΠ δεν είδα να γράφετε κάτι, άλλα που να βρείτε χρόνο να σας απασχολήσουν αυτά αφού δεν εξυπηρετούν τον στόχο του άρθρου σας

Δεν θέλουμε ο βουλευτής να είναι μακριά από τον κόσμο κι όταν είναι δίπλα στον πολίτη λέμε γιατί είναι κοντά... Η αστειοτητα στο μεγαλείο της !

Κάποιοι που σχολιάζουν αρνητικά το άρθρο, στο οποίο έχει μεγάλο δίκιο η κ. Γαλανιάδη ή... φαρμακοβιομήχανοι κ.λπ. "ευεργέτες", τρομάρα τους, είναι (με μισθούς των 300-500 άντε 700 ευρώ που θα δίνουν στους προσκυνούντες την ποδιά του κάθε πολιτικάντη) ή βρωμάνε τα χνώτα τους απο την πείνα!..

Για τα δεινά της χώρας τεράστια ευθύνη έχουν έχουν και οι αεριτζήδες αρθρογράφοι! Αυτό με τους 90 πολίτες που χρωστάνε το 1/3 του δημόσιου χρέους είναι "όλα τα λεφτά", εκτός αν μας παραθέσει η αρθρογράφος τα 90 ονόματα και δίπλα από το κάθε όνομα το ποσό που οφείλει! Αν δεν το κάνει ή δεν πρέπει να ξαναγράψει τίποτα ή ότι ξαναγράψει πρέπει εμείς να το θεωρούμε εκ των προτέρων για πέταμα...

@ 18:18 Αδικείτε τον Σωκράτη!', τώρα που μπερδεύεται και χρησιμοποιεί τα "ειρήσθω εν παρόδω" και στα άρθρα που απευθύνονται στα αγράμματα ούγκανα του ακροδεξιού φάσματος!

18:18 @ Τα 90 ονόματα είναι γραμμένα σε πολλά άρθρα φίλε, πολλά χρόνια τώρα, μάλλον εσύ δεν πρέπει να ξανασχολιάσεις τώρα. Ένας είναι η + Αγία οικογένεια που δεν ξέρει ούτε η ίδια ποσα χρωστάει, και όλοι τους (στην Αγ οικογένεια) είναι και ήταν Δημόσιοι Υπάλληλοι και Ο Κούλης αγρότης!

5 χρόνια και βάλε έκανε η "ανεξάρτητη Δικαιοσύνη" να αρχειοθετήσει, όχι να αθωώσει τον Άδωνη. Το πρώτο νομ/σχδιο σαν υπουργός, ήταν η κατάργηση της αιτιολόγησης των απολύσεων. Ήταν πρωτομάστορας να δoθούν άδειες για ουρανοξύστες στο Ελληνικό χωρίς να ρωτηθεί η τοπική κοινωνία. κλπ Εσείς κάντε του... like!

Μεγάλη εμπάθεια διακρίνω κυρία Γαλανιαδη ξεχνάτε όλα όσα γίνονται για μεγάλες επενδύσεις στον τόπο μας και θέσεις εργασίας

Πρώτη φορά έρχονται μεγάλες επενδύσεις στον τόπο μας κι εσείς κάνετε πως δεν τις βλέπετε Φουλ αντικειμενική!

Σε συνέχεια του σχολίου μου, της 18.12, (σε σχέση και με τα μετέπειτα σχόλια....) θα τους θυμίσω τι έλεγε ο εφοπλιστής Γιάννης Λάτσης: "Οταν εγώ και ο υπάλληλός μου, ψηφίζουμε το ίδιο κόμμα.... κάποιος απο τους δύο είναι ηλίθιος! Πάντως, εγώ, δεν είμαι!".

Δηλ. συμπαθέστατη Πασιονάρια, ο Μητσοτάκης φταίει για την ακρίβεια που ταlαιπωρεί όλο το πλανήτη; Πρωτοφανής εμπάθεια, κακοήθεια και ασχετοσύνη περί Global affairs.

Την πεφτετε στη Ευα λες και σας ειπε οτι πρεπει να φυγει ο Μητσοτακης και να ερθει ο Τσιπρας.Πιστευω οτι μιλαει για ολους τους πολιτικους,που κυβερνησαν και περασαν απο την ελλαδα.. Οσο για την βιομηχανια φαρμακων και την μεγαλη επενδυση κατι ακουγεται για ξενους εργατες .ειδομεν.

Observer Ακρίβεια ταλαιπωρεί ΟΛΟ τον πλανήτη όπως λες. Εδώ λέμε για ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔεΙΑ, αν καταλαβαίνεις τη διαφορά... Αρχιτέκτονας της αισχροκέρδειας στην χώρα μας ναι είναι ο Κούλης. Καύσιμα, super market, ενέργεια είμαστε πρωταθλητές (στις τιμές και αισχροκέρδεια) στην Ευρώπη.

Observer Ακρίβεια ταλαιπωρεί ΟΛΟ τον πλανήτη όπως λες. Εδώ λέμε για ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ, αν καταλαβαίνεις τη διαφορά... Αρχιτέκτονας της αισχροκέρδειας στην χώρα μας ναι είναι ο Κούλης. Καύσιμα, super market, ενέργεια είμαστε πρωταθλητές (στις τιμές και αισχροκέρδεια) στην Ευρώπη.

Η αισχροκερδεια υπήρχε και θα υπάρχει με οποιον και αν ειναι κυβέρνηση,ο Έλληνας στην αναμπουμπουλα χαίρεται. Απλα επιλέγεις τον πιο σωστό επαγγελματια και δεν πας στο λαμογιο.

Η διακύμανση των τιμών μετριέται. Ότι ακρίβεια έχουμε στην Ελλάδα έχουμε και στην Ευρώπη πάνω-κάτω. Ελάχιστες οι διαφορές. Παντού ο Μητσοτάκης κυβερνάει; Και στην Γαλλία που διαμαρτύρονται ο Μητσοτάκης είναι; Και στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γερμανία; Παντού μπροστά σας τον βλέπετε; Τα παράπονα στον Πούτιν. Αλλά για αυτόν δεν λέτε κουβέντα. Λατρεύετε τους δικτάτορες εσείς οι ...δημοκράτες.

Παυλάκη για αισχροκέρδεια, καρτελ, κλειστα επαγγέλματα (βενζινάδικα πχ) μιλάμε αν δεν καταλαβαίνεις. Ο Κούλης είναι μέρος του προβλήματος σε αυτά, όχι η Λύση!

Η ακρίβεια ξεκίνησε πριν από τον πόλεμο λόγω της μείωσης του ΑΕΠ που επέβαλλαν τα μέτρα αντιμετώπισης του σινοαμερικανικού κορονοιού-19. Η ηλίθια φιλοαμερικανική πολιτική των Ευρωπαίων επεκτείνει το πρόβλημα στην Ευρώπη λόγω της ενεργειακής απεξάρτησης από τον φθηνό προμηθευτή τη Ρωσία. Η ρωσοφοβική Ευρώπη αυτοχειριάζεται λες και επρόκειτο να καταληφθεί από την Ρωσία. Ερώτημα προς προβληματισμό: Γιατί σήμερα η Ρωσία χαρακτηρίζεται κακή από τους δυτικούς όταν εισβάλλει στην Ουκρανία και το '40 ήταν καλή παρά την εισβολή της στην Πολωνία και στην Φιλανδία. Τι κάνει την διαφορά;

@18:48 - Είμαστε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Με το μέρος της χώρας που αιμοτοκύλισε δις τον πλανήτη. Αλλιώς, είμαστε πουτινάκια. Μιλάμε για επιχειρήματα τώρα, όχι αστεία. Ο Τσώρτσιλ είχε πει ότι η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια. Δε χρειάζεται να υπάρχει λόγος, ξέρουν αυτοί. Εν έτη 2022, δεν υπάρχει λόγος για "βόμβες". Γίνεται και αλλιώς. Όμως, εμείς πρέπει να πιστέψουμε ότι για όλα φταίει ο Πούτιν. Τι να πεις...

Η Ευρώπη "μπλέχτηκε" ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ σε μια διαμάχη, που την "έσυραν" οι Αμερικάνοι και οι Άγγλοι. ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. Θυμίζω ότι οι Άγγλοι ΕΠΕΜΕΝΑΝ για το BREXIT, ότι έπρεπε παντί κόστος να γίνει μέχρι 31/12/2020. Μετά, άρχισαν ΟΛΑ. Και ερωτώ και εγώ: Είναι η Ουκρανία στην ΕΕ; Είναι στο ΝΑΤΟ; Γιατί "τέτοιο" ενδιαφέρον; Στην Κύπρο δεν έγινε εισβολή;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.