Δ. Βερβεσός: Η ελληνική κοινωνία θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νέου ποινικού νόμου (vid)

Δ. Βερβεσός: Η ελληνική κοινωνία θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νέου ποινικού νόμου (vid)

Φεβρουάριος 25, 2024 - 10:58
3 σχόλια

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, μιλάει στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» για το νέο Ποινικό Κώδικα που υπερψηφίστηκε στη Βουλή.

Ο κ. Βερβεσός αιτιολόγησε τις αντιδράσεις των δικηγόρων απέναντι στον νέο ΠΟινικό Κώδικα που προβλέπει ποινή φυλάκισης ακόμα και για πλημμελήματα, ενώ υποστήριξε ότι το να πηγαίνουν οι υποθέσεις των πλημμελημάτων σε ακροατήριο θα δημιουργήσει μεγαλύτερη συμφόρηση στα δικαστήρια.

«Ο νέος Ποινικός Κώδικας θέσπισε αυστηρές ποινές που θεωρούνται πανάκεια για την πάταξη της εγκληματικότητας, ενώ στην ουσία προβλέπει να μπαίνω μέσα για μια πλημμεληματική πράξη».

Ο δημοσιογράφος έθεσε το επιχείρημα ότι καθημερινά συλλαμβάνονται άνθρωποι που έχουν συλληφθεί στο παρελθόν δεκάδες φορές για αδικήματα και είναι ακόμα εκτός φυλακής και υποστήριξε ότι κάτι πρέπει να γίνει για αυτό.

Ο κ. Βερβεσός απάντησε:

«Δεν μιλάμε για υφ' όρων απόλυση. Εκείνος που κάνει μια παράβαση, όπως μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, αντί να πηγαίνει αυτή η υπόθεση στην Κοινωνική Εργασία, θα πηγαίνει ο άνθρωπος φυλακή».

«Θα έπρεπε να υπάρχει διαχωρισμός, άλλο ο εμπρησμός και άλλο η χαμηλή παραβατικότητα που θα σε οδηγήσει στη φυλακή αν καταδικαστείς για δύο χρόνια και μία μέρα».

«Αυστηροποιήθηκε πριν από έναν χρόνο η ποινή για τους ανηλίκους, για τις γυναικοκτονίες. Και; Σταμάτησαν τα εγκλήματα; Πρέπει να κινητοποιηθούν και άλλες δυνάμεις για να μειωθεί η εγκληματικότητα», επεσήμανε.

«Αν οι εισαγγελείς θέλουν να στέλνουν όλες τις υποθέσεις στο ακροατήριο, θα γεμίσουν τα πινάκια. Πόσες υποθέσεις θα εκδικαστούν;», είπε.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο.

Ειδήσεις: 
Video: 

Αντιδράσεις για το νέο Ποινικό Κώδικα - Ποιες είναι οι βασικές αρχές του| 24/2/24 | ΕΡΤ


3 Σχόλια

ο λαος θελει σανο και ο Κουλης του το προσφερει σε ολες τις γευσεις

Τραγικές δηλώσεις. Με τον ποινικό κώδικα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ η εγκληματικότητα εκτινάχθηκε στην χώρα μας. Δολοφόνοι κυκλοφορούσαν ελεύθεροι μετά από λίγα χρόνια, φυλάκιση για ελάχιστους, με το πιο απαράδεκτο επιχείρημα όλων των εποχών, "δεν χωράνε οι φυλακές"!!! Επειδή δεν έχουμε χώρο στις υπάρχουσες φυλακές, αφήναμε δολοφόνους και βιαστές ελεύθερους. Είναι δυνατόν;;; Τι επιχείρημα είναι αυτό; Στην χώρα έχει επικρατήσει η ανομία. Τα θύματα έχουν δικαιώματα κύριε Βερβεσέ ή μόνο οι παραβατικοί; Έκανε ποτέ ο κλάδος σας αποχή για τις τεράστιες καθυστερήσεις των τελεσίδικων αποφάσεων; Ντροπή!!!

Βαθύ ΠΑΣΟΚ, για την ελληνική κοινωνία ψηφίζονται οι νόμοι! Ήθελες να εξαιρούνται οι γύφτοι;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.