Αυτό είναι το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» (vid)

Αυτό είναι το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» (vid)

Φεβρουάριος 08, 2020 - 22:15
30 σχόλια

Το απόγευμα της Παρασκευής δόθηκε στη δημοσιότητα το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό τον συντονισμό των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Στην οπτικοποιημένη παρουσίαση του σήματος η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου αναφέρει: «Διακόσια χρόνια. Δεν είναι απλώς ιστορία – είναι μια μεγάλη ευκαιρία: Είναι η ευκαιρία μας να ξεφύγουμε απ’ την καθημερινότητα.  Να γιορτάσουμε όπως μόνο οι Έλληνες ξέρουμε. Αλλά και να θυμηθούμε από πού ξεκινήσαμε. Να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε και ν’ αποφασίσουμε πού θέλουμε να πάμε. Μπορεί να έχουμε μνήμες χωριστές, ζωές διαφορετικές και όνειρα αλλιώτικα. Όμως εμείς όλοι είμαστε η Ελλάδα. Και αυτό είναι το σήμα μας.Το σήμα της γιορτής και της ευκαιρίας μας. Ας το βάλουμε όλοι στην καρδιά μας!»

Η ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρει:
Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η Επιτροπή λειτουργεί αποκλειστικά με ίδιους πόρους, χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Σκοπός της είναι οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που θα γίνουν με την ευκαιρία της διακοσιοστής επετείου της Επανάστασης του 1821, να μην είναι μόνο αφορμή για λαμπρούς εορτασμούς, αλλά και ευκαιρία, προκειμένου να αναδείξουμε την Ελλάδα ως ένα σύγχρονο και δημοκρατικό Ευρωπαϊκό κράτος και να καταθέσουμε το όραμά μας για την Ελλάδα του αύριο.

Το σήμα επιχειρεί να αποτυπώσει την πολυκύμαντη διαδρομή του Ελληνικού κράτους, με τις επιτυχίες και τις δύσκολες στιγμές που την σημάδεψαν, αλλά και να αναδείξει την ανάγκη της «φυγής προς τα εμπρός», με τους δρόμους που ανοίγονται στο μέλλον.

Το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι χορηγία της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ), και αναπτύχθηκε από το Beetroot Design Group. Από το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησε το διαδικτυακό του ταξίδι και ο ιστότοπος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»: www.greece2021.gr.

Video: 

H Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, παρουσιάζει το σήμα της Επιτροπής "Ελλάδα 2021"


30 Σχόλια

Καμιά έκπληξη για το λογότυπο των εκδηλώσεων για την Εθνεγερσία του 1821..Όταν η επικεφαλής είναι μεταξύ μπότοξ, κομμωτηρίου και πλαστικών επεμβάσεων, είναι "λογικό" να έχει "επηρεαστεί".

Προβληματίζει επίσης η εισαγωγή που κάνει η πρόεδρος της Επιτροπής 2021, η οποία «προσωποποιεί» την επέτειο και μιλά προς τους Έλληνες για «μνήμες χωριστές και ζωές διαφορετικές που μπορεί να έχουμε». Σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε την ζωή της Γιάννας Αγγελοπούλου, αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί τους Ελληνες που θέλουν να εορτάσουν τα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Γένους και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό...

Μια λωρίδα που το μόνο που δεν θυμίζει είναι την Επανάσταση του 1821 είναι το επίσημο σήμα της «επιτροπής» για τον εορτασμό, όχι των 200 ετών από την Εθνεγερσία, αλλά τα 200 χρόνια «μετά» την Επανάσταση του 1821. Ένα σήμα που παρουσίασε χθες η Γιάννα Αγγελοπούλου, επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την θέση αυτή. Από το σήμα απουσιάζουν τα δύο βασικά σύμβολα της Εθνεγερσίας: Ο Σταυρός και τα όπλα των αγωνιστών του 1821, η σπάθα και το τουφέκι.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ανέφερε πως σκοπός των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων που σχεδιάζονται είναι η «ανάδειξη της Ελλάδας ως ένα σύγχρονο και δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος» αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στις λέξεις «Έθνος», «Τουρκοκρατία», «οθωμανικός ζυγός», κλπ. Εχει διαγράψει τα πάντα, όσα έχουν σχέση με την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού και γεννά ερωτηματικά για την πραγματική σκοπιμότητά του. Μάλιστα ξεκινά με διάφορα χρώματα, ακόμα και το κόκκινο, βάφοντας κόκκινη την κορδέλα, για άγνωστους λόγους.

Πλάκα έχει που οι απόγονοι αυτών που δεν πολεμούσαν χωρίς πληρωμή ή εγγυημένο ποσοστό από το πλιάτσικο, αγωνιούν για το αν θα αποδοθεί πιστά η επέτειος!

ΜΑΣΟΝΟΙ

@Apotropea sxolia: Τι να κάνουμε ο πόλεμος έχει έξοδα. Όλες οι επαναστάσεις της ιστορίας είχαν θέματα εξεύρεσης πόρων για να συνεχιστούν. Προφανώς και ο πρόγονος σου ήταν μισθοφόρος οπότε άφησε τις εξυπνάδες για αλλού.

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου μετά την απόφαση της κυβέρνηση για αναγκαστική επίταξη ακινήτων (δηλαδή αρπαγή ιδιωτικής περιουσίας) ώστε να δημιουργηθούν «δομές φιλοξενίας» παράνομων μεταναστών. «Δομές» οι οποίες αν και η κυβέρνηση τις διαφημίζει ως κλειστού τύπου, δεν θα είναι κλειστές αλλά ανοικτές. Οι αλλοδαποί θα μπορούν να εξέρχονται το πρωί από αυτές και θα πρέπει να επιστρέφουν μέχρι το βράδυ για να βρουν ανοιχτές τις πύλες.

Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Τ.Κ Μανταμαδου Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α Εμείς οι παρακάτω : Ο Δήμαρχος Βέρρος Ταξιάρχης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Σ υ γ κ ε ν τ ρ ω θ ή κ α μ ε σήμερα 07/02/2020 στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Κοινότητας Μανταμάδου, με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου που αναφέρουν ότι η κλειστή δομή συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή της «Καράβας». Η περιοχή αυτή ανήκει στα διοικητικά όρια των Κοινοτήτων Μανταμάδου, Αγίας Παρασκευή, Νάπης και Νέων Κυδωνιών. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανταμάδου διάβασε την αριθμ. 4/2020 ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε, να μην επιτρέψουν και να

αποφασίστηκε, να μην επιτρέψουν και να αντισταθούν με κάθε τρόπο, στην κατασκευή δομής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της «Καράβας» αλλά και σε κάθε άλλο μέρος του Νησιού. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και πολλοί συμμετέχοντες ανέπτυξαν τις απόψεις τους. Ύστερα από αυτά η παρούσα συνέλευση αποφάσισε Ο μ ό φ ω ν α

1) Όλοι μας είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή της δομής αυτής, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή «Καράβας» αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του Νησιού. 2) Υιοθετούμε και στηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου και το ψήφισμα του Παλλεσβιακού συλλαλητηρίου που έγινε στις 22/01/2020 στη Μυτιλήνη. 3) Συμφωνούμε και εγκρίνουμε την αριθμ. 4/2020 ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Μανταμάδου. 4) Το ψήφισμα μας αυτό να σταλεί σε κάθε αρμόδιο, όπως στάλθηκε και η προαναφερόμενη απόφαση της Κοινότητας.

5) Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για την αποτροπή κατασκευής νέας δομής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή Καράβας» αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του Νησιού μας. Απόφαση του τοπικού συμβουλίου: Κατασκευή σταθμού συγκέντρωσης προσφύγων – μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της «Καράβας». Στο Μανταμάδο και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα στις 05 Φεβρουαρίου του έτους 2020, ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 08.00 μ. μ. συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Συμβούλιο της Κοινότητας Μανταμάδου, ύστερα από προφορική πρόσκληση του Προέδρου, σύμφωνα με το άρθρο 88 του Ν. 3852

Για τούτο είμαστε απολύτως βέβαιοι και έχουμε την εμπειρία ως τέως Δήμος Μανταμάδου, για τις φωτιές που μας έβαζαν σκόπιμα, τα ξωκλήσια και προσκυνητάρια που βεβήλωναν και κατέστρεφαν, όταν εμείς τους βοηθούσαμε ανθρώπινα (έτη 2015 2016). Επί πλέον ύστερα από αίτημα και βοήθεια του Στρατού, παράλληλα και με την δική μας επιθυμία, κατασκευάσαμε σαν Δήμος Μανταμάδου, δρόμους στην περιοχή αυτή για να έχει εκεί ο Στρατός άμεση πρόσβαση. Στην περιοχή αυτή, εν συνεχεία έγιναν και αμυντικά έργα. Στον χώρο λοιπόν αυτό, φέρεται η χώρα μας να θέλει να κατασκευάσει σταθμό συγκέντρωσης και διαμονής αυτ

Κάποιος κομμουνιστής εκλεκτός της ΝΔουλοκρατίας έβαλε το χέρι του: https://www.defence-point.gr/news/sovietikis-empneysis-to-sima-toy-quot-ellada-2021-quot-to-gnorizei-i-proedros Δεν είναι η πρώτη φορά έγινε και επί Σαμαρά: https://3.bp.blogspot.com/-WpZrRSDJsb0/Ud2tqcEW_HI/AAAAAAAB59w/CIC4hbyxvT0/s1600/xcvbnm.JPG ΡΕ ΤΙ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ

Το’ πες το ποίημα σου σαν καλός εμποροπατριώτης που είσαι. Το ότι έχεις ψύχωσή στα όρια του αλλεργικού σοκ, με οτιδήποτε προοδευτικό το έχουμε καταλάβει. Επίσης διακρίνονται τυπικά χαρακτηριστικά ενός πολεμοχαρούς αερολόγου. Το ότι στο τέλος όμως το βάζετε στα πόδια δεν σας προβληματίζει λιγάκι; Όχι ότι περιμένω σοβαρή απάντηση, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι με κρίση και άποψη, που μπορεί να τους ενδιαφέρει η φευγάλα σας.

Επειδή έχει ενδιαφέρον η “ποιότητα” της ενημέρωσης των ακροδεξιών, αν και εκτός θέματος ρίξτε μια ματιά. artinews.gr/αμερικανοί-δισεκατομμυριούχοι-χρηματοδοτούν-την-ακροδεξιά-στην-ευρώπη.html

Αν άνοιγες κανένα βιβλίο δεν θα είχες αυτή την απορία. Τι να σας κάνω…. καρφωνόσαστε με χαρακτηριστική άνεση!

Διαβάστε το Βιβλίο σύντροφοι εναντιων συντρόφων ,ότι ποιο ρεαλιστικό υπάρχει στην ελληνική αγορά !!

Υπάρχει και καλύτερο! Των Πλεύρη & Άδωνι: Μισώντας τον προοδευτισμό. Εσύ μπορεί να μη ξέρεις γιατί, οι Τραπεζίτες όμως ξέρουν! Εκδόσεις Σαμαρά.

«δεν υπάρχουν Έλληνες κομμουνιστές. Όταν κανείς γίνει συνειδητός κομμουνιστής παύει να ‘ναι Έλληνας. Γι’ αυτό και το κόμμα λέγεται Κομμ[ουνιστικό] Κόμμα της Ελλάδας και όχι Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Όταν κάποτε θα καταλάβουν αυτό το απλό και αδιαφιλονίκητο πράγμα τα Κράτη, θα αφαιρέσουν αμέσως την εθνική υπηκοότητα από όλα τα άτομα που ανήκουν στη νέα κομμουνιστική φυλή» [ Στ. Μυριβήλης, «Ο κομμουνισμός και το παιδομάζωμα», ό.π., σ. 8].

Κάθε μέρα μας δικαιώνει η Ν.Δ. στην άποψη μας ότι είναι χειρότερη κι από τον σύριζα. Ακόμα και στο θράσος και στα ψέμματα, ξεπερνάει τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης, σε βίντεο που ανήρτησε για τους 7 μήνες της Ν.Δ.. Το βίντεο ξεκινάει με το Μητσοτάκη να “γκαρίζει” ότι μείωσε τον ΕΝΦΙΑ 22%. Η πραγματική μείωση είναι κάτω από 20%, που σημαίνει ότι κάποιος που έχει ένα μεσαίο διαμέρισμα σε μια περιοχή των δυτικών προαστίων θα πληρώσει λιγότερο 25 με 30 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή η Ν.Δ. χάρισε 2-2,5 ευρώ το μήνα στους φτωχούς Έλληνες, που μόνο από την άνοδο του πληθωρισμού στην διακυβέρνησή της,

Αν σ’ όλα αυτά προσθέσουμε την ολοκληρωτική αποτυχία της Ν.Δ. με τη λαθρομετανάστευση, τα Εξάρχεια, τα ελληνοτουρκικά, που ούτε σε διάσκεψη με το Κογκό δεν τους καλέσανε, την ίδια πολιτική σύριζα στην παιδεία,την προδοσία της Μακεδονίας μας, τη Σακελλαροπούλου, την Γιάννα στο 1821, τις μπουλντόζες στο Ελληνικό που θα έμπαιναν το 2019, το ρεζίλεμα με τα Ίμια, τους μισούς σχεδόν Έλληνες που δεν έχουν ούτε 1.000 ευρώ στην άκρη, τους πλειστηριασμούς σπιτιών 300.000 τουλάχιστον Ελλήνων και πολλά άλλα που μας διαφεύγουν, τότε θα έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και τους

τότε θα έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και τους μεγαλύτερους πολιτικούς απατεώνες που πέρασαν από τον τόπο.

$ουσλώφ Αυτά διάβαζαν οι κεφάλες των πολεμικών εταιριών των ΗΠΑ και όχι μόνο στις αρχές του 20ου αιώνα και άφρισαν! Πάνε να τους το κλείσουν το μαγαζί τα κουμούνια αλλά ευτυχώς έβαλαν πλάτη τα ΜΜΕ και ο “Ραμπο” και οι σκοτωμοί καλά κρατούν. Ε ρε παρωπίδες που γουστάρουν τα ανθρωπάκια τους!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.