Αυγενάκης από Τρίπολη: Η πίστα Motocross στη Μεγαλόπολη θα είναι σημείο αναφοράς για τα Βαλκάνια και όλη την Ευρώπη (pics,vid)

Αυγενάκης από Τρίπολη: Η πίστα Motocross στη Μεγαλόπολη θα είναι σημείο αναφοράς για τα Βαλκάνια και όλη την Ευρώπη (pics,vid)

Δεκέμβριος 05, 2022 - 10:53
1 σχόλια

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπεγράφη η σύμβαση για τη δημιουργία της πίστας motocross στη Μεγαλόπολη, παρουσία των κ. Λευτέρη Αυγενάκη, υφυπουργού  αρμόδιου για θέματα αθλητισμού, του κ. Νίκου Παπαθανάση, Αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ, του Διευθύνοντος Συμβούλου της «Ελληνική Εταιρεία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Α.Ε.» κ. Ιωάννη Μπούκη, του δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιου Χριστογιαννόπουλου και αντιδημάρχων του Δήμου Μεγαλόπολης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τούς καλωσόρισε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην Τρίπολη και τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει με όλες τις δυνάμεις τη μεταλιγνιτική εποχή.

Έχουμε συνείδηση ότι με τον άνθρακα πρέπει να τελειώνουμε

Με τη σειρά του ο κ. Παπαθανάσης επεσήμανε ότι αυτή η μέρα είναι πολύ σπουδαία, καθώς υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας, μέσω του οποίου θα αξιοποιηθεί ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και θα συντελέσει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον σχεδιασμό καθώς και στους πόρους που κατάφεραν να εξασφαλίσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα της Δίκαιης Μετάβασης.

Το πρόγραμμα το παρακολουθεί η Ευρώπη, για να μπορέσει στην συνέχεια να δημιουργήσει τις καλές πρακτικές

Επιπλέον υποσχέθηκε στον δήμαρχο ότι όλα όσα έχουν πει θα γίνουν πράξη, ενώ οι εργασίες θα γίνουν εντός του χρονοδιαγράμματος.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος τόνισε ότι η σύγχρονη αυτή πίστα θα έχει τόσο σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στην περιοχή, που «θα τρίβετε τα μάτια σας», όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Η Πελοπόννησος είναι μια περιοχή που πάντα φιλοξενούσε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού και τώρα θα έχει την ευκαιρία να το κάνει σε μια σύγχρονη πίστα, που θα λατρέψουν οι φαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Θα γίνει σημείο αναφοράς για τα Βαλκάνια και για  ολόκληρη την Ευρώπη

Τέλος, ο κ. Μπούκης πρόσθεσε ότι θα η πίστα motocross θα αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα για τη Μεγαλόπολη και θα συμβάλλει στη διαφοροποίησή της.

Να υπενθυμίσουμε ότι το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Αθλητισμού ενώ σε αυτό δεν συμμετέχει ο Δήμος Μεγαλόπολης.

«Είναι αυτονόητο θα υπάρξει συμμετοχή της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού» όπως συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης, αφού γίνει η μετάβαση της έκτασης και διαμορφωθεί το σωστό μοντέλο λειτουργίας του.

Μετά το πέρας της υπογραφής του μνημονίου, υπεγράφη και σύμβαση για το γηροκομείο Μεγαλόπολης, ένα έργο με μεγάλη κοινωνική αξία όπως επεσήμανε ο κ. Νίκας.

Κλείνοντας, ο κ. Νίκας χάρισε αναμνηστικό δώρο με τον Πέλοπα, τον μυθικό ήρωα της Πελοποννήσου, στους κυβερνητικούς εκπροσώπους.
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Υπογραφή σύμβασης για την πίστα Μοτοκρός στην Μεγαλόπολη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

τρίζουν τα κόκκαλα των Οπλαρχηγών από πίσω, με τους κοτζαμπάσηδες !!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.