Απεργία: Μαζική η συμμετοχή των καφεστιατόρων της Αρκαδίας (pics,vid)

Απεργία: Μαζική η συμμετοχή των καφεστιατόρων της Αρκαδίας (pics,vid)

Νοέμβριος 16, 2021 - 12:08
19 σχόλια

Κοντά στο 95% είναι η συμμετοχή στο «λουκέτο» διαμαρτυρίας που έβαλαν σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου τα καταστήματα εστίασης στη Τρίπολη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει αποφασίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), ζητώντας αντισταθμιστικά μέτρα για μείωση του τζίρου των καταστημάτων εστίασης, λόγω της εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Σύλλογος Καφεστιατόρων Αρκαδίας δήλωσε ηχηρά το «παρών» στην κινητοποίηση, διοργανώνοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πετρινού στις 10:00, δείχνοντας τη δυναμική του κλάδου.

Οι επιχειρηματίες που βρέθηκαν στη διαμαρτυρία μίλησαν για τα αιτήματά τους ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι κατά των υγειονομικών μέτρων, αντιθέτως κατά τη διάρκεια της πανδημίας συμμορφώθηκαν με τα μέτρα και ακολούθησαν πιστά τα μέτρα γιατί θέλουν οι ίδιοι, το προσωπικό και οι πελάτες να είναι υγιείς.

Η ένστασή τους έγκειται στο ότι εκεί που λαμβάνονται μέτρα για τον κορωνοϊό, ακολουθεί μια πτώση τζίρου που αγγίζει και το 70% έτσι πρέπει να ενισχυθούν σαν κλάδος.

Ο κλάδος δεν έχει ενισχυθεί και υπάρχουν και αποδείξεις για αυτό, τα όσα λέγονται είναι αφήγημα. Από το 85.000 επιχειρήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, μόνο οι 10.000 επιχειρήσεις ενισχύθηκαν με τα νέα μέτρα

Τα αιτήματα που προτάσσονται από την ΠΟΕΣΕ είναι τα εξής:

Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους στον παραβάτη.
Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.
Συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

«Με το ζόρι κρατάμε τις επιχειρήσεις μας, ειδικά τις δύο τελευταίες εβδομάδες με τα νέα μέτρα, οι πελάτες αντιδρούν και δεν δέχονται να ελέγχουμε τα προσωπικά τους έγγραφα όπως τις ταυτότητές τους, γυρίζοντάς μας την πλάτη», μας ανέφεραν.

Η συμμετοχή των επιχειρήσεων της Αρκαδίας ήταν πολύ ικανοποιητική, αφού σχεδόν στο σύνολό τους οι επιχειρήσεις εστίασης παρέμειναν κλειστές. Υπήρξαν όμως και οι απεργοσπάστες αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ επιχειρήσεις στην Τρίπολης, Άστρος, Μεγαλόπολη εξυπηρέτησαν κανονικά τους πελάτες και τους σέρβιραν καφέ τις πρωινές ώρες.

Δείτε επίσης:

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κλειστά σήμερα όλα τα καφέ – μπαρ, εστιατόρια


19 Σχόλια

Πείτε σαν σύλλογος δημοσια τα ονόματα όσων εμειναν ακοιχτοι να ξερει ο κόσμος ποιος είναι ποιος.

Ωραία κίνηση, μπράβο. Ήταν λίγο άβολο στην καραντίνα που δε μιλούσε κανείς επειδή έπαιρναν την οικονομική ενίσχυση. Και λίγο αυτό με το ποτό σε πλαστικό 6.5 ευρώ να δουν κάποιοι. Αλλά μπράβο που μιλάμε έστω κι έτσι

Ουτε στην συγκέντρωση με μάσκα, εστω για τα ματια του κόσμου. Κάντε μια βόλτα το βράδυ να δούμε πόσοι άνοιξαν, αφού έκαναν το κομμάτι τους.

στην "πληθώρα των περιπτώσεων", "τυπικός έλεγχος", ο κόσμος "προσπαθεί με κάθε τροπο να κάτσει" καταλάβατε τι γίνεται ε ?

Είχαν έμπνευση κάποιοι και έβαλαν κάμερες τηλεοράσεων στην ΙΒ για να μην ανοίξουν τα καφέ......γιατί ; υπάρχει ελευθερία-δημοκρατία;

Κλείνει η ΜΕΘ Πύργου λόγω έλλειψης προσωπικού - Σε διάλυση οδηγεί το ΕΣΥ η πολιτική των αναστολών εργασίας Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θωρακίζει το ΕΣΥ αλλά μέρα με την ημέρα το οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση εν μέσω πανδημίας. Κλείσιμο ολων των νοσοκομείων και αν αρρωστήσουμε θα γίνουμε καλά όπως στο Ράμπο 3 ,μπαρούτι στην πληγή και ράμματα με πετονιά !

@22:33 - 20.318 νέοι εμβολιασμοί 1ης δόσης σήμερα. Δεν βλέπω να μένουν και πολλοί συνάδελφοι σου σε αναστολή.

Εντωμεταξύ σήμερα που έληξε η απεργία οι καφέδες πήραν 0,30 ευρώ επάνω... Οι περισσότεροι καφέδες από 1,50 πήγαν 1,80. Ευχαριστούμε παιδιά, είμαστε μαζί σας στα δίκαια αιτήματά σας, θα βάλουμε κι εμείς πλάτη να σωθεί η εστιαση, έστω και από το υστέρημά μας.

Ουτε 10 δεν ήταν στην πλατεία, αλί πως βγήκε το 95% συμμετοχή σε απεργία που έκατσαν στα σπίτια τους όσοι δεν άνοιξαν. Και όπως προαναφέρθηκε, όσο τους ενίσχυε το κράτος δεν σκέφτονταν κινητοποιήσεις. Δεν υπάρχει ελπίδα, όχλος και ο καθένας την πάρτη του.

Βαλτε ολοι ενα χερακι να κρατηθουν τα καφε που μονο απαιτησεις εχουν και ξεχνανε τις υποχρεωσεις τους,λες και στα εμπορικα μαγαζια τρεχουν τα λεφτα απο τα μπατζακια τους.

Υπάρχει τσουβάλιασμα στην εκπροσώπηση που αδικεί τα εστιατόρια και τον σύνθετο ρόλο τους με τα καφέ μπαρ που σερβίρουν μόνο σε κούπα ποτήρι. Οι πρώτοι αγπράζουν πρώτες ύλες και τις μετουσιώνουν γοα να ικανοποιήσουν βασική ανάγκη, τη σίτιση. Οι άλλοι είναι για το χασομέρι και βγαίνουν στο γιακά!

ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ Ή ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΑΝΤΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΕΝΑ ΓΙΝΗΚΑΜΕ ΟΥΛΟΙ!

Πήρα για πρώτη φορά φέτος καπουτσινο ζεστό και μου τον χρέωσαν 2€ και χωρίς απόδειξη. Ούτε πρόκειται να ξαναπάρω. Θα τον φτιάχνω στο σπίτι μου. Να πιούν οι ίδιοι τους καφέδες τους.

Oπως προκύπτει από την ΕΡΓΑΝΗ, εδω και ένα μήνα 21000 εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία - εστίαση προσέρνται και εργαζονται χωρίς τεστ!! Γι αυτούς απεργούν τα αφεντικά τους. Αναστολή στον ιδιωτικό τομέα δίνουμε εμείς!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.