«Απάντηση» Ελπιδοφόρου για τη βάφτιση των παιδιών ομόφυλου ζευγαριού

«Απάντηση» Ελπιδοφόρου για τη βάφτιση των παιδιών ομόφυλου ζευγαριού

Ιούλιος 28, 2022 - 09:48
5 σχόλια

EUROKINISSI

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος απάντησε, μέσω «πηγών του» και συγκεκριμένα του διακόνου του, για το γνωστό θέμα της βάπτισης των δύο τέκνων ομογενειακού ομοφυλοφιλικού ζεύγους που τέλεσε στη Γλυφάδα, το Σάββατο 9 Ιουλίου. Σε άρθρο που αναρτήθηκε στο «Religious News Service», μεταξύ άλλων, αναγράφεται πως:

«Ο Ελπιδοφόρος ενημέρωσε τον τοπικό Επίσκοπο, Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντώνιο, πως ερχόταν να τελέσει τη βάπτιση στη Μητρόπολή του. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε στη φύση της γέννησης των παιδιών ή στη σεξουαλικότητα των γονιών τους. Την περασμένη Τρίτη 19 Ιουλίου η Ελληνική Εκκλησία κατέθεσε καταγγελία στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Ιστανμπούλ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά συζητήσεων… Ξεκάθαρα, αυτή δεν είναι δημόσια συζήτηση περί της μυστηριακής χάριτος. Αυτό που συνέβη ήταν απλώς ένα άλλο βάπτισμα, αλλά αυτό που επακολούθησε ήταν κάτι που όλοι στον κόσμο της θρησκείας γνωρίζουν τελευταία: Άλλο ένα επεισόδιο στον πόλεμο των πολιτισμών. Επίσης, αποκάλυψε πόσο εκτός επαφής με την πραγματικότητα και τον κόσμο είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία. Το παρατηρήσαμε στην αντιμετώπιση του Covid-19, το είδαμε στην υπεράσπιση του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας…». Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματός τονίζεται πως «υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα για τα οποία οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν αισθάνονται άνετα να τα ανοίξουν, και το πλέον κορυφαίο ανάμεσα σ’ αυτά είναι η ομοφυλοφιλία».

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Αλλο ενα πιονι κατα του Ορθοδοξου Χριστιανισμου.Κριμα αυτα βλεπουν οι Μουσουλμάνοι και παιρνουν θαρρος.Ας πηγαινε ενας Ιμαμης να βαφτίσει παιδι ομοφυλου ζευγαριού,το σταματαω εδω,τα σχολια δικα σας.

@10:15 μπορείς να μου πεις σε ποιο σημείο της Αγίας Γραφής λέει ότι απαγορεύεται η βάπτιση τέκνου ομοφυλόφιλου γονέα;

10:35, Είσαι Χριστιανός εσύ; Το βάπτισμα αφορά είσοδο και υποδοχή στον Χριστιανισμό ατόμων που ΔΕΝ είναι Χριστιανοί. Αυτόματα προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι ουσιαστικές και πολύτιμες και αξιέπαινες βαπτίσεις, είναι αυτές ακριβώς που αφορούν τέκνα ΜΗ Χριστιανών, αλλόθρησκων και όλων των ανθρώπων, άσχετα από τον βίο, την πολιτεία και τις "αμαρτίες" των γονέων. Αντί να επαινείτε τον Ελπιδοφόρο τον ψέγετε. Η παθολογία της εκκλησίας έχει μετατραπεί σε παθογένεια που διαστρέφει τον Λόγο του Θεού. Σκοταδιστές και μισαλλόδοξοι αγριοχρίστιανοι αλλοιώνουν το νόημα της πίστης και της αγάπης. Θλίψη μόνο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.