Απαντήσεις Σκαντζού για τον δρόμο «καραμανιόλα» Άστρους - Λεωνιδίου και για το Γεφύρι της Πατσουριάς (vid)

Απαντήσεις Σκαντζού για τον δρόμο «καραμανιόλα» Άστρους - Λεωνιδίου και για το Γεφύρι της Πατσουριάς (vid)

Ιούλιος 26, 2022 - 13:39
3 σχόλια

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Σκαντζός αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας την Τρίτη 26 Ιουλίου έδωσε απαντήσεις σε φλέγοντα ζητήματα που βρίσκονται στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα. Βουλευτές με επερωτήσεις στη Βουλή καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν θέσει στο τραπέζι το γεφύρι της Πατσουριάς και τον δρόμο Άστρους –Λεωνιδίου.

Σχετικά με το πρώτο ζήτημα, το γεφύρι είχε καταστεί απροσπέλαστο μετά από θεομηνία. Χρειαζόταν να γίνει έργο.

Στην αρχή υπήρξε η σκέψη για τοποθέτηση σιδερένιας γέφυρας, κάτι όμως που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Η Περιφέρεια ζήτησε από το δήμο Γορτυνίας να πραγματοποιήσει μελέτη και στη συνέχεια η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το έργο. Πρόσφατα ο δήμος Γορτυνίας ενημέρωσε ότι την περιφέρεια ότι μέχρι την Τετάρτη 27 Ιουλίου η μελέτη θα είναι έτοιμη, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου. Επίσης ο κ. Σκαντζός τόνισε ότι θα αξιοποιήσουν την νομοθεσία, ώστε το έργο να κριθεί κατεπείγον.

Ο κ. Σκαντζός ανέφερε ότι καταλαβαίνει την αγανάκτηση που νιώθουν οι πολίτες για την αργή εξέλιξη του έργου αλλά έτσι γίνονται πλέον τα πράγματα στη χώρα.

Ακολουθούμε νόμιμη οδό για την εκτέλεση έργων

Στη συνέχεια, αναφορά έγινε και στο Περιφερειακό Δρόμο Άστρους –Λεωνιδίου- Κυβερίου και συγκεκριμένα για το κόμβο - «καρμανιόλα» Ραχούλας. Στο σημείο αυτό έχουν γίνει τα τελευταία δυο χρόνια θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Όπως επεσήμανε ο κ. Σκαντζός, τα περισσότερα οφείλονται στην παραβατική οδηγητική συμπεριφορά και ειδικότερα στην παραβίαση της διπλής λωρίδας.

Πριν από μικρό χρονικό διάστημα ο κ. Σκαντζός είχε παραβρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βόρειας Κυνουρίας μιλώντας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε συνεννόηση με το δήμο Βόρειας Κυνουρίας έχουν αναθέσει το πρώτο στάδιο τοπογραφικής αποτύπωση, κατά την οποία θα ελεγχθεί η απαλλοτριωμένη ζώνη και θα προχωρήσει η διοικητική αποβολή όσων έχουν καταπατήσει την απαλλοτριωμένη ζώνη, ώστε να γίνει πλάτυνση του δρόμου. Αυτό το έργο έχει αναλάβει η αναπτυξιακή Μοριάς.

Το πόσο θα πάρει, αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από τη δουλειά που πρέπει να γίνει, αν έχουμε πολλές παραβιάσεις μέσα στο χώρο της απαλλοτριωμένης ζώνης προφανώς θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος

Μετά από αυτή τη διαδικασία, ήδη έχει ανατεθεί μελέτη 90.000 ευρώ για την κατασκευή κόμβων στο δρόμο από το Άστρος μέχρι την Μελιγού, για να προχωρήσει το έργο ενώ έχουν εξασφαλιστεί και οι απαραίτητοι πόροι.

Γίνονται αυτά σε μια μέρα; Τουλάχιστον ο πολίτης έχει δικαίωμα να βρίσει, γιατί δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, οι πολιτικοί όμως είναι αλλιώς.

Κλείνοντας, τόνισε ότι όλα τα έργα θα πρέπει να γίνονται με νόμιμες διαδικασίες, που όμως χρειάζονται χρόνο.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Απαντήσεις Σκαντζού για το δρόμου Άστρους -Λεωνιδίου και το Γεφύρι της Πατσουργιάς


3 Σχόλια

13:44 Τι κρίμα όμως που ο μεγάλος μάγκας σου θα πάει σπιτάκι του, στις εκλογές που θα γίνουν του χρόνου. Από κει θα την πουλάει την μεγάλη μαγκιά του. Όπως και οι υπόλοιποι του συναφιού Νίκα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.