Απαντήσεις Κ. Τζιούμη για τις σχέσεις του δήμου Τρίπολης με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τον Γ. Τρουπή (vid)

Απαντήσεις Κ. Τζιούμη για τις σχέσεις του δήμου Τρίπολης με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τον Γ. Τρουπή (vid)

Φεβρουάριος 22, 2024 - 13:55
13 σχόλια

Τα όσα συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου κλήθηκε να σχολιάσει σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα όσα συζητήθηκαν τόσο στην ημερήσια διάταξη, όσο και στις επερωτήσεις δημοτικών συμβούλων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη , αφού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η δικαστική υπόθεση της ένστασης που έχει υποβάλει η παράταξη «Τρίπολη Αύριο» με επικεφαλής τον Κώστα Τζιούμη κατά της εκλογής του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Τρίπολη - Ενωμένοι Μπροστά» με επικεφαλής τον Γιάννη Σμυρνιώτη, Γιάννη Τρουπή, λόγω κωλύματος εκλογιμότητας.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Τρουπής στην συγκεκριμένη συνεδρίαση έθεσε, μεταξύ άλλων, ερώτηση σχετικά με μία μελέτη για τον δείκτη αποτελεσματικότητας του Δήμου το 2023, η οποία κατατάσσει τον δήμο πολύ χαμηλά. Ο δήμαρχος απαντώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι το 90% των δήμων δεν συμμετείχε σε αυτή την μελέτη.

Η μελέτη αυτή έγινε από μία ιδιωτική εταιρία και χωρίς να απαντήσει ο δήμος Τρίπολης σε κάποια ερωτήματα και χωρίς οι υπηρεσίες του δήμου να έχουν καταθέσει στοιχεία, αφού δεν τους ζητήθηκαν.

Ένα ακόμα θέμα που τέθηκε είχε να κάνει με το Σχέδιο Δίκαιης μετάβασης (ΣΔΑΜ) που τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, επίσης από τον κ. Τρουπή, με τον κ. Τζιούμη να επισημαίνει ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να μηδενιστεί η προσπάθειες του δήμου Τρίπολης.

Είναι άστοχο να λένε ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια από τον δήμο Τρίπολης για να ενταχθεί στο ΣΔΑΜ

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνέχισε, βάζοντας στην συζήτηση και το Επιμελητήριο Αρκαδίας, επισημαίνοντας ότι το Επιμελητήριο δεν έκανε κάποια ενέργεια για να ενταχθεί η Τρίπολη στο ΣΔΑΜ.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφου για το αν στο μέλλον υπάρξουν εντάσεις μεταξύ των δύο και αν αυτό επηρεάσει τις σχέσεις δήμου Τρίπολης και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας του οποίου ηγείται ο κ. Τρουπής, ο κ. Τζιούμης είπε ότι όφειλε να απαντήσει στα ερωτήματα του κ. Τρουπή, τονίζοντας ότι στις συνεδριάσεις δεν τίθενται θέματα προσωπικών σχέσεων.

Με το Επιμελητήριο Αρκαδίας είχαμε μία συνεργασία καλή και αυτό το είχε αναγνωριστεί και από τις δύο πλευρές, Αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και ο δήμος Τρίπολης θα είναι ανοιχτός για συνεργασίες προς όφελος των πολιτών

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη Τζιούμη Κ. για το ΔΣ Τρίπολης


13 Σχόλια

14:29 Αυτό από πού προύπτει ρε μέντιουμ, που ανακάλυψες δάσκαλους και μαθητάδες;

Τζουμακο αφού είσαι αιχμάλωτος του κολλητού σου ζεύγους να περιμένεις πολλά στραπάτσα στην πορεία ,προβλέπω ότι θα μείνεις μόνος σου στο τέλος και με την τριπολη διαλυμένη κριμα !

Μπορείτε οι υπερασπιστές των μεν να τσακώνεστε με τους δε για πάντα. Το συμπέρασμα είναι ότι κάνεις σας τελικά δεν ενδιαφέρεται για τον τόπο, αλλά για το βόλεμα του και της παρέας του.. ας βάλουμε μυαλό λοιπόν και την επόμενη φορά να ψηφίσουμε ανθρώπους που έχουν επάγγελμα και όρεξη να κάνουν πράγματα... και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι...

Κύριε δήμαρχε με όλο το σεβασμό ψεύδεσθαι η μελέτη αυτή έχει γίνει από καθηγητές πανεπιστήμιων και όχι από ιδιώτες

15:30 Εσύ τι παριστάνεις, τι ρόλο παίζεις, ποιός είσαι πού αποκαλείς τον εκλεγμένο δήμαρχο "Τζουμακο" ;;; Ε, για πες μας τι περίπτωση, τι περιστατικό είσαι ρε...... ανθρωπάκο;;;;

22.37 Το "γυαλιστερό golden boy" όπως λες σε γλεντάει για δεύτερη συνεχόμενη θητεία όμως ρε βλακάκο. Και καπάκι θα σε γλεντήσει και για τρίτη θητεία. Πότε θα βάλετε μυαλό ρε μπανανογιάννηδες;

@09:44 - Σεμνά και ταπεινά, μαζευτείτε. Θυμηθείτε το Χαλάνδρι...Άστε τα γλέντια και τις χαζομάρες στην άκρη. Υπάρχουν και δημότες που δεν τους κρατάτε από πουθενά, που δεν έχουν καμία υποχρέωση σε κανέναν.

Δήμαρχε, τώρα που τελείωσες με το κοπιαστικό έργο των διορισμών, να σε πληροφορήσω ότι μέχρι και στο στέγαστρο Καλατράβα βρήκαν λύση σε μερικούς μήνες. Εσύ με το κολυμβητήριο παλεύεις χρόνια και τα παιδιά μας στερούνται την κολύμβηση. Έλεος, ένα απλό μεταλλικό κτίριο είναι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.