Αντωνία Γιαννούλη: Να διαμορφωθεί ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον ποιοτικό και ανταγωνιστικό

Αντωνία Γιαννούλη: Να διαμορφωθεί ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον ποιοτικό και ανταγωνιστικό

Σεπτέμβριος 10, 2018 - 19:41
9 σχόλια

Η «Μαντινειακή  Συμπολιτεία» για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Κάθε καινούριο ξεκίνημα συνοδεύεται από ελπίδες και προσδοκίες, αλλά και από εύλογες ανησυχίες και φόβους. Ιδιαίτερα για σας, τους μαθητές και τις μαθήτριες, που το σχολείο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής σας, αφού συνδέεται όχι μόνο με την καθημερινότητά σας, αλλά και με τα όνειρά σας για το μέλλον, είναι φυσικό, η πρώτη μέρα του σχολικού έτους να είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Ξεκινά και πάλι μια σχολική χρονιά που θα είναι γεμάτη αγωνίες, απαιτήσεις, υποχρεώσεις και προσδοκίες. Θα είναι όμως και μία χρονιά με καινούργιες  εμπειρίες ενώ παράλληλα θα ανοιχθούν καινούργιοι δρόμοι αυτογνωσίας και ενσυναίσθησης.

Κοινός στόχος όλων μας είναι να διαμορφωθεί  ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον ποιοτικό και ανταγωνιστικό, που να σας  εξασφαλίζει, την δυνατότητα αλλά και το δικαίωμα να βιώνετε την παιδική και την νεανική σας ηλικία ως τις πιο δημιουργικές, χαρούμενες και ευτυχισμένες περιόδους της ζωής σας κι όχι αποκλειστικά  ως περιόδους ιδιαίτερα κοπιαστικής προετοιμασίας για την ενήλικη ζωή.

Γιατί μέσα στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της Ενωμένης Ευρώπης στην οποία καλείστε να ζήσετε, όπου ζουν και δρουν  πολλοί άνθρωποι μαζί, πρέπει να συμπεριφέρεστε  με τέτοιο τρόπο ώστε η συνύπαρξή μας να μην δημιουργεί πρόβλημα σε κανέναν. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων και η αποδοχή της διαφορετικότητας πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα.

Το ζητούμενο επομένως είναι να συμβάλλουμε όλοι στην ενίσχυση εκείνης της εκπαιδευτικής διαδικασίας που αποσκοπεί όχι μόνο στις γνώσεις,τις ικανότητες και τις δεξιότητες, αλλά πρώτιστα και κύρια στην απόκτηση κριτικής σκέψης, ώστε να διαχειρίζεστε και να επιλύετε  μόνοι σας τα προβλήματα της καθημερινής σας ζωής.

Γιατί αυτό στην ουσία είναι η αριστεία. Γνωρίζω τον εαυτό μου και με  αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό, υπομονή και επιμονή προσπαθώ να πραγματώσω όνειρα και φιλοδοξίες, κάνοντας, κάθε φορά, αν όχι αυτό που θέλω, τουλάχιστο, αυτό που μπορώ.

Εύχομαι λοιπόν, σε όλες και όλους, τόσο στους μαθητές και τις μαθήτριες, όσο και στους εκπαιδευτικούς, που για ακόμη μία χρονιά ετοιμάζονται να προσφέρουν τη γνώση, την εμπειρία, αλλά και την ευαισθησία τους στα παιδιά μας  καλή και δημιουργική σχολική χρόνια!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Αντωνία Γιαννούλη

 


9 Σχόλια

Τις ανίκανες δημοτικές αρχές τις ανεχτήκαμε. Ήρθε η ώρα για μια νέα και δημοκρατική δημοτική αρχή.

Με την υποστήριξη της πολύ ''δημοκρατική$+προοδευτική$'' αρι$τερά$ των ΜΑΤ, των χημικών και των παρακρατικών ''αντιεξουCIAστων$''. Αν εκλεγούν στο δημοτική αρχή θα δούμε τζαμί, κουρμπάν μπαιράμ και άλλα ωραία και νεοταξικά στην Τρίπολη.

Αξια!!!!Μακαρι να ειχαμε τετοιους Δημαρχους με καινοτομες ιδεες και πανω απο ολα φιλο αριστεροι.Μονο απο εκει φαγαμε ψωμι

''...πολυπολιτισμικής κοινωνίας της Ενωμένης Ευρώπης...'' 10χρόνια πίσω είναι τουλάχιστον η φέρελπις υποψηφία παράταξις για την δημοτική αρχή. Το πείραμα απέτυχε. Δεν της το είπαν το νέο από την Ευρώπη; Δεν συνετελέσθη η πολυπόθητος ενσωμάτωσης. Τώρα η κατάσταση εξελίχθηκε σε πρόβλημα. Βλέπε Σουηδία, Γαλλία κλπ. Όλες οι χώρες λαμβάνουν μέτρα ελέγχου. Για παράδειγμα η Γερμανία, η Ελβετία κάνουν απελάσεις και επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα ''φυσικά'' κ.λ.π. Και θέλει να εφαρμόσει σε εμάς αυτήν την αποτυχημένη πολιτική; Προδιαγεγραμμένη αποτυχία. Γιατί το κάνει; Προβληματιστείτε.

Καλά δεν ντρέπεσαι; δηλώνεις και εκπαιδευτικός. Αυτό το κείμενο είναι κλεμμένο και από εσένα. https://www.mykonosdaily.gr/new/1368_minima-antiperifereiarxi-kykladon-gia-tin-enarki-tis-neas-sxolikis-xronias

Μπράβο Άκη που την ξεμπροστιάσες.Ολα τα άρθρα της είναι αντιγραφή από άλλους.Νομιζε ότι θα μας ταϊσει σανό.

Έλεος και αυτό το αντέγραψε!!!!Θέλει να τα πάρει τα ποσοστά της να παίρνει το μηνιάτικο της και αυτή. Μαύρο θα φάει να φύγει η πλέμπα!Μπράβο που τη ξεμπροστιάσες Ακη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.