Αντιδράσεις για το «παράλογο» νομοσχέδιο για την ερασιτεχνική αλιεία από τους ψαράδες της Τρίπολης και του Παράλιου Άστρους (vid)

Αντιδράσεις για το «παράλογο» νομοσχέδιο για την ερασιτεχνική αλιεία από τους ψαράδες της Τρίπολης και του Παράλιου Άστρους (vid)

Ιούνιος 01, 2021 - 14:35
4 σχόλια

Εντονότατες είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για την ερασιτεχνική – αθλητική αλιεία στην Ελλάδα που έθεσε προς διαβούλευση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι διαθέσιμο για διαβούλευση και υποβολή σχολίων μέχρι τις 4 Ιουνίου (04/06/2021).

Σύμφωνα με το Υπουργείο, το νομοσχέδιο αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου, ώστε να αποσαφηνίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της άσκησης ερασιτεχνικής και αθλητικής αλιείας, κατά τρόπο που να λαμβάνει υπόψη του τις σύγχρονες προκλήσεις που ο τομέας της αλιείας αντιμετωπίζει, όπως η προστασία των αλιευτικών αποθεμάτων.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων Τρίπολης – Παραλίου Άστρους «Η Γοργόνα Σθενώ» κ.Τάσος Μακρής, ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Παπακωνσταντίνου και ο κ. Δελής Νίκος μέλος του Συλλόγου, μίλησαν για το νομοσχέδιο και για το «φάουλ» της κυβέρνησης, που δεν τους έχει καλέσει σε διάλογο για το θέμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μακρής, το ψάρεμα για τον ερασιτέχνη ψαρά, είναι το χόμπι , η ψυχοθεραπεία, η ηρεμία του στις δύσκολες εποχές της κρίσης και δυστυχώς από τον Νοέμβριο του 2020 έως τις 14 Μαΐου του 2021, το είχαν απαγορεύσει λόγω κορωνοϊού.

Με ποια λογική μας απαγόρευσαν να ψαρέψουμε με το καλάμι ή στην βάρκα μας, μόνοι μας. Αυτά τα μέτρα ήταν παράλογα και άδικα

Οι ερασιτέχνες ψαράδες του Συλλόγου  «Η Γοργόνα Σθενώ»  χαρακτήρισαν τα νέα αυστηρότερα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ως άδικα, με τον κ. Μακρή να αναλύει τα βασικότερα άρθρα του νομοσχεδίου

Ένα από τα βασικότερα είναι η απαγόρευση χρήσης ζωντανού δολώματος για τους ερασιτέχνες. Επίσης όπως ανέφερε στο ίδιο άρθρο 5, υπάρχει διάταξη με την οποία θα , μειώνονται στο μισό (150) τα αγκίστρια που μπορεί να έχει το παραγάδι ένας ερασιτέχνης ενώ καταργείται η διάταξη που προέβλεπε ότι ο αριθμός των αγκιστριών αφορά κάθε άτομο μέσα στη βάρκα.

Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο νόμου έχει ξεσηκώσει το σύνολο των ερασιτεχνών αλιέων και των ανθρώπων του χώρου, οι οποίοι κατακρίνουν με σφοδρότητα την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι με τις νέες αλλαγές τους βάζει σε αντιπαράθεση με τους επαγγελματίες ψαράδες.

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Aντιδράσεις για το νομοσχέδιο για την ερασιτεχνική αλιεία


4 Σχόλια

Κούλη δε θέλαμε καλά να πάθουμε. Σε όλα θα μας ξετινάξουν αυτοί οι ά(χ)ρηστοι !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.