Ανοίγει ξανά το στρατόπεδο της Σπάρτης - Τι θα γίνει με την Τρίπολη;

Ανοίγει ξανά το στρατόπεδο της Σπάρτης - Τι θα γίνει με την Τρίπολη;

Μάιος 19, 2022 - 10:48
3 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

«Άνοιξε - κλείσε» είναι η κατάσταση με τα στρατόπεδα στην Πελοπόννησο...

Όπως θυμόμαστε, από το 2017 είχε ληφθεί η απόφαση να κλείσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο -και στην Τρίπολη. Ο τότε υπουργός κ. Καμμένος είχε δηλώσει τότε ότι με το κλείσιμο των στρατοπέδων θα εξοικονομούσε ο Στρατός 40 εκατ. ευρώ.

Μετά τις εκλογές, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε εξαγγείλει τη μεταφορά στα κτίρια του Στρατού των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου...

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι νεοσύλλεκτοι να συνωστίζονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης σε: Αυλώνα, Δρυμό Θεσσαλονίκης, Διδυμότειχο και Σουφλί, και Λήμνο, Μυτιλήνη, Καλλονή, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο (Αφάντου και Άνω Καλαμώνας) και Χανιά Κρήτης.

Ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, κατά 99% ανοίγει και πάλι το στρατόπεδο της Σπάρτης, και της Καλαμάτας ως εφεδρικό.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το στρατόπεδο Σπάρτης ανοίγει ύστερα από μεγάλες πιέσεις της δημοτικής αρχής.

Ως προς το τι μέλλει γενέσθαι στην Τρίπολη, πάντως, η απάντηση είναι ότι αποκλείεται να ανοίξει και πάλι.

Πάντως, οφείλουμε να επισημάνουμε το εξής: Η λειτουργία ή μη των στρατοπέδων δεν είναι δυνατόν να αποτελεί αντικείμενο πιέσεων οποιασδήποτε δημοτικής ή περιφερειακή αρχής, τοπικής κοινωνίας ή οποιουδήποτε άλλου. Η διάρθρωση των στρατοπέδων πρέπει να εξυπηρετεί τον στρατηγικό σχεδιασμό άμυνας της χώρας και τίποτε άλλο...


3 Σχόλια

Το Στρατόπεδο Καλαμάτας να παραμείνει.Οχι άλλη χρήση λόγω θέσης και δυσκολίας πρόσβασης και ελέγχου καθώς και για διατήρηση υγιούς περιβάλλοντος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.