«Ανοίγει δρόμους» για τον ορειβατικό τουρισμό στον Δήμο Τρίπολης η εφαρμογή «Τα Ιστορικά Μονοπάτια» (pics,vid)

«Ανοίγει δρόμους» για τον ορειβατικό τουρισμό στον Δήμο Τρίπολης η εφαρμογή «Τα Ιστορικά Μονοπάτια» (pics,vid)

Μάιος 09, 2022 - 11:13
10 σχόλια

Την Κυριακή 8 Μαΐου η καρδιά της ορειβασίας «χτύπησε» στο Μαίναλο.

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) διοργάνωσε διασυλλογική ορειβατική συνάντηση και πάνω από 200 ορειβάτες περπάτησαν από τη Σιλίμνα ως το Χρυσοβίτσι, η μία πορεία, και από τα Μανταίικα ως το Χρυσοβίτσι, η άλλη. Μετά την πεζοπορία συναντήθηκαν όλοι για φαγητό στο χωριό και στη συνέχεια, στο μοναδικό Μουσείο Δασικής Ιστορίας Μαινάλου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της εφαρμογής Ιστορικά Μονοπάτια Δήμου Τρίπολης, ένα έργο που υλοποιήθηκε από τον Δήμο Τρίπολης, σε συνεργασία με τον ΣΑΟΟ και την εταιρεία Codable IT Solutions, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Ελένη Καρούντζου καλωσόρισε τους ορειβάτες στην κεντρική αίθουσα του μουσείου, και ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο οποίος συμμετείχε και στην πορεία, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του είπε: «Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε την ηλεκτρονική εφαρμογή για τα Ιστορικά Μονοπάτια του Δήμου Τρίπολης για όλα τα κινητά τηλέφωνα. Μέσα από την εφαρμογή, μπορεί ο κάθε επισκέπτης να δει τα ιστορικά μονοπάτια και να γνωρίσει γενικότερα την περιοχή μας, το Μαίναλο, τον Δήμο Τρίπολης».

Θέλουμε να γίνετε οι διαφημιστές της περιοχής μας. Ο Δήμος Τρίπολης ποντάρει πολλά στον ορειβατικό τουρισμό. Οι ορειβάτες από όλα τα μέρη της χώρας που έρχονται στον τόπο μας, θα είναι οι ζωντανοί διαφημιστές μας.

Ο κ. Τζιούμης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον ΣΑΟΟ και τον ΕΟΣ και ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα εορταστούν τα 200+1 χρόνια από την Ελληνική Επανάστασης, ακριβώς στον τόπο που γεννήθηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, σε μια διαδρομή από την Αλωνίσταινα ως το Λιμποβίσι.

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος και ιστορικός Εύα Γαλανιάδη παρουσίασε την εφαρμογή, υπογραμμίζοντας:

Ο Δήμος Τρίπολης είναι ο πρώτος Δήμος στην Πελοπόννησο που προσφέρει ένα τέτοιο εργαλείο στους πεζοπόρους.

Η κυρία Γαλανιάδη είπε:

«Τα μονοπάτια επάνω στα οποία για χιλιάδες χρόνια οι ποιμένες οδηγούσαν τα κοπάδια τους, είναι τα ίδια μονοπάτια που χρησιμοποίησαν οι επαναστατημένοι Έλληνες για τις πολεμικές τους επιχειρήσεις. Και πάνω σε αυτά, αναπνέει ζωντανή η μνήμη των σπουδαίων γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης».

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να περπατήσουμε την ιστορία μας.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της εφαρμογής: «Στην εφαρμογή –την οποία ο ενδιαφερόμενος θα κατεβάσει μία φορά και στη συνέχεια, χωρίς υπηρεσία Διαδικτύου αλλά μόνο με την ενεργοποίηση της τοποθεσίας του στο τηλέφωνό του θα μπορεί να χρησιμοποιήσει- κάθε επισκέπτης θα βρει πληροφορίες για το δίκτυο των δέκα ιστορικών μονοπατιών του Δήμου Τρίπολης, που εκτείνονται σε μήκος 80 χλμ. Τα μονοπάτια είναι ταξινομημένα ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας τους, (εύκολη, μέτρια και δύσκολη διαδρομή), προκειμένου ο επισκέπτης να μπορεί να οργανώσει την εξόρμησή του. Ακόμα, υπάρχουν πληροφορίες για τις υψομετρικές διαφορές, χάρτες με τις διαδρομές και  πληροφορίες για το τι θα συναντήσει ο περιπατητής στο μονοπάτι που θα επιλέξει να περιδιαβάσει, αλλά και σημεία ενδιαφέροντος. Επίσης, στην εφαρμογή υπάρχουν πληροφορίες για τα νέα και τις εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης, τα τηλέφωνα του Δήμου, των ορειβατικών συλλόγων και της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και μετεωρολογική πρόβλεψη πέντε ημερών».

Τέλος, υπογράμμισε: «Η δημοτική αρχή, ευρισκόμενη μπροστά στην πρόκληση της επετείου των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, υλοποίησε ένα έργο χρηστικό, που συνδέει την ιστορία με τον ορειβατικό τουρισμό, ένα έργο που θα επεκταθεί και σε άλλες διαδρομές στο μέλλον. Το έργο δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την συνδρομή του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, τα μέλη του οποίου συστηματικά σηματοδοτούν και καθαρίζουν τις διαδρομές, ενώ συμβάλλουν αποφασιστικά και στην ιστορική έρευνα. Τα Ιστορικά Μονοπάτια είναι ένα έργο το οποίο θα εμπλουτιστεί και θα εκσυγχρονίζεται συνεχώς, ένα έργο – αποτέλεσμα μιας νέας νοοτροπίας: Μπορούμε να τιμήσουμε τις επετείους μας όχι μόνο με γιορτές και εκδηλώσεις, αλλά με έργα που θα μείνουν, που θα συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στον δήμο μας, αλλά και που, έστω και με τον περιορισμό που επιβάλλει η χρήση τους, κάνουν γνωστές κάποιες πτυχές της πλούσιας ιστορίας μας στον κόσμο».

Η εφαρμογή του Δήμου Τρίπολης είναι πολύ εύκολη στη χρήση της και διατίθεται δωρεάν στο Google Play και Apple Store γράφοντας "Μονοπάτια Δήμου Τρίπολης".

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση και το βίντεο της εφαρμογής «Τα Ιστορικά Μονοπάτια του Μαινάλου»

Video: 

Παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής των Ιστορικών Μονοπατιών της Επανάστασης του Δήμου Τρίπολης

Τα ιστορικά μονοπάτια του Δήμου Τρίπολης


10 Σχόλια

Ευτυχώς που υπάρχει ο ΣΑΟΟ. Με την προσφορά του έργου του κουνιέται η δημοτική αρχή.

13.04 είσαστε για πολλά γέλια παπαγαλάκια. Την ψηφιακή εφαρμογή την έφτιαξε ο ΣΑΟΟ ρε νούμερο;

... 13:48 Το επίπεδο σου είναι γνωστό πλεον. Δεν μπορείς να κρυφτείς.... Όσο για την εφαρμογή : η εφαρμογή είναι σαν το βάψιμο μιας πολυκατοικίας, αλλά το έργο είναι το χτίσιμο της πολυκατοικίας. Όμως το έργο το έκανε ο ΣΑΟΟ. Θέλεις περισσότερη ανάλυση;

Δήμαρχε πολλά μπράβο επιδεικνύεις σπουδαίο έργο σε όλους τους τομείς. Είχαμε πολλά πολλά χρόνια να έχουμε δήμαρχο με τόσο μεγάλη και πολυσχιδή δραστηριότητα

TETOIEΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΕΠΕΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ

@ 17:13 το «πολυσχιδή» το ήξερες από μόνος σου ή σου το σφύριξε ο πεθερός;

21:16 Πριν σου απαντήσει (και αν σου απαντήσει) αυτός στον οποίο απευθύνεσαι, ο πεθερός του, η μάνα του, τα αδέρφια, οι μπατζανάκηδές του κλπ., έχω να σου κάνω κι εγώ ένα ερώτημα γιατί έχετε πλακώσει πολλοί έξυπνοι εδώ μέσα. Εσύ ήξερες πώς γραφέται η λέξη που αναφέρεις ή την είδες από το σχόλιο του άλλου και την αντέγραψες; Αυτό είναι έτσι;

22.12 αχαχαχα !!! και γιατί σε χαλάνε οι έξυπνοι παρακαλώ; θέλεις για τον εαυτό σου το μονοπώλιο στην εξυπνάδα; Ξέρεις κάτι.. τελικά έχουν δίκιο, όντως είσαι τόσο ηλίθιος όσο λένε, κι εγώ δεν τους πίστευα.. Και για πες, του λογογράφου είναι, ε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.