Αισιόδοξοι για την Έκθεση οι μαθητές στο 4ο Ενιαίο Λύκειο Τρίπολης (pics,vid)

Αισιόδοξοι για την Έκθεση οι μαθητές στο 4ο Ενιαίο Λύκειο Τρίπολης (pics,vid)

Ιούνιος 07, 2017 - 13:19
5 σχόλια

Άνοιξε η αυλαία για τις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια την Τετάρτη 7 Ιουνίου, με τους 104.965 υποψηφίους, να διεκδικούν 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Λίγο μετά τις 12:00 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη δοκιμασία, έτσι όπως υποστηρίζει η πλειονότητα των υποψήφιων φοιτητών, οι οποίοι σήμερα διαγωνίστηκαν το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Το θέμα για τις Πανελλαδικές 2017 ήταν «Επιστήμη και επιστήμονες» με ένα κείμενο του Γρηγόρη Σκαλκέα από μία διασκευή από ομιλία στην Ακαδημία Αθηνών.

Το κείμενο προσεγγίζει τον ρόλο της επιστήμης στην εποχή μας και τονίζει την αναγκαιότητα της ηθικής συγκρότησης των επιστημόνων. Πρόκειται για κείμενο που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην κατανόησή του, ωστόσο έχει πυκνά νοήματα και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι, κυρίως για την οργάνωση της περίληψης.

Οι μαθητές που βγήκαν από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Τρίπολης είναι αισιόδοξοι καθώς το θέμα της έκθεσης ήταν «βατό» όπως και οι υπόλοιπες ερωτήσεις ήταν κατανοητές και δεν τους δυσκόλεψαν ιδιαίτερα. Η καλή αρχή η οποία έκαναν, τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν με εύκολα θέματα χωρίς ιδιαίτερες «παγίδες».

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και από τις 10 έως τις 21 Ιουνίου σε μαθήματα Ειδικότητας. Οι επόμενες τρεις ημέρες εξετάσεων (9-14/6) θα αφορούν σε μαθήματα προσανατολισμού και οι δύο τελευταίες, το μάθημα της Βιολογίας (16/6 και Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού) και τα Μαθηματικά και την Ιστορία Γενικής Παιδείας (19/6).

Καλή επιτυχία να ευχηθούμε σε όλους τους υποψηφίους, να αφήσουν πίσω το μάθημα αυτό και να προετοιμάσουν για το επόμενο μάθημα της Τετάρτης 18 Μαΐου.

Έφη Καστραντά
 

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Πλεον οι αποφοιτοι λυκειου δεν ξερουν σχεδον τιποτα απο την ελληνικη γλωσσα. Ποσο μαλλον για την αρχαια. Ομως στην θεωρια και στο αριστερο πνευμα τα πανε μια χαρα..

8.17 εσυ σα φωστηρας και παντογνωστης παντως πρεπει να τα ξερεις καλυτερα ε ..........................αραξε ρε και αφησε τα νεα παιδια να ξερουν και να κανουν αυτο που γουσταρουν ..μπας και πρεπει να σου ζητησουν και την αδεια τι θα κανουν και πως θα εκφραστουν ?

ενδεχομένως να μην έγινα αντιληπτός. Ουδέποτε έριξα την ευθύνη στα νέα παιδιά. Την ρίχνω όμως στους ενήλικες και στους αρμοδίους για την κατάντια αυτή.

Τα παιδιά δεν πρέπει να κάνουν ότι θέλουν. Κάνουν ότι τους λένε οι ενήλικες - γι αυτό άλλωστε λέγονται παιδιά.

Ολοι μια ζωη θα εκφερεται γνωμες για τα παντα ,και μετα απλα περιμενετε να αλλαξει κατι... Δεν αλλαζει τιποτα απο μονο του,αν θες φιλαρακι αστα λογια και προσπαθησε για αυτα που ζητας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.