Αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα στην περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη (pics,vid)

Αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα στην περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη (pics,vid)

Φεβρουάριος 14, 2024 - 16:02
8 σχόλια

Γάλα έχυσαν το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου οι κτηνοτρόφοι από ολόκληρη την Πελοπόννησο, έξω από το κτίριο της περιφέρειας Πελοποννήσου Τρίπολη.

Πάνω από 150 κτηνοτρόφοι, από την Αρκαδία, την Μεσσηνία, την Λακωνία, την Κορινθία και την Αργολίδα κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από την πλατεία Ανεξαρτησίας και με μαύρες σημαίες διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική της κυβέρνησης η οποία στόχο έχει όπως είπαν, να τους αφανίσει.

Οι κτηνοτρόφοι με αυτοκινητοπομπή κινήθηκαν προς την περιφέρεια και παρέδωσαν ψήφισμα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχό με τα αιτήματά τους, αλλά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του και μία σειρά άλλων ζητημάτων στα οποία μπορεί η περιφέρεια να παρέμβει.

Το ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα Κτηνοτρόφων περιφέρειας Πελοποννήσου είχε μόλις τέσσερα σημεία τα οποία είναι τα εξής:

Ζητούμε

  • Άμεση καταβολή κοινοτικών ενισχύσεων πρασίνισμα μέσω οικολογικών σχημάτων δίχως να αποκλείεται ουδείς κτηνοτρόφος.
  • Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά για να σταματήσει η παράνομη ελληνοποίηση γάλακτος και κρέατος έτσι ώστε να παύσει η πτωτική πορεία στο γάλα και στο κρέας
  • Μείωση των τιμών του ρεύματος και των καυσίμων
  • Εργάτες γης.

Πριν την συνάντηση με τον περιφερειάρχη οι κτηνοτρόφοι σε δηλώσεις τους μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προτάσσοντας το ζήτημα των ελληνοποιήσεων, των καρτέλ και φυσικά σημείωσαν την απουσία ελέγχων που έχουν ως αποτέλεσμα τόνοι γάλατος να εισέρχονται λαθραία στην χώρα.

Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής και πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Μεσσηνίας κ. Κώστας Γυφτάκης , στην συνέχεια ο κ. Μπαρουξής Μάκης μέλος της Συντονιστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων και μέλος του ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, ο κ. Παναγιώτης Κολλιόπουλος πρόεδρος του αγροτικού γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού «Η Μαντινεία» , ο κ. Δελακοβίας Γιώργος από τον Σύλλογο Λακωνίας και τέλος ο κ. Στέφας Παναγιώτης από τον αντίστοιχο σύλλογο της Κορίνθου.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην κτηνοτροφία εδώ και 30 χρόνια είναι οι ελληνοποιήσεις για αυτό πέφτουν οι τιμές για αυτό δεν θα μείνει ούτε ένας κτηνοτρόφος»

Τέλος ζήτησαν την απομάκρυνση του κ. Αυγενάκη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γιατί είναι κατώτερος των περιστάσεων, είπαν οι κτηνοτρόφοι.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κινητοποίηση κτηνοτρόφων στην Τρίπολη


8 Σχόλια

Ήθος ρε.....μέχρι και το γάλα κατευθείαν στο φρεάτιο....μη λερωθεί ο δρόμος....μπράβο....

60% αύξηση στο γάλα τα τελευταία τρία χρόνια. Άλλο τόσο αύξηση στο κρέας. Μέσα η επιδότησεις από Ε.Ε. αλλά ταυτόχρονα έξω από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ. Όποιος δεν βγαίνει τα πουλάει και πάει για μεροκάματο στις ελιές με 60ευτο.

Έλειπαν κτηνοτρόφοι και αγρότες από τις περιοχές γύρω από την Τρίπολη. Όπως και η ηγεσία της ένωσης. Η οποίοι τα έχουν όλα λυμένα από ότι φαίνεται ραγιάδες μια ζωή …

Μην χύνετε το γάλα στους υπονόμους. Χαρίστε το σε μπουκάλια στον κάθε περαστικό της πόλης. Έτσι, και θα το τιμήσετε ως δικό σας προιόν, και τα παιδιά της πόλης θα ωφεληθούν άμεσα και οι υπεύθυνοι θα λάβουν το μήνυμα, ότι το προιόν σας έτσι ή αλλιώς χαρίζεται. Στρατηγική!

Το γάλα που χύσατε σήμερα ήταν αραιωμένο με νερό... επιδοτήσεις τέλος πάρτε το χαμπάρι

Το γάλα και το κρέας δεν έχουν αυξηθεί 60% λόγω των κτηνοτρόφων. Έλεος με τον κάθε μπαρούφα.....

Βγαίνει να μας πει μια γνώμη για επιδοτήσεις ο κάθε κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας. Μαζί με κάθε «νοικοκυραιο» που κοιτάει την δουλίτσα του και το σπιτάκι του. Πάνω από όλα όμως καλοταϊσμένοι δημοσιογραφουντες κατά επάγγελμα ή από χόμπι. Καταλήγουμε λοιπόν ότι καλά να πάθουν οι αγροτες και κτηνοτρόφοι ας γίνονταν εφοπλιστές ή εργοστασιάρχες το συμπέρασμα. Όμως ρε παιδία δεν φωνάζουν να μην φάνε αυτοί αλλά λένε ότι και το παιδάκι τους στόμα έχει και θέλει και αυτό να φάει. Δηλαδή Κυριακο μου τάισε και αυτούς όπως ταΐζεις τους άλλους σαν μεγάλος τιμονιέρης που είσαι …

ας ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΩΡΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΕΙΝΕ Η ΦΕΤΑ ΧΩΡΙς ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗς ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΜΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.