Άδωνις Γεωργιάδης για Βλάση: Χάρις στον βουλευτή, χίλιες νέες θέσεις εργασίας στην Αρκαδία (vid)

Άδωνις Γεωργιάδης για Βλάση: Χάρις στον βουλευτή, χίλιες νέες θέσεις εργασίας στην Αρκαδία (vid)

Απρίλιος 01, 2024 - 10:09
28 σχόλια

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Κυριακής 31 Μαρτίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον Σκάι, στον απόηχο και της μεγάλης εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη, το Σάββατο.

Ο υπουργός Υγείας αλλά και ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς επαίνεσαν τον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση, ο οποίος «πρωταγωνίστησε», όπως είπε ο υπουργός από το βήμα στην Τρίπολη, στο να έρθουν επενδυτές στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Μάλιστα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είπε στον «αέρα» της εκπομπής: «Ο ίδιος ο βουλευτής, ο ίδιος ο Κώστας Βλάσης έφερνε με το αυτοκίνητό του τους επενδυτές στην Τρίπολη, και τους έλεγε να επενδύσουν εδώ, για να έχει ο κόσμος δουλειά».

«Του αξίζουν χίλια μπράβο!», υπερθεμάτισε ο Γιώργος Αυτιάς.

Οι τρεις μεγάλες επενδύσεις στην Τρίπολη θα δώσουν δουλειά σε χίλιους ανθρώπους αλλά και προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας.

Video: 

Άδωνις Γεωργιάδης για Βλάση: " Χάρη στο Βουλευτή 1000 νέες θέσεις εργασίας στην Αρκαδία"


28 Σχόλια

Είμαστε μια χαρούμενη οικογένεια εκεί στο Türk Kanal ΣΚΑΪ #skai_xeftiles και γλυφόμαστε και μεταξύ μας στη Νέα Δικατορία. Γιατί μπορούμε ρε μούτρα. Εσείς τι ζόρι τραβάτε δηλαδή;

Ναι σε λίγο θα μας πει ο Αδωνις οτι ο καημένος ο Βλάσης τους έφερνε Τρίπολη με τα έξοδα δικά του, τι ακούμε ρε μέσα στο ηλίθιο κράτος που ζούμε. Εκεί στον ΣΚΑΙ μόνοι σας τα λέτε μόνοι σας τα ακούτε, γιατί δεν το μεταονομάζετε σε ΝΔ-TV η κάτι παρόμοιο να ξέρει τουλάχιστον ο κόσμος που δεν σας έχει πάρει χαμπάρι οτι είστε της Νέας Δικτακτορίας κανάλι.

Προσπαθήστε λίγο να καταλάβετε τι σημαίνει για μια πόλη σαν την Τρίπολη να έχουν εργασία τουλάχιστον 1000 άτομα και μάλιστα καλοπληρωμένη.Και ναι,τι να κάνουμε,έχει μεγάλο μερίδιο σ αυτό ο Βλάσης.

13:08 Εμείς προσπαθούμε, εσύ προσπάθησε να μήν βιάζεσαι να πείς καί τον αριθμό πού θα εργάζονται εκεί. Άσε να δούμε καί μετά να κρίνουμε. Εντάξει;

Να αποφασίσετε πόσοι ΘΑ είναι οι καλοπληρωμένοι φαρμακεροί εργάτες, 1000, 2000, 3000 γιατί ο δήμαρχος έλεγε να ετοιμαστούμε για πολλές χιλιάδες κόσμο......

ο αριθμός εργαζομένων στην τρίπολη δεν θα είναι ούτε καν τριψήφιος, όχι τετραψήφιος που λέτε κύριοι. ρωτηστε πρώτα να μάθετε και μετά πουλήστε κενά ρουσφέτια... άντε γιατί παράγινε ο νέος φιλελε-λαϊκισμός

@17:00 -Κι εσύ που τόμαθες για τις θέσεις εργασίας; Να μάθουμε κι εμείς δηλαδή.

@17:00 - Άρα οι εργαζόμενοι σε DEMO και ΕΛΠΕΝ δεν θα είναι ούτε 100; Από 99 και κάτω; Έχεις δει τις εγκαταστάσεις της DEMO μόνο; Σε εκείνες τις εγκαταστάσεις θα είναι 50-60 εργαζόμενοι και 30-40 στην ΕΛΠΕ; Και γιατί έφτιαξαν τόσες χιλιάδες τετραγωνικά; Και γιατί λένε οι ίδιες οι εταιρείες για 1.000+ εργαζόμενους; Δεν είναι πολιτικοί. Ιδιώτες είναι (εδώ θα πεταχτεί ο κομμουνιστής και πει για idiots, τόσο του κόβει), τι λόγο έχουν; Για όσους δεν ξέρουν, έχει αγοραστεί και τρίτο οικόπεδο από άλλη φαρμακευτική. Μακάρι να έρθει και η 4η που φημολογείται (ΒΙΑΝΕΞ).

Κάποιοι άσχετοι δυσανασχετούν με τα κίνητρα του κράτους στους φαρμακο-βιομηχάνους. Φαίνεται οι Γερμανοί είναι ΗΛΙΘΙΟΙ που έδωσαν κίνητρα δισεκατομμυρίων στην TESLA για να γίνει το εργοστάσιο της στην Γερμανία. Αγαπητοί δημόσιοι υπάλληλοι κοιτάξτε την δουλειά σας και αφήστε τον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί. Από εκεί πληρώνεστε, δεν υπάρχει λεφτόδεντρο. Δεν πληρώνεστε από την φορολόγηση της κατανάλωσης του μισθού σας, δεν το καταλαβαίνετε; Επιλέξατε το δημόσιο και με γεια σας και χαρά σας. Γιατί τόσο μένος με αυτούς που επέλεξαν να δουλεύουν περισσότερο; Και για εσάς δουλεύουν.

Δεν είναι άσπρο-μαύρο το ζήτημα. Εννοείται ότι Άδωνις/Βλασης ευλογούν τα γένια τους. ΑΛΛΑ η ύπαρξη 3 (ή και 4) παραγωγικών μονάδων τέτοιου μεγέθους σίγουρα θα βοηθήσει την οικονομία της Τρίπολης. Είτε άμεσα (απασχόληση προσωπικού) είτε έμμεσα με την χρήση/κατανάλωση υπηρεσιών/αγαθών από την πόλη. Ή μέσω της προσέλκυσης και άλλων επιχειρήσεων, υποστηρικτικών των πρώτων για αποδοτικότερη συνεργασία λόγω τοπικής εγγύτητας (σχεδόν καθετοποίηση). Προφανώς το ακριβές μέγεθος του οικονομικού αποτελέσματος δεν είναι προβλέψιμο. Καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι αλλά όχι και πολύ μικρό.

Παύλε υπάρχουν και εκτός δημοσίου επιτήδειοι χαραμοφάηδες που πληρώνονται και εισπράτουν με ποικίλους τρόπους από τον ιδιωτικό τομέα χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους. Ξέρεις εσύ αρκετούς τέτοιους. Αν θέλεις σου θυμίζω κι εγώ κάποιους... Πάψε να προκαλείς γιατί είναι μικρό το χωριό μας

Ανούσια αντιπαράθεση. Είναι θέμα αντιπαράθεσης εάν θα είναι 1000 ή 99 οι θέσεις; ΟΧΙ. Και μια να ήταν, πάλι καλό και κέρδος θα ήταν. Καλά κάνει το κράτος και δίνει κίνητρα, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Αλλά Παυλάρα, έχεις λάθη: 1ο) η κατανάλωση του μισθού φορολογείται (πληρώνουν ΦΠΑ, ο οποίος μάλιστα είναι έμμεσος φόρος και ως έμμεσος, είναι άδικος) και 2ο) Μετά το "πάτημα" της "μπανανόφλουδας" της Ουκρανίας και του τέλους της "φθηνής ρωσικής ενέργειας", που ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της γερμανικής ανάπτυξης, ένα ποσοστό ηλιθιότητας τους το χρεώνεις....Όχι;

Τι ζούμε ρε φίλε τι αίσχη είναι αυτά; Οι φαρμακοβιομήχανοι κάνουν τη χάρη στο Βλάση και έρχονται στην Τρίπολη να βοηθήσουν στην τοπική οικονομία ε; Ρε καλά κάνετε και μας ταίζετε σανό, τέτοιοι είμαστε τέτοιους αξίζουμε.

@13:45 - Αγαπητέ δεν έχω εισοδήματα από ακίνητα. Ούτε έχω πάγιες αντιμισθίες από διάφορους φορείς του δημοσίου. Ούτε είμαι τσιράκι κανενός πολιτικού να περιμένω εργολαβίες, αναθέσεις ή να με κάνουν "ειδικό σύμβουλο". Άρα ρούφα το χωριάτικο αυγουλάκι σου και προχώρα. Είναι όντως μικρό το χωριό μας και γνωριζόμαστε. Βρες κανένα χάπατο να πουλήσεις εξυπνάδες, εδώ δεν σε παίρνει και το ξέρεις.

@AA - Έλα ρε συ, θα μιλήσουμε μια φορά σαν άνθρωποι, απίστευτο! Προφανώς και μι θέση ακόμα είναι κέρδος, αλλά δεν είναι 99 οι θέσεις. Τα κτίρια που φτιάχνονται είναι για 500+ και προφανώς έχει σημασία πόσοι θα είναι τελικά για την παρακμιακή πλέον Τρίπολη. Η κατανάλωση προφανώς και φορολογείται, άλλο έγραψα όμως. Δεν βγαίνει η πληρωμή των συντάξεων και των μισθών από την φορολόγηση της κατανάλωσής τους. Είναι σταγόνα στον ωκεανό. Όσο αφορά τους Γερμανούς. Επειδή δεν είναι ηλίθιοι, προφανώς κάτι άλλο έχει παιχτεί με την Ρωσία και τις ΗΠΑ. Είτε κοίταξαν μεσοπρόθεσμα, είτε μας λείπουν δεδομένα.

Και επειδή δεν ήμαστε γίδια, προφανώς και οι φαρμακοβιομηχανίες δεν ήρθαν λόγω Βλάση, απλά έκανε το καθήκον του. Λόγω οικονομικών κινήτρων ήρθαν, συν ότι η Τρίπολη είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και η ΒΙ.ΠΕ. μας είναι αρκετά δελεαστική. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν στην Μεγαλόπολη είναι ότι ΔΕΝ έχουν τέτοια ΒΙ.ΠΕ., είναι ακόμα πιο μακριά από την Αθήνα και ακόμα πιο μακριά από αστικά κέντρα. Δεν μπορούν να περιμένουν οι εταιρείες πότε θα κάνει η Μεγαλόπολη ΒΙ.ΠΕ. Δεν γίνονται αυτά. Καταλαβαίνω την στεναχώρια τους, αλλά δεν τους φταίει η Τρίπολη. Μην τρωγόμαστε μεταξύ μας.

17:01 εισοδήματα από ακίνητα ίσως δεν έχεις αλλά έχεις από κινητές σιδερόβεργες που γίνονται ακίνητες μπετόβεργες. Επίσης μην ψεύδεσαι. Περιμένεις και αναθέσεις και εργολαβίες. Από αυτές ζεις. Επίσης έχεις να εισπράξεις και από τους φαρμακάδες της ΒΙΠΕ, χωρίς όμως να δουλέψεις όπως θα κάνουν όλοι όσοι θα βρουν εκεί μια θέση εργασίας αφού πριν καταθέσουν όλη τους την αξιοπρέπεια στους μεσάζοντες βολευτές... Οπότε ξανασκέψου το, νομίζω ότι είσαι καλό πελατάκι για εξυπνάδες

Παυλάρα μου, πάντα σαν άνθρωποι συζητάμε. Εσύ είσαι κολλημένος σε ένα δόγμα (ή τουλάχιστο έτσι μου φαίνεται, εάν είμαι λάθος συγγνώμη). Εγώ, "το ψάχνω" όπως έχεις και εσύ διαπιστώσει. Πάντως, όχι και σταγόνα στον ωκεανό τα έσοδα από το ΦΠΑ. Το 11μηνο του 2023 (Γενάρης - Νοέμβριος) τα έσοδα από ΦΠΑ ήταν περίπου 21 δις και τα έσοδα από φόρο εισοδήματος περίπου 19 δις. Έχεις δίκιο για τους Γερμανούς, είναι έξυπνοι. Όμως, το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. Και έχει πιαστεί για τα καλά. Αρκεί να δεις τα δεδομένα της Γερμανικής οικονομίας μετά την Ουκρανία.....

@ΑΑ - Μιλάω για τα έσοδα του ΦΠΑ από κατανάλωση των δημοσίων υπαλλήλων μόνο. Για τους μισθούς και τις συντάξεις τους συζητάμε. Φ.Π.Α. καταβάλουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις και μάλιστα τεράστια νούμερα. Όσο για τους Γερμανούς, μας λείπουν δεδομένα είναι σαφές. Πιθανότατα δεν είναι τόσο ανεξάρτητοι όσο νομίζαμε. Ένα σενάριο είναι ότι όσο είχαν την ανοχή των ΗΠΑ, έκαναν το ενεργειακό τους παιχνίδι με τους Ρώσους. Όταν οι ΗΠΑ έβαλαν βέτο, τέλος. Το προνόμιο να είσαι ο οικονομικός και στρατιωτικός σερίφης του πλανήτη.

@20:22 - Ρε άνθρωπε εσύ δεν πετυχαίνεις μπεκάτσα στα 2 μέτρα, τι αρλούμπες γράφεις; Κάνε κάτι με την ζωή σου, άλλαξε πλάνο. Μετά την νεύρωση, έρχεται η ψύχωση, κάποιον θα έχεις να σε συμβουλεύσει, έτσι δεν είναι; Γιατί καλά να σου κάνω χαβαλέ, όχι και να τρελαθείς όμως. Άσχετα που έχεις τα μέσα. Ακόμα και τα βουνά γίνονται πεδιάδες...Προσπάθησε το, μπορείς.

@ΑΑ - Όσο αφορά το "δόγμα". Πιθανότατα σε αρκετά πράγματα διολισθαίνω σε δόγματα, ανθρώπινο είναι. Αν δεις και εσύ τις απόψεις σου, το κάνεις επίσης αρκετά. Όμως η αυτοκριτική υπάρχει πάντα. Ας πούμε είμαι ασυγχώρητος που ενώ ήμουν φανατικά με τον Σουφλιά και σιχαινόμουν τον "χοντρό", τον ψήφισα δύο φορές. Απαράδεκτος, παρασύρθηκα αλλά και πάλι αδικαιολόγητος. Η ιστορία απέδειξε πόσο μεγάλο λάθος ήταν ο Καραμανλής. Επειδή έχεις άλλες καταβολές δεν βλέπεις καθόλου τον Μητσοτάκη, ΟΚ. Έλα στην θέση κάποιου από το κέντρο προς τα δεξιά. Τι να ψηφίσει; Αλέκση; Κασελάκη; Ανδρουλάτση; Την Β' Εθνική;

@00:32 - Παυλάρα, λες να κάνουμε πραγματικότητα το "όνειρο" της "Εθνικής συμφιλίωσης"; Δε διαφωνώ σε κάτι από ότι λες. Και δέχομαι και τις "κριτικές" και τα σχόλιά σου σαν "τροφή για σκέψη", μήπως εγώ έχω κάπου "άδικο" σε αυτά που πιστεύω, που σίγουρα κάπου θα έχω. Η "διαφωνία" ξέρεις πρέπει πάντα να υπάρχει, δεν πάει αλλιώς το πράγμα μπροστά....Να σε προβληματίζει όταν όλοι συμφωνούν μαζί σου, εμένα τουλάχιστο με προβληματίζει) και όχι όταν υπάρχει έστω και ένας "που διαφωνεί" ή "έχει άλλη άποψη". Τη λέξη δόγμα την αποσύρω, έτσι για να "συνεχίσουμε καλά".

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.