Κάλυψη - απόκρυψη

Κάλυψη - απόκρυψη

Μάιος 01, 2024 - 02:27
11 σχόλια

Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay

Ζούμε σε μια πραγματικότητα κάλυψης - απόκρυψης.

Άφθαστη έννοια η αλήθεια, ουτοπία η δικαιοσύνη.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, υφυπουργός Υγείας, δήλωσε ως ψυχίατρος, δηλαδή ως επιστήμων, ότι το αρσενικό είναι από τη φύση του επιθετικό και ότι η γυναίκα είναι προορισμένη να τίκτει. Και έτσι δικαιολόγησε, επιστημονικώς!, τη βία εναντίον των γυναικών. «Η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απόλυτα σωστή, είπα ότι επειδή ότι το αρσενικό φύλο έχει πιο δυνατή σωματική διάπλαση έναντι του γυναικείου, γι’ αυτό και είναι πιο επικίνδυνο», είπε και επεσήμανε «άρα η έκφρασή μου είναι σωστή επιστημονικά». 

Ο άνθρωπος αυτός είναι υφυπουργός Υγείας και «ξέπλυνε» τις γυναικοκτονίες με μια μη επιστημονική, εντελώς αναχρονιστική και απαράδεκτη δήλωση. Αλλά το εξωφρενικό δεν είναι μόνον αυτό. Τον «επιστήμονα», που μίλησε τόσο επιστημονικά όσο και ο Μητροπολίτης ο οποίος είπε ότι οι γυναίκες πρέπει να γυρίσουν σπίτι σαν «κλώσσες» για να εκλείψει η εγκληματικότητα των ανηλίκων, τον κάλυψε ο Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας ότι ο άνθρωπος μίλησε επιστημονικά, αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, που είπε ότι ο Βαρτζόπουλος μίλησε ως ψυχίατρος, κάνοντας μια «επιστημονική προσέγγιση στο θέμα των γυναικοκτονιών».

Κάλυψη στον ημέτερο. Πώς αλλιώς;

Η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου αρνήθηκε να συνυπογράψει το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού και των συγγενών θυμάτων των Τεμπών για το έγκλημα στα Τέμπη, που έχουν υπογράψει 1,3 εκατ. πολίτες, οι οποίοι ζητούν να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Αντιπρότεινε μια άλλη διατύπωση, χωρίς αναφορά στον εν λόγω νόμο.

Κάλυψη στους ημετέρους κι αυτό.

Ο «πολύς» Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε πριν από δύο ώρες «κάφρους» τους ιατρούς και νοσηλευτές που τον αποδοκίμασαν στη Μυτιλήνη, σε εκδήλωση για τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ. Όπως δικαιολογήθηκε, οι υγειονομικοί φώναζαν την ώρα που οι ιερείς έκαναν τον αγιασμό. 

Παραθέτουμε όσα είπε ο υπουργός Υγείας -ο υπουργός Υγείας!- από μικροφώνου:

«Δεν είναι σωστό να φωνάζετε την ώρα που διαβάζεται η ευχή από τους ιερείς. Δεν μπορείτε να λέτε "ου", είναι βλάσφημο, Μεγάλη Τρίτη. Φωνή στην ελληνική δημοκρατία δεν έχετε μόνο εσείς, έχουμε και εμείς. Δεν είστε μόνο εσείς εκλεγμένοι, είμαι και εγώ που έχω πάρει μόνος μου 68.000 σταυρούς. Αντί να κάνετε αυτά τα καφριλίκια, αν θέλει ένας από εσάς να έρθει να μιλήσει, πολύ ευχαρίστως. Είναι ευπρόσδεκτος. Αν έχετε τα κότσια, διαλέξτε έναν και ελάτε εδώ στο βήμα. Σήμερα έχετε έρθει εδώ να διαμαρτυρηθείτε και να φωνάζετε σαν τους κάφρους, σε τι πράγμα; στα εγκαίνια του νέου κτηρίου του ΕΚΑΒ. Και δεν ντρέπεστε. Δεν σας φοβόμαστε καθόλου, είστε μία χούφτα και δεν εκπροσωπείτε κανέναν στην Ελλάδα».

Για την ιστορία, να πούμε ότι η γιατρός και στέλεχος της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Ζήνα Κακναβάτου πήρε τον λόγο και περιέγραψε την κατάσταση στο ΕΣΥ. Στα όσα είπε η γιατρός, ο κ. υπουργός απάντησε ότι «οι Αριστεροί δεν έχουν μάθει να κάνουν διάλογο από μικροί».

Αυτό βρήκε να της απαντήσει ο «πήρα 68.000 σταυρούς».

Να πάσχει από επιλεκτική κώφωση ο υπουργός;..

Τον Άδωνι δεν έχει βγει κάποιος ακόμα να τον καλύψει. 

Αλλά δεν... ανησυχούμε. 

Ουδείς ημέτερος ακάλυπτος...

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

11 Σχόλια

O Άδωνις - Κατμαν δεν βγαίνει όμως να κάνει μια βόλτα μοναχούλης του να δούμε τότε πόσα απίδια βάζει ο σάκος

Αυτός στη φωτογραφία θα μπορούσε να είναι και ο ζαβός που έχουμε για πρωθυπουργό

11:14 Γιατί και μόνος του να βγει τι θα πάθει; Αφού υπάρχουν ένα σωρό χάπατα που θα του χτυπάνε την πλάτη και θα κουνάνε με χαρά την ουρά τους που θα τους κάνει χειραψία. Ή μήπως ποστεύεις ότι θα τον βρίσει κανένας;

Ημέρα απεργίας ασχολήσου με την απόφαση για το Μάτι και το νομικό πλαίσιο που ψήφισαν οι υπαίτιοι για να δικαστούν οι αίτιοι! Εκτός αν έγραψες εκεί που δεν πιάνει μελάνι!

Αυτός ο πολιτικός ειναι η ντροπή της ΔΕΞΙΑΣ. Ειμαι δεξιός και αυτό το κατακάθι πρέπει να φύγει. Τόσοι άξιους έχει η ΝΔ, γιατι αυτό το κατακάθι είναι σε όλες τα κυβερνητικές επιλογές;

Κυρία Εύα μου, 3 στα 3 λάθος είστε. Μπράβο στον Άδωνι, τα αυτονόητα είπε ο Βαρτζόπουλος, τίποτα δεν παραγράφεται όσο αφορά τους υπουργούς. Θα γράψετε κάποιο άρθρο για την απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι;

1 στα 1 λάθος Παύλο. Κυρία και κύριο συνοδεύεται από το επώνυμο. Αν θες να αναφερθείς σε κάποια/ον με το μικρό όνομα το κύριος και κυρία περιττεύει. Επίσης ευτυχώς υπάρχει ακόμα δημοσιογραφία που δε δέχεται παραγγελίες. Αν έχεις κάποιο σχόλιο για το άρθρο τουλάχιστον γράψε για αυτό. κ.Γαλανιάδη σωστές οι παρατηρήσεις σας και ενδιαφέρον το άρθρο σας. Η πατριαρχία είναι μια από τις βαριές αρρώστιες που παραμένει αδιάγνωστη από μέρος της κοινωνίας.

Μίλησε ο ομοφοβικός - ρατσιστής και μισογύνης Παυλάκης!!!!!

Παυλο έχουν στερέψει τα λόγια για εσένα. Και άλλοι είναι δεξιοί αλλά δεν έχουν μια γλώσσα 30 μετρα να γλείφουν ανθρωπάκια. Όλοι φανταζόμαστε τι θα έκανες στην κατοχή

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.