Τρίπολη: Πάρκινγκ... με θράσος στο πεζοδρόμιο! (pics)

Τρίπολη: Πάρκινγκ... με θράσος στο πεζοδρόμιο! (pics)

Απρίλιος 24, 2024 - 13:38
25 σχόλια

Έχουμε ξεφύγει σε αυτή την πόλη με την παράνομη στάθμευση. Σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου ο οδηγός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου αποφάσισε να το αφήσει φαρδύ - πλατύ στο πεζοδρόμιο.

Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στην οδό Καλαβρύτων, μεταξύ της Λέσχης Αξιωματικών και της Ταβέρνας «Η Κληματαριά».

Γυναίκες με μωρά στα καρότσια αλλά και παιδιά που σχολούσαν από το σχολείο, και γενικά όλοι όσοι πήγαιναν... από το πεζοδρόμιο, αναγκάστηκαν να βγουν στον δρόμο για να συνεχίσουν τον δρόμο τους επειδή ένας οδηγός αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το πεζοδρόμιο ως πάρκινγκ.

Εκλήθη η Αστυνομία στο σημείο και ελπίζουμε, αυτή την ώρα, να έχει εντοπιστεί ο οδηγός και να έχει απομακρυνθεί το όχημα.

Πολλά μπορεί να μας φταίνε στην πόλη μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει εμείς ως πολίτες να παρανομούμε και να μην σεβόμαστε τα δικαιώματα των συμπολιτών μας.

Το συγκεκριμένο παρκάρισμα, πάντως, θα έπαιρνε βραβείο θράσους, αν υπήρχε...

Φωτογραφίες: arcadiaportal.gr

Ειδήσεις: 

25 Σχόλια

Ενώ η κλούβα παραπίσω που έχει παρκάρει στο μισό πεζοδρόμιο ή το αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο μπροστά από τον κάδο σκουπιδιών είναι οκ. Μια μικρή βόλτα στην πόλη και βγάζεις 20 τέτοιες φωτογραφίες. Η τροχαία και ο δήμος τι κάνουν; Χθες στην Άρεως πάλι πέρναγαν ανενόχλητα μηχανάκια. Ας κάνει επιτέλους κάποιος κάτι, με το να στέλνεις τους τροχονόμους να γράφουν τους Αθηναίους που κατεβαίνουν απ τα χωριά τα Σαββατοκύριακα και μόνο ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.

Μιας και είναι επικίνδυνο για τον πεζό να περπαρήσει στον δρόμο η μόνη λύση είναι να ανέβει πάνω στο αυτοκίνητο, να πατήσει στον ουρανό και συνεχίσει τον δρόμο του. Όποιες φθορές προκληθούν είναι συγχωρητέες γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή για τον πεζό ώστε να διέλθει με ασφάλεια το σημείο.

Μπάτε 'σκύλοι αλέστε' είναι η πολη. Ειδικά στο πάρκινγκ παίρνουμε μετάλλιο. Στα πάρκα γίνεται της πόπης. Ακόμη να βρεθεί ποιος είναι αρμόδιος. Ο δήμος ή η αστυνομία. Αν είναι η αστυνομία, γιατί να ενδιαφερθεί ο δήμαρχος; Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Πρόοδος σε όλη την πολη.

Παράνομη στάθμευση παντού και πάντα. Διπλοπαρκαρισμένα ακόμη και στις πλατείες. Προσωρινή στάση με «αλάρμ», κυρίως στις οδούς Εθνομαρτύρων, Γεωργίου Α’, Ελ. Βενιζέλου και Γρηγ. Λαμπράκη, με σκοπό την αγορά καφέ, τυρόπιτας, γλυκών, ψωμιού κλπ. Πάρα πολλές επιχειρήσεις της πόλης βασίζουν το μεγαλύτερο μέρος της πελατείας τους στο γεγονός ότι υπάρχει παράνομη στάση και στάθμευση, ακόμη και πάνω στα πεζοδρόμια. Το πρόβλημα είχε μειωθεί όταν υπήρχαν τα πορτοκαλί πλαστικά κολονάκια κατά μήκος των παραπάνω οδών. Αλλά οι μπουρτζόβλαχοι τα έβγαλαν.

Και που να το βάλει; Έχει προνοήσει ο Δήμος για ελεύθερο δημοτικό πάρκινγκ; Μπορεί επίτηδες να το έβαλε για διαμαρτυρία . Ξυπνήστε αγαπητοί συμπολίτες μου , μην κοιτάτε το δέντρο αλλά δείτε το δάσος!

@14 37 τον δήμαρχο μην τον πιάνεις στο στόμα σου. Αφού μίλησες για δέντρο έπρεπε να θυμηθείς ότι στην ωραία σκιά του πάρκου σαλέ παρκάρεις άνετα όλες τις ώρες και τις εποχές.

Ο «τοπικός- πρόεδρος» της Τρίπολης , με τι θέματα ασχολείται; Ποιος είναι; Δεν θα έπρεπε να μιλήσει στον δήμαρχο για τα προβλήματα του πάρκινγκ ; Στο χωριό μου , όταν έχουμε κάποια ανάγκη ο εκλεγμένος τοπικός έχει άμεση επικοινωνία με τον δήμαρχο .

16:24 Σωστά το λες! Ο Τζιουμης κάνει παροχή υπηρεσιών πάρκινγκ κάτω από τα δέντρα της Άρεως. Αυτό θα πει πολυτέλεια. Τέλεια. Η πόλη αναβαθμίζεται. Είναι το δόγμα Τζιουμη . Κάθε δένδρο και θέση πάρκινγκ. Το πιστεύει . Πλέον δεν μου έχει αφήσει καμια αμφιβολία τόσο καιρό!

14:26 Δεν τα έβγαλαν οι "μπουρτζόβλαχοι" τα κολονάκια. Έχει ονοματεπώνυμο αυτός που τα ξήλωσε μέσα σε μια νύχτα με τις ευλογίες του δημάρχου του. Τον είχε πρόεδρο στη δημοτική κοινότητα ο Παυλής αυτόν που τα ξήλωσε. Ήταν ο ίδιος που πούλησε τον Παυλή και κατέβηκε υποψήφιος στη Γορτυνία (και πήρε τ' **** μου) και ήταν επίσης ο ίδιος που έκανε αγώνα για το γιάννη το μπανάνα, τον οποίο πριν εκλεγεί δήμαρχος ο συχωρεμένος, τον έβριζε και τον απειλούσε μέσα από συγκεκριμένο βοθρομπλόγκ. Στην πιάτσα τον φωνάζουν "λασπωτήρα" και κάποιοι άλλοι "κ **". Ναι. Αυτός είναι. Καλά καταλάβατε

16:24 Στην "ωραία σκιά του πάρκου σαλέ" τρολάκι παρκάρουν μονίμως τρία αυτοκίνητα τα οποία από όσο γνωρίζω ανήκουν στους ιδιοκτήτες του σαλέ. Τουλάχιστον όσες φορές περνάω τα ίδια βλέπω. Το πρόβλημά σου ποιό είναι εσένα; Σε ενοχλούν σε κάτι στη βόλτα σου ή χαλάνε την αισθητική του δάσους έπειδή καταλαμβάνουν έναν μικρό χωμάτινο χώρο ακριβώς δίπλα στην πίσω πλευρά του μαγαζιού; Αφού είσαι τόσο ευαισθητοποιημένος λοιπόν όσο και μαγκάκος γιατί δεν μπαίνεις μέσα στο μαγαζί να τους κάνεις τα παράπονά σου; Τι φοβάσαι; Μη σε κάνουν ντα;

Η λύση ειναι απλή: Δικαίωση πεζού που διέβη πάνω από παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο Για πρώτη φορά δικαστήριο δικαίωσε πεζό που επέλεξε να περάσει πάνω από παρκαρισμένο αυτοκίνητο που έκλεινε το πεζοδρόμιο, παρά να κατέβει στο οδόστρωμα. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο αποκλεισμός του πεζοδρομίου αποτελεί προσβολή της προσωπικότητας του πεζού και επιδίκασε αποζημίωση 600 ευρώ, ανά εμποδιζόμενο πεζό παρακαλώ. Δηλαδή 1200, επειδή ήταν ζευγάρι!

Παιδιά μην κρίνετε, ο άνθρωπος μπορεί να το άφησε δίπλα από τα σκουπίδια για να το πετάξει! Αμέσως να τον κακολογήσετε εσεις!

@14:37 - Και δημοτικό parking να είχαμε, πάλι τα ίδια θα βλέπαμε. Κάνε μια βόλτα στο Σκλαβενίτη, 20 στρέμματα parking τους έχει και όμως, υπάρχουν αυτοί που παρκάρουν όπου τους "βολεύει". Και ξέρεις γιατί; Γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί που κουβαλάνε μυαλά σαν τα δικά σου, αμόρφωτοι, απαίδευτοι και παρτάκηδες. Ξύπνιοι με λίγα λόγια, όχι σαν τους άλλους τους "κοιμισμένους". Που βλέπεις εσύ το δάσος, τρομάρα σου.....

Ελενχωμενη στάθμευση μόνο στο κέντρο να αφήσει τα αυτοκίνητα να παρκάρουν ελεύθερα παντού. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πάρκινγκ στο πάρκο στο τραινάκι και απέναντι δωρεάν απέτυχε το ελενχωμενο

Να το συκωσουνε με γερανό πινακίδες 2 μήνες και αφαίρεση διπλώματος ενός έτους να δεις το ξαναφηνει έτσι

αποκορύφωμα όλων το σχόλιο 20:10 αλλά δεν μασάμε δημαρχάκο - έτσι θα μείνεις στην ιστορία, ο δημαρχος που έκανε τα πάρκα παρκιν

@-20.05 εσύ που ξέρεις ποιος έβγαλε τα κολωνάκια, μήπως ξερεις να μας πεις και ποιος κατάστρεψε τα κολωνάκια του Τζουμη και γιατί δεν κατεβαίνουν οι μπάρες στους πεζοδρόμους που πληρώσαμε και τα βάλαμε 3 χρόνια τώρα, κι είναι ήδη για πέταμα. Έλα, για πες μας να δούμε ξέρεις ?

13:48 Δεν ήξερα ότι είμαι και δήμαρχος. Αν έχω τόσο ρεύμα να πάω για πρωθυπουργός κατευθείαν τότε. Βλάκα

@17:01 Σαφώς και ξέρω κουτορνίθι εξυπνόβλαχε ποιός έβγαλε τα κολονάκια, γιατί ο συγκεκριμένος όταν ήταν πρόεδρος δημοτικής κοινότητας επί Παυλή είχε βγει και το είχε πει ο ίδιος ότι θα τα ξηλώσει. Εγώ τα κολονάκια σχολίασα. Τίποτε άλλο. Χ€$τηκα πατόκορφα για τις μπάρες και γιατί δεν λειτουργούν. Πες μας εσύ γιατί δεν λειτουργούν που αν κρίνω από το εξυπνακίστικο ύφος σου, μάλλον ξέρεις πολλά. Περιμένω να μας πεις. Και δεν κατάλαβα γιατί τσιτώθηκες. Σου θίξαμε τον μεγάλο αυτοδιοικητικό άνδρα ή επειδή ήταν με το Γιάννη το μπανάνα στις εκλογές, σου κακοφάνηκε το σχόλιό μου γι' αυτόν; Ξιδάκι

Μιλάμε για την πόλη που ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο έδωσε άδεια να διέρχονται ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα μηχανάκια από τους πεζόδρομους, με την δικλείδα ότι θα πηγαίνουν με ταχύτητα πεζού!!! Και φυσικά τα μηχανάκια μετά από αυτό τρέχουν στους πεζόδρομους όπως και πριν. Όχι μόνο τα μηχανάκια αλλά και αυτοκίνητα. Ο χρόνος για το επόμενο ατύχημα/δυστύχημα μετράει αντίστροφα. Πέρα από την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας από τα διερχόμενα οχήματα σε πλατείες και πεζόδρομους. Διάβασα σχόλιο δημότη που ζητάει να λύσουμε μόνοι μας τις διαφορές μας οι πολίτες (στάθμευση σε πάρκο). Μονομαχία με σπαθιά ή όπλα;

Μιλάμε για την πόλη που ο Δήμαρχος-δημοτική αρχή τοποθέτησαν διακοσμητικά κολωνάκια και πτυσσόμενα κολωνάκια, τα οποία είναι ΜΟΝΙΜΩΣ κατεβασμένα και μπάρες ελέγχου στάθμευσης που είναι ΜΟΝΙΜΩΣ ανεβασμένες. Πεταμένα λεφτά δημοτών. Δεν θέλουν να φτιάξουν την πόλη. Απλά θέλουν να εκλέγονται, τι δεν καταλαβαίνετε; Επίσης η πλειοψηφία των δημοτών ΑΝ ήθελε το ΚΑΛΟ της πόλης θα είχε ψηφίσει άλλον. Για να πήρε 55% σημαίνει ότι τους αρέσει ή τους είναι αδιάφορο που είναι κλειστό το κολυμβητήριο, η στάθμευση στα πάρκα, τα διερχόμενα μηχανάκια, τα διακοσμητικά κολωνάκια, οι άχρηστες μπάρες κτλ. κτλ.

Με λίγα λόγια έχουμε την δημοτική αρχή που σας αξίζει. Βολεύτηκαν 50-100 παρατρεχάμενοι και η ζωή συνεχίζεται. Αν ήθελε ο Δήμαρχος, κανένα μηχανάκι δεν θα κυκλοφορούσε πάνω στους πεζόδρομους και κανένα αυτοκίνητο. Θα είχε βάλει τα κατάλληλα κολωνάκια, μπάρες, θα είχε συνεχή συνεργασία με την τροχαία, θα έκοβαν κλήσεις παντού για την ελεγχόμενη στάθμευση, κτλ. κτλ. Τρόποι υπάρχουν, θέληση δεν υπάρχει. Δεν τον ενδιαφέρει. Εδώ ρίχνει λεφτά σε αναπλάσεις πλατειών και λαμβάνει υπόψιν αρχιτεκτονικά τα περίπτερα, που σε 5-10 χρόνια θα έχουν κλείσει. Είναι ψήφοι όμως...

@10.52 τι από όλα αυτά που αναφέρει ο Παύλος είναι λάθος και ψέματα;;; Συγκεκριμένα να απαντήσεις και όχι με αερολογίες...

Ότι δεν "στοιχίζει" στον Κούλη ο Παύλος το το βλέπει ξεκάθαρα και το κατακρίνει... Αν είναι όμως κάτι, που προσβάλει τον Κούλη του, το μάχεται λυσσαλέα! Μακάρι να έβγαζες τις παρωπίδες Παύλε και να έβλεπες τα στραβά του Κούλη όπως βλέπεις αυτά του Τζιούμη. Συμφωνώ με τα γραφόμενά σου πάντως για την πόλη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.