Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη (pics,vid)

Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη (pics,vid)

Απρίλιος 17, 2024 - 11:28
2 σχόλια

Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν φορείς εργαζόμενων, συνταξιούχων και πολίτες την Τετάρτη 17 Απριλίου στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη.

Η κυρία Παναγιώτα Πανούση μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες, τα καταστήματα και Α.Ε. Ν. έκανε την κεντρική ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης, ενώ ο κ. X Κουλουράς από το Συνδικάτο Ενέργειας Πελοποννήσου και ο συνταξιούχος Κ. Θ. Ζαρόγιαννης.

«Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι συνταξιούχοι, οι μικροί αυταπασχολούμενοι, οι φοιτητές και οι βιοπαλαιστές αγρότες βιώνουμε καθημερινά έναν Γολγοθά. Οι μισθοί εξανεμίζονται το πρώτο 10ήμερο του μήνα, η ακρίβεια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, τα σπίτια μας κινδυνεύουν από τα κοράκια των funds, η υγεία έχει γίνει ένα πανάκριβο εμπόρευμα, αφού πέρα από τα απογευματινά ραντεβού, πλέον επί πληρωμή γίνονται τα απογευματινά χειρουργεία. Τα νοσοκομεία καταρρέουν από την έλλειψη προσωπικού, εξοπλισμού και από την πενιχρή κρατική χρηματοδότηση.

Βάζουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη για την μόρφωση και τώρα με την ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων που έφερε η κυβέρνηση, δεν θα μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας»

Διεκδικούμε:

Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα Συνδικάτα.

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012- 2023.

Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κ.ο.κ.

Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμιά ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Πλήρης στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία.

Καμία συμμετοχή της χώρας μας στους άδικους πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ύδρα».

Προστασία της λαϊκής στέγης και της μικρής επαγγελματικής στέγης από τους πλειστηριασμούς

Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί για εγκατάσταση τεράστιων εγκαταστάσεων ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών, καθώς και μπαταριών λιθίου στην Αρκαδία. Έχουν υπερκαλυφθεί οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

Όχι στην εγκατάσταση μονάδων βιοαερίου για παραγωγή ρεύματος στην Αρκαδία.

Ρεύμα φθηνό για τον λαό, με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων.

Να μην κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες και τα λιγνιτωρυχεία στη Μεγαλόπολη.

Δημιουργία ενιαίου αποκλειστικά δημόσιου φορέα ενέργειας που θα αξιοποιεί όλες τις εγχώριες πηγές ενέργειας για τις ανάγκες του λαού.

Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Παλεύουμε για:
• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
• Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
• Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
• Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κοκ.
• Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, το επίδομα αδείας στους δημόσιους υπαλλήλους.
• Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
• Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
• Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
• Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
• Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
• Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία, το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών. Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.
• Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».
• Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
• Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.