To Menalon Trail έφερε την ελπίδα, οι ανεμογεννήτριες την καταστρέφουν (pics)

To Menalon Trail έφερε την ελπίδα, οι ανεμογεννήτριες την καταστρέφουν (pics)

Απρίλιος 15, 2024 - 22:00
45 σχόλια

Ήταν τέλη Μαΐου του 2015, όταν εγκαινιάστηκε το Menalon Trail, το πρώτο διεθνώς ελληνικό πιστοποιημένο μονοπάτι. Η διάνοιξή του, με την εθελοντική συμμετοχή Συλλόγων και φορέων, ύστερα από προσεκτική μελέτη και πολλή δουλειά, έφερε την ελπίδα της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης στην ορεινή Αρκαδία και την αισιοδοξία ότι λόγω της επισκεψιμότητάς του, θα ωφεληθεί η τοπική οικονομία, αλλά και ο πρωτογενής τομέας.

Το Menalon Trail στα εννέα χρόνια λειτουργίας του έχει αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις, έχει αναδειχθεί στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εφημερίδες, έχει δεχθεί πλήθος επισκεπτών από κάθε γωνιά του πλανήτη. Αφενός οι υπέροχες διαδρομές μέσα στην πλούσια αρκαδική φύση και αφετέρου η παραδοσιακή, απλή και ανεπιτήδευτη φιλοξενία των ντόπιων, οι οποίοι είναι πάντα πρόθυμοι να ξεναγήσουν τους επισκέπτες και να τους διηγηθούν ιστορίες για τον τόπο μας, αλλά και να τους κάνουν «κοινωνούς» της αρκαδικής κουζίνας, συμβάλλουν στη διαφήμιση της περιοχής μας στο εξωτερικό κυρίως και, ως αποτέλεσμα, φέρνουν επισκεψιμότητα.

Προτού εγκαινιαστεί το Menalon Trail, είχε δοθεί προτεραιότητα τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τους Δήμους, στην ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας, προσαρμοσμένης στις ιδιαιτερότητες και στις ανάγκες των μικρών ορεινών τοπικών κοινωνιών. Η ήπια ανάπτυξη του τουρισμού, η ανάπτυξη δραστηριοτήτων όπως η ορειβασία, η πεζοπορία, ο αγροτουρισμός, τα extreme sports, το ράφτινγκ κ.ά. οδήγησαν στην ίδρυση μικρών εταιριών που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς.

Κι ύστερα, ήρθαν οι ανεμογεννήτριες...

Δυστυχώς σήμερα, ύστερα από είκοσι χρόνια σταθερού προσανατολισμού στην ήπια τουριστική ανάπτυξη, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η ανάγκη για «πράσινη» ενέργεια, αλλά κυρίως η χρηματοδότηση αιολικών πάρκων, υδροηλεκτρικών και άλλων ΑΠΕ, όπως και το «χωλό» εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την άναρχη τοποθέτηση αιολικών πάρκων οπουδήποτε, ελλείψει Χωροταξικού, θέτουν σε κίνδυνο όλα όσα έχουν γίνει έως σήμερα για την ανάπτυξη του τουρισμού στο Μαίναλο όπως και, κυρίως, το φυσικό μας περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι:

Μόνο στην Αρκαδία έχουν πάρει άδεια για 140 μονάδες ΑΠΕ συνολικής ισχύος 5.500 MW.

·       66 αιολικά με 523 ανεμογεννήτριες ισχύος πάνω από 2.300 MW.

·       28 τεράστια φωτοβολταϊκά με κάλυψη 45.000 στρεμμάτων ισχύος 1033 MW.

·       16 Υδροηλεκτρικά ισχύος 63 MW.

·       30 Μονάδες αποθήκευσης ενέργειας με τεράστιες μπαταρίες λιθίου ισχύος 2.112 MW.

Το Menalon Trail αποκτά φήμη στην Ευρώπη

Κάναμε μια μικρή πεζοπορία το Σαββατοκύριακο που πέρασε και μιλήσαμε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και στη διαμονή στο Βαλτεσινίκο και στα Λαγκάδια. Τι διαπιστώσαμε; Όπως μας είπαν, με το Menalon Trail ένιωσαν ότι πραγματικά μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους και να μην φύγουν για τα αστικά κέντρα και κατ' επέκταση να ερημώσει για τα καλά η Γορτυνία.

Ακόμα, διαπιστώσαμε ότι το Menalon Trail όλο και γίνεται πιο γνωστό στην Ευρώπη και φέρνει κόσμο από Ισραήλ, Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία και Ολλανδία. Περπατήσαμε στο μονοπάτι με Ισραηλινους, οι οποίοι μας είπαν ότι θα έρχονταν πολλοί περισσότεροι αν δεν ήταν ο πόλεμος. Όλοι όσοι συναντήσαμε, δήλωσαν κατενθουσιασμένοι με το ίδιο το μονοπάτι, με τη φιλοξενία, με το φυσικό κάλλος της περιοχής, τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, τη φιλοξενία των ντόπιων.

Λίγα λόγια για το Menalon Trail

Το Menalon Trail είναι ένα συνεχές μονοπάτι 75 χλμ. που ενώνει εννέα οικισμούς. Ξεκινά από τη Στεμνίτσα, περνά από την κοιλάδα του Λούσιου, περνά από το Παλαιοχώρι, φτάνει στη Δημητσάνα, στο Ζυγοβίστι, στην Ελάτη, στη Βυτίνα και εξυπηρετήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό λάτρη της φύσης.

Χιλιάδες επισκέπτες από την Κορέα, την Αλάσκα, από το Ισραήλ, από την Αμερική, αλλά και από άλλες Ευρωπαϊκής χώρες έρχονται για να διασχίσουν τη χαράδρα του Λούσιου.

Σύμφωνα με τα μετρήσιμα αποτελέσματα, μπορούμε να πούμε ότι τόσο η Αρκαδία όσο και η Πελοπόννησος έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει ένας δυνατός πεζοπορικός προορισμός ευρωπαϊκού επιπέδου για όλο τον χρόνο.

Και το ερώτημα είναι το εξής: Είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε την αρκαδική φύση, την ήπια τουριστική ανάπτυξη, την αναζωογόνηση του πρωτογενούς μας τομέα για να δούμε να αναπτύσσονται άναρχα αιολικά πάρκα μέσα σε διάσημους, πλέον, τουριστικούς προορισμούς; Για ποιο λόγο να έρθει το επισκέπτης στη Βυτίνα, στα Λαγκάδια και στη Δημητσάνα, αν είναι να βλέπει από το παράθυρό του τις ανεμογεννήτριες και το βουνό «ξυρισμένο»; Υπενθυμίζουμε ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι κάθετα αντίθετες με την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Δυστυχώς, όμως, τόσο οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίου όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου έχουν μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα οι τοπικές κοινωνίες να μην μπορούν να δώσουν μια θεσμική απάντηση σε όλα όσα σχεδιάζονται.


45 Σχόλια

Να μην τους αφήσετε με καμία δύναμη να στησουν ανεμογεννήτριες εκεί που θέλουν αυτοί αλλά μόνο εκεί που προβλέπει ο νόμος,είναι δυνατόν να καταστραφεί το φυσικό κάλος της περιοχής για τον εγωισμό,την κενοδοξια,την απληστία,κάποιων ανθρώπων,να υπάρξει σχέδιο υπεύθυνο από την κυβέρνηση να βρεθούνε χώροι ουδέτεροι για να στηθουνε αυτά και όχι κοντά σε οικισμούς που και κίνδυνο μελλοντικό κρύβουνε αλλά και καταστροφικό άμεσο αποτέλεσμα στο φυσικό περιβάλλον,καμία ανοχή σε αυτό το κομμάτι,

Πως σχετίζονται οι δρόμοι για πεζοπορία με τις ανεμογεννήτριες ; Ρεεε θα μας τρελαίνετε; Γιατί πεζοπορούν στις κορυφές των βουνών; Τι άλλο θα ακούσουμε για τα σατανικά αντικείμενα με έλικες.

@Λέμε τώρα δηλαδη μόνο το ΚΚΕ δεν συμφωνεί ρε ψέκι; Γιατι να πληρώσει ο αλλος 300 τη βραδια στο Μανα για να παει να βλέπει ανεμογεννητριες και να βουίζει απο το θόρυβο το κεφάλι του; Πολλά πληρωμενα ανθρωπάκια σχολιάζετε υπερ σαν να εχει συμφέρον η τσέπη σας. Διαβαστε προκυρήξεις ρε αλανια που λενε να κόψουν και δεντρα

@14:25 - Θα βάλουν ανεμογεννήτριες κοντά στο Μάνα ή απλά είναι πιασάρικο και το έγραψες; Ας γράψουμε ότι θα ακούνε το βουητό από τις ανεμογεννήτριες στην Βυτίνα και στην Δημητσάνα να είναι ακόμα καλύτερο. Πάντως μόνο δελτία τύπου διαβάζω από τις οργανώσεις που αντιδρούν. Ένας χάρτης με τις προτεινόμενες τοποθεσίες θα μας βοηθούσε να καταλάβουμε καλύτερα αν έχουν βάση οι αντιδράσεις. Αν έχουν δίκιο να φωνάξουμε και εμείς.

Η ουσία κύριοι ειναι ότι έχουμε δεκαδες ξενοδοχεια εκτος του μαννα και ο κοσμος πληρώνει αδρα για την ηρεμια και την φυση και οχι να βλέπει ανεμογεννητριες. Πολλες μελετες όπως στην Κυνουρία αναφέρουν για κοψιμο δέντρων για να ανοιγουν δρόμοι για κορυφές. Διαβάστε τες πρωτα και τα λεμε μετά που νομιζετε ολοι λανθασμενα οτι ειναι σε καραφλα βουνά

Χυδαίε συκοφάντη, εννοεί το ξενοδοχείο Μάννα. Είσαι τελείως άσχετος, γράφεις συνεχώς ανακρίβειες, ψέματα και συκοφαντίες και νομίζεις ότι έχεις και άποψη. Τέτοιοι σαν και εσένα έχουν καταντήσει την χώρα στα σημερινά χάλια. Ανόητοι stokoi.

Διορισμένε “Σταθμάρχη” της ΝΔ, έγραψα ΜΑΛΛΟΝ γιατί όπως πιθανόν γνωρίζει ήδη στη Μάνη γέμισαν τα βουνά ανεμογεννήτριες που παράγουν ένα ενοχλητικό βουητό μέρα νύχτα! Αν δεν την αντέχεις άλλο την ξεφτίλα, σταματά να ρόλο του “Σταθμάρχη” της προπαγάνδας & μίλα με επιχειρήματα. Γράφω ανακρίβειες; Π.χ. Η οικονομική βουλγαροποίηση των Ελλήνων Πολιτών εξαιτίας της χρεοκοπίας μας, των πολιτικών του Μητσοτάκη-ΝΔ είναι ανακρίβεια; Η διάλυση της υγείας μας με τα τραγικά ρεκόρ από covid είναι ανακρίβειες; Τα σκάνδαλα Novartis, Υποκλοπές, Προσωπικά δεδομένα ή το έγκλημα των Τεμπών είναι ανακρίβειες;

Παύλο ,Τάκη Τσουκαλα της ΝΔ και του Κουλη ,πήγαινε ένα Σαββατοκύριακο στην νότια Εύβοια να δεις τον ρομαντισμό των ανεμογεννητριών και καλά να περάσεις .

Μπερδεύεις την Μάνη με το ξενοδοχείο Μάννα, έλεγες μπούρδες και συκοφαντίες για τον Άδωνι ότι ήταν σε φωτογραφία με την εισαγγελέα της υπόθεσης της 12χρονης, είσαι εσύ που γράφεις για παιδεραστία σε σχέση με την ΝΔ και είχες το απύθμενο θράσος να με πεις υπερασπιστή του Μίχου!!! Τώρα με γράφεις "σταθμάρχη"!!! Ποιος; Εσύ, ο άεργος! Φυσικά αυτές τις ηλίθιες συκοφαντίες τις τολμάς μόνο μέσα στην ανωνυμία των σχολίων. Η πραγματική ζωή είναι βέβαιο ότι σε έχει χορτάσει "φάπα". Ότι και να γράφεις εσύ είναι αδιάφορο. Είσαι ένα watt πάνω από το τίποτα. Παιδί της φάπας.

18:28 Χαλάρωσε γνωστό και μη εξαιρετέο γιουσουφάκι του Κούλη μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Μην συγχύζεσαι γιατί θα πάθεις τίποτα και ποιόν θα έχει μετά ο ζαβός ο πρωθυπουργός σου να του κάνει αέρα; Μιλάς για ανωνυμία των σχολίων νομίζοντας ότι εσύ είσαι "επώνυμος" επειδή υπογράφεις ως "Παύλος". Σοβαρά τώρα; Νόμιζα ότι είσαι πιο έξυπνος από αυτό. Αλλά τζίφος. Ακατοίκητο το ρετιρέ. Ας υπογράψω κι εγώ λοιπόν σαν και σένα με το "πραγματικό" μου όνομα. Έτσι, για να μην είμαι "ανώνυμος" μωρέ

Όταν ήρθε ο Μητσοτάκης στην Τρίπολη και είπε ότι θα μπουν ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο τον χειροκροτούσατε. Τώρα καλά να πάθετε.

Όταν ήρθε ο Μητσοτάκης στην Τρίπολη και είπε ότι θα μπουν ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο τον χειροκροτούσατε. Τώρα καλά να πάθετε.

@21:16 - Άλλο γράφω, άλλο καταλαβαίνεις. Μάλλον δεν είναι θέμα πρόθεσης σου αλλά αστοχίας υλικού. Συμβαίνουν αυτά.

Ολοι εσεις οι ευαισθητοι με το Μαιναλο Ολοι εσεις οι ευαισθητοι με το Μαιναλο και τα αλλα βουνα που θα μπουν ανεμογεννητριες που η δουλεια τους ειναι να παραγουν καθαρη ενεργεια γιατι φωναζετε δεν βλεπετε την καταντια της γης τυφλωθηκατε η λυση λοιπον ειναι οι ΑΠΕ αν θελουμε να επιβιωσουμε ζυγιζουμε τα πραγματα και βλεπουμε πιο ειναι το επιζημιο οι ΑΠΕ η η καταστροφη μας ΞΥΠΝΑΤΕ

12:09 Ο Μακρον έβαλε τα πυρηνικά εργοστάσια στην πράσινη ενέργεια ,συμφωνείς μαζί του τυφλωμένε από την επιστήμη ;Ρε τι εκλεκτό πίνεις

@12.09 γιατι να μην πάνε τις ανεμογεννήτριες στην θαλασσα όπως κανουν σε ποσες βόρειες χώρες που δεν εχουν σκαψιματα στα βουνά και αλλοιωση εδάφους και καταστροφή δασών;

Πραγματικά δεν γνώριζα το όνομα του παλιό σανατόριου με τα 300€ έως τα 900€ τη βραδιά!!! Σε αυτά τα χρήματα & με σχετικό πρόβλημα θορύβου από τις ήδη εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες υπέθεσα πως έγινε λάθος στην πληκτρολόγηση και το Μάνα ήταν Μάνη. Γράφτηκε επίσης αρχικά με ένα ν και όχι με 2 που είναι το σωστό γι’ αυτό έκανα λανθασμένη εκτίμηση. Θεώρησα λανθασμένα πως στη Μανή τα 300€ θα ήταν πιο πιθανό, από ότι στη Βυτίνα. Η διαφορά μας λοιπόν είναι πως όπως στο Μάννα & στην φωτογραφία με τον Άδωνη διορθώνω το λάθος μου, εσύ-εσείς σε αντίστοιχες περιπτώσεις παριστάνετε μόνιμα τους χαζούς.

Επίσης σου τεκμηρίωσα γιατί τα σχόλια σου σε κάνουν παθητικό υποστηρικτή του Μίχου & το βούλωσες. Σας αποκαλώ πια “σταθμάρχες” γιατί σε κανένα σας σχόλιο, πουθενά!!!! δεν σας είδαμε να αναφέρεσαι στο γεγονός πως ο διορισμός του τραγικού σταθμάρχη ήταν αποτέλεσμα του πελατειακού κράτους που για πάρα πολλές δεκαετίες η ΝΔ (& το ΠΑΣΟΚ) εκθρέφει με τα γνωστά σε όλους μας τραγικά αποτέλεσμα σε οικονομία & κοινωνία. Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ! Διαφωνείς Παύλο; Πουθενά λοιπόν, σε κανένα σας σχόλιο δεν σας είδαμε, χρόνια τώρα, να γράφετε μια σοβαρή αρνητική κριτική για το κόμμα που μας κατέστρεψε. ΤΙΠΟΤΑ!

Παριστάνετε μόνιμα τους χαζούς, είσαστε οι “χιλιαστές” της ΝΔ! Τόσα & τόσα σκάνδαλα!!! Δεν ξέρω, δεν είδα, συκοφαντίες, ψεκασμένοι, ζαιοι κ.λ.π. Ταυτόχρονα αγνοείτε τα βασικά, γι’ αυτό & αδυνατείτε να αρθρώσετε γνώση & άποψη σε απλά ερωτήματα. Αντί απαντήσεων συστηματικά & εκ του πονηρού τορπιλίζετε με υβριστικά σχόλια κάθε θέμα που τα βρίσκετε σκούρα. Όταν απηυδισμένος από αυτό το χάλι, σας αποκάλεσα “σταθμάρχες”, σας έτσουξε γιατί ξέρετε ότι ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Ζείτε για να λιβανίζετε σαν τους διορισμένους εκτός ΑΣΕΠ Σερραίους του Καραμανλή, σχολιάζετε σαν αχθοφόροι σταθμάρχες.

Να το πελατειακό κράτος της ΝΔ που δεν “ξέρετε” Παύλο! Στη ουσία τώρα του άρθρου, στις ανεμογεννήτριες. Σε ερώτησα για τις ΑΠΕ στην Ευρώπη. Άγνοια! Πως φαίνεσαι-φαίνεστε πως δεν ξέρεις ούτε τα βασικά Παύλο, ακόμα & για τον Καπιταλισμός σας. Απλά έχετε το ρόλο του σφουγκοκωλάριου “σταθμάρχη”. Στο βιβλίο του “Καπιταλισμός για πολλούς όχι για λίγους” ο Robert Reich υπουργός εργασίας (γνωστό κουμούνι) επί κυβέρνησης Κλίντον έφερε σαν παράδειγμα τις ΑΠΕ στην Γερμανία & στην Δανία με ποσοστό 90% να το κατέχουν Πολιτιστικοί-Αθλητικοί σύλλογοι & μικρές τοπικές κοινότητες.

Σε αυτές τις χώρες όταν αναφερόμαστε σε ΑΠΕ μιλάμε σχεδόν πάντα για Ανεμογεννήτριες. Στην Ελλάδα γιατί έχουμε παραχώρηση την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών αποκλειστικά στο καρτέλ της Ενέργειας & όχι στους Πολίτες; Γιατί οι Πολίτες δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο στο τόπο τους & να επενδύσουν, ενώ το κάνουν οι γνωστοί άγνωστοι μεγαλοεργολάβοι ιδιόκτητες της χώρας, ΟΠΟΥ γουστάρουν, αγνοώντας επιδεικτικά τις τοπικές κοινωνίες; Γιατί πολύ απλά οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θεσμοθετούν υπέρ αυτού του μοντέλου επενδύσεων.

Πραγματικά η ανοησίες σου, με ξεπερνούν. Είμαι ένας άνθρωπος που σιχαίνεται το δημόσιο και αν το έφερνε ποτέ η μοίρα και βρισκόμουν εκεί θα το θεωρούσα την μέγιστη κατάντια. 1.000 φορές να μάζευα ελιές μέχρι τα 60 μου. Και έρχεται και μου λέει τώρα κομμουνιστής ότι είμαι "σταθμάρχης". Που ζητάω συνέχεια αξιολόγηση, μαζί με εκατομμύρια Έλληνες και άνθρωποι σαν τον stoko κάνουν σαν τρελοί να μην αξιολογηθεί κανένας. Όχι μόνο σταθμάρχη με λέει, αλλά και υποστηρικτή παιδεραστή!!!!!! Και έχει απαίτηση αυτός ο άνθρωπος να τον πάρει κάποιος σοβαρά...Τρέλα που έχει ο κόσμος.

Εν τω μεταξύ μιλάμε για ρουσφέτι σε προκήρυξη που ζήταγαν 15-20 σταθμάρχες και έκαναν αίτηση 2 (!!!) και προκειμένου να προσλάβουν έστω κάποιους (εγώ δεν θα το έκανα) γιατί υπήρχε ανάγκη, άλλαξαν το ηλικιακό όριο. Και μας κάνει εντύπωση ότι είναι αυτό το επίπεδο στο δημόσιο. Γιατί; Μόνο αυτή η θέση στελεχώθηκε από ανίκανο; Στο υπόλοιπο δημόσιο τι γίνεται; Ουρλιάζουμε 10ετίες τώρα για την μονιμότητα και την μη αξιολόγηση. Κάθε φορά γυρίζει την γη ανάποδα η αριστερά να μην αξιολογηθεί τίποτα, μην και απολυθεί κανένα παρατράγουδο. Και έρχονται και σου λένε για ρουσφέτια οι ίδιο άνθρωποι!!!!!

@01:13 - Στις βόρειες χώρες που έχω πάει, όπως και σε νότιες, βλέπεις ανεμογεννήτριες παντού. Ακόμα και στα λιβάδια. Όσο αφορά τις ανεμογεννήτριες στην θάλασσα, δεν τις θέλουν ούτε αυτές οι "συλλογικότητες". Δεν θέλουν καμία ΑΠΕ. Δεν θέλουν τίποτα. Αν τους ακούσεις όλους αυτούς μόνο ΟΧΙ λένε σε όλα. Και φυσικά 90 στις 100 είναι αριστεροί.

Ο “σταθμάρχης” της ΝΔ μιλώντας με “επιχειρήματα” & ποιότητα λόγου τύπου stoko, εμπιστεύεται λέει την αξιολόγηση στο πελατειακό κράτος της ΝΔ! Φωνάζει λέει για 10ετιες να έχουμε αξιολόγηση τύπου αχθοφόρου σταθμάρχη & εκτός ΑΣΕΠ Σερραίους. 57 νεκροί & εκατοντάδες τραυματίες! Κατάντια & αυτοεξευτελισμός! Τα σχόλια περιττά!

Ο Μητσοτάκης, Παύλο είναι “συλλογικότητα & αριστερός” όταν ξεκαθάρισε πως στα ζαγοροχώρια που επένδυσε δεν κινδυνεύει ούτε από τη βοή της τουριστικής υπερανάπτυξης ούτε φυσικά από ανεµογεννήτριες; Π.χ. οι ιδιοκτήτες του Μάννα ή ο νεοδημοκράτης Καλτεζιώτης στου Κάψια είναι συλλογικότητες & αριστεροί όταν εναντιωθούν στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών πάνω από τις επενδύσεις τους; Η αφωνία σου επί της ΟΥΣΙΑΣ στο σχόλιο μου για το 90% στις ΑΠΕ σε Γερμανία & Δανία, απάντηση στον εαυτόν σου!!!

Στο λαγούμι που ζει ο παλαιοκομμουνιστής stoixos δεν υπάρχει ούτε ακουστά το "Μάννα". (Ούτε απο την διαφήμιση του Στέφανου πήρε πρέφα). Ούτε ο παλσιοχριστιανός στο άλλο λαγούμι το ξέρει. Ασχοληθείτε με την πραγματική ζωή και αφήστε τους πεθαμένους στους τάφους τους.

Παύλο (Τάκη Τσουκαλα ) του Κουλη ,ο λαος αποφασισε και σταμάτησε τα αιολικά στα Άγραφα στην Διρφυ στον Παρνωνα και τώρα σε Μαιναλο και Λυκαιο .Οσο και να χτυπιέται ο Γεραπετριτης και οι λοιποί «άριστοι» τα παιδιά μας θα έχουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ.Δεν θα εκτελεστούν τα βουνά

Παύλο εκλεκτές σύντροφε της οικογένειας Μητσοτάκη να σε ρωτήσω κάτι απλό: ποιος ωφελείται από την εγκατάσταση ΑΠΕ; Είδες εσύ κανένα σπίτι, κανένα χωριό, κανέναν οικισμό να συνδέεται και να κερδίζουν οι κάτοικοι του με έστω μειωμένο ρεύμα και όχι δωρεάν; Ας βρεις έναν κάτοικο με πραγματικά παραδείγματα και όχι αντιγραφή από το πρόγραμμα του Μητσοτάκη το συζητάμε. Όσο για το δημόσιο που "τάχα" σιχαίνεσαι αυτά είναι μπούρδες μπλε.

Παύλο & Σύντροφε προβο... όσο αναφορά τις προθέσεις της ΝΔ για το Μαίναλο είσαστε τουλάχιστον ειλικρινής. Η ΝΔ στηρίζει το καρτέλ της ενέργειας & οχι τις ανάγκες & τις αποφάσεις των κατοίκων του Μαινάλου. Φίλοι Αρκάδες πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται να σας το πει κάποιος.

@14:56 - Γιατί δεν γράφεις την αλήθεια ότι ψεκασμένοι αριστεροί προωθούν στην ουσία τον καρκίνο του λιγνίτη; Τεράστια οικονομικά συμφέροντα είναι πίσω από τον λιγνίτη. Εκεί γαργάρα. Εκεί ο "λαός", δηλαδή 20-30 καμένοι άεργοι αριστεροί, κλάιν.

@Stokos - Όταν γράφεις για σταθμάρχες και παιδεραστίες, το στόκος είναι το λιγότερο. Είσαι πιο γραφικός και από την Σαντορίνη και προφανώς δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου. Οι μπούρδες που γράφεις είναι απειράριθμες. Δεν σε προλαβαίνει κάποιος να απαντάει και δεν έχει και νόημα. Για αυτό σας κοπάνησαν οι πολίτες το 41% στο κεφάλι να συνέλθετε. Παρατράγουδα. Βολεμένοι άεργοι στο δημόσιο και έχετε και άποψη.

Παύλο μου αρκεί που για άλλη μια φορά βλεέπουμε την επικίνδυνη γελοιότητα των επιχειρήματων της ΝΔ & που το βούλωσες ξανά.

Στον Παβλακα είχε ειπωθεί εδώ και χρόνια ότι όταν πλακώνεσαι με τα γουρούνια μόνο εσύ κινδυνεύεις από το βούρκο, αλλά είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση μέχρι που πήγε σούμπιτος!

20:37 Προς το παρόν κράτα σφιχτά τα α-μελέτη-τα του Κούλη και πορέψου

Παύλε και Συντροπροβο (μαζι τα φάγαμε...) @ Οι μονάδες λιγνίτη στη Μεγαλόπολη με τα σωστά φίλτρα και τις νεες τεχνολογίες (για ποιο καρκίνο μιλάτε άραγε;), κοστίζουν λιγότερα, ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ, και αυτό το κάνετε γαργάρα εσείς οι γλείφτες του Κουλη, γιατί άραγε; Επειδή, όσο πιο πολλές μονάδες της ΔΕΗ δουλεύουν ρίχνουν την τιμή χονδρικής και "χανουν" οι ΑΠΕ (;)

23:14 - Που υπάρχει η οικονομικοτεχνική αναλυση που στηρίζεο οόσα λες. Έτσι να ενημερωθούμε κι εμείς και να δούμε άλλη μιά φορά πόσο χάπατο είσαι.

@00:41 - Σωστό από μια άποψη, αλλά κοιτώντας τα γουρούνια αφ' υψηλού τα γουρούνια πολλαπλασιάζονται και στο τέλος θα μείνουν μόνο αυτά.

Ώπα ρε μαγκάκι να ουμε ,Σικαγο Τρίπολη η Ζωνιανα βρίσκεσαι ρε γίδι ,μαγκάκι και έτσι

Σε ΟΛΑ τα βουνά της Ευρώπης υπάρχουν μόλις 49 ανεμογεννήτριες Εδώ έχουμε ήδη 300 εγκατεστημένες και αιτήσεις για 4000 Ανάλυση της Ευρωπαικης βασης δεδομενων για αιολικά πάρκα https://thewindpower.net/store_continent_en.php?id_zone=1001

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.