Παράλιο Άστρος: Θέμα χρόνου να «καταπιεί» η θάλασσα τον δρόμο στη Γλυφάδα (pics)

Παράλιο Άστρος: Θέμα χρόνου να «καταπιεί» η θάλασσα τον δρόμο στη Γλυφάδα (pics)

Οκτώβριος 04, 2021 - 10:12
3 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Θέμα χρόνου είναι πλέον να «καταπιεί» η θάλασσα τον δρόμο στην περιοχή Γλυφάδα του Παραλίου Άστρους. Μάλιστα, με τον χειμώνα προ των πυλών, τους θυελλώδεις ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές που τα τελευταία χρόνια πλήττουν την περιοχή με μεγαλύτερη σφοδρότητα από ό,τι στο παρελθόν, η πιθανότητα ο δρόμος που οδηγεί στο Άργος να κοπεί στα δύο δεν φαντάζει πια τόσο μακρινή.

Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών είναι κοινός τόπος σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου. Είναι αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης και έχει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην οικονομία, στην τοπική κοινωνία, αφού επηρεάζει αρνητικά το οικοσύστημα, τους παράκτιους οικισμούς και τις οικονομικές δραστηριότητες.

Τον Ιούνιο σε συνέντευξή του, ο ανιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος είχε δηλώσει στο Arcadia Portal ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε μελέτη που να δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπιστεί η διάβρωση με οριστικό τρόπο. Οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν στοχευμένα, διότι αν δεν μελετηθεί διεξοδικά και σε μεγάλο μήκος το πρόβλημα, υπάρχει πιθανότητα απλώς να μετατοπιστεί. και να εκδηλωθεί αλλού.

Πάντως, αν δεν γίνουν άμεσες παρεμβάσεις, η επικινδυνότητα του δρόμου θα αυξηθεί. Στην παραλία του Ατσίγγανου η θάλασσα έχει φθάσει στα αρμυρίκια, μάλιστα έχουν ξεριζωθεί πολλά από αυτά. Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις τώρα, διότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος. Εξάλλου, το πρόβλημα επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια, μετά και την κακοκαιρία «Ζορμπάς» που έπληξε την περιοχή, η διάβρωση των ακτών, όμως, είχε κάνει την εμφάνισή της πριν από δέκα χρόνια και ουσιαστικά από τότε ως σήμερα, καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει, ώστε πρώτον ο δρόμος να μείνει στη θέση του και δεύτερον η Βόρεια Κυνουρία να μην χάσει μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της.


3 Σχόλια

Δεν την πονάει η Κυνουρία την περιφέρεια, άλλη περιοχή στα Νοτιοδυτικά.. της Πελοποννήσου την πονάει......και οι δύο περιοχές έχουν πορτοκάλια,ελιές και......λάδι!

Όταν φωνάζαμε να ενταχθεί η Κυνουρία στο Νομό που ανήκει, όχι μόνο αδιαφορούσατε, αλλά προβάλατε και αντίσταση! Τώρα διαπιστώσατε ότι τα συμφέροντά σας δεν ταυτίζονται με αυτά του όμορου νομού;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.