ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Τι ζήτησε από τον Λαμπρόπουλο για Παναρκαδικό Νοσοκομείο, Μεγαλόπολη και απορρίμματα

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Τι ζήτησε από τον Λαμπρόπουλο για Παναρκαδικό Νοσοκομείο, Μεγαλόπολη και απορρίμματα

Ιούνιος 30, 2020 - 19:41
1 σχόλια

Στις 29-6-2020 κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, αποτελούμενο από τους Τάσο Παπαζαχαρία, Γιώργο Φαράντο, Ρούλα Σκούρτη και τη  Μαρία Μητροπούλου, συναντήθηκε και συζήτησε σημαντικά θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ.Χρήστο Λαμπρόπουλο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η μετάβαση της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική περίοδο. Η τοποθέτηση μας είναι σαφής και έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Για εμάς σημασία έχει να αποφευχθεί η ερημοποίηση της περιοχής. Ο κος Λαμπρόπουλος αφουγκράστηκε τις ανησυχίες τόσο τις δικές μας όσο και των κατοίκων, που του μεταφέραμε  και μας διαβεβαίωσε πως θα αξιοποιηθούν ΕΣΠΑ και θα δοθούν χρήματα από το ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για το λόγο αυτό.

Στο υπόλοιπο μέρος της συζήτησης αναλύθηκε το θέμα των απορριμμάτων που αποτελεί κυρίαρχο θέμα ημερών για την Τρίπολη. Όπως μας είπε, είναι ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά το Δήμο ενώ για την περιφέρεια ισχύει ο σχεδιασμός που υπήρχε από τη θητεία του Π.Τατούλη και πως στο σχεδιασμό του νυν Δημάρχου είναι να πηγαίνουν τα απορρίμματα στο Μεγαβούνι, όπως είχε σχεδιάσει ο προηγούμενος Δήμαρχος Δημήτρης Παυλής.

Ακόμη, από την αντιπροσωπεία μας ζητήθηκε ενημέρωση για την πορεία αξιοποίησης του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ο κος Αντιπεριφερειάρχης μας είπε ότι η κτιριολογική προμελέτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που υπάρχει δεν είναι επαρκής και πως θα χρηματοδοτηθεί  άλλη μελέτη για την υλοποίηση του έργου.

Τέλος, από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στην καθ’ύψος επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου καθώς υπάρχει τεράστια ανάγκη εξοικονόμησης χώρων του και σε έργα οδοποιίας σημαντικά όπως είναι η παράκαμψη των Λαγκαδίων, των Κάτω Δολιανών και η κατασκευή της γέφυρας Τουμπίτσι που συνδέει τα χωριά Δάφνη, Καστράκι, Φαναράκι κλπ.

Από πλευράς του κ.Λαμπρόπουλου υπήρξε η δέσμευση πως όλα τα έργα θα προχωρήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και πως θα μας ενημερώνει για κάθε σημαντική εξέλιξη τους.

Από τη Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας.

 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αυτή την παράκαμψη των Λαγκαδίων δεν την δημοπράτησε το δίδυμο Σπίρτζη - Δέδε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.