Διαμαρτυρία ΕΚΑ για ΟΕΚ και ΟΕΕ

Διαμαρτυρία ΕΚΑ για ΟΕΚ και ΟΕΕ

Φεβρουάριος 14, 2012 - 12:01

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας εκφράζει την πικρία του και την αγανάκτησή του γιατί με την ψήφιση του νέου μνημονίου το πολιτικό μόρφωμα πειθαρχώντας στις εντολές της Τρόικας και του ΣΕΒ , αγνοώντας τη βούληση των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων (ΓΣΣΕΒΕ),  και ξεχνώντας ότι οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας λειτουργούν στην ουσία με πόρους των εργαζομένων (οι οποίοι πολλάκις χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται από τις Κυβερνήσεις μέσω του ΙΚΑ) αφήνει ξεκρέμαστους 1800 εργαζόμενους .

 

Η Κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας και με αυτόν τον τρόπο θα πάψουν πλέον:

1. Να λειτουργούν οι 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμού που χτίστηκαν και λειτουργούν με τα δικά σας λεφτά και φιλοξενούν 2.000 παιδιά ελλήνων εργαζομένων στα οποία παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες και διατροφή, στηρίζοντας έτσι ουσιαστικά την εργαζόμενη μητέρα και την οικογένεια.

2. Να συντηρούνται 2.700 ξενοδοχειακές μονάδες και οι εργαζόμενοι σ' αυτές. Με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού ενισχύονται γενικότερα οι υπηρεσίες του Τουρισμού, διατηρούνται θέσεις εργασίας, μειώνεται η εποχική απασχόληση και τονώνονται οι τοπικές οικονομίες.

3. Να παίρνουν ανάσες ζωής και ανάπτυξης χιλιάδες επιχειρήσεις επισιτισμού, και όχι μόνο, μέσα από τα εκδρομικά προγράμματα.

4. Να διατίθενται δελτία θεατρικών χειμερινών και θερινών παραστάσεων τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Με το πρόγραμμα διανομής θεαμάτων ενισχύονται οι θεατρικές σκηνές οι οποίες στηρίζουν το πολιτιστικό κομμάτι της χώρας.

5. Να σταματήσει η επιδότηση του ενοικίου σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

6. Να έχουν τη δυνατότητα εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, άνθρωποι του μόχθου