Μουσικό Σχολείο Τρίπολης: Απολογισμός της διεθνικής συνάντησης στην Τσεχία

Μουσικό Σχολείο Τρίπολης: Απολογισμός της διεθνικής συνάντησης στην Τσεχία

Νοέμβριος 18, 2019 - 11:03
0 σχόλια

Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης συνεχίζοντας τις υποστηρικτικές δράσεις για την μόρφωση και εκπαίδευση των μαθητών για να ανταπεξέλθουν στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής μας,  τη σχολική χρονιά 2019-2020 υλοποιεί το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “ IWE ERASMUS + 2018-2020”,  “’I’ dentity -‘We’ dentity: Living together in the 21st century Europe”, (Η Ταυτότητά μου-Η Ταυτότητά μας: Συμβιώνοντας στην Ευρώπη του 21ου αιώνα).

Στην τρίτη διεθνική συνάντηση – Meeting in Czech Republic: "We´dentity and volunteerism in  Europe" (Η ταυτότητά μας και ο εθελοντισμός στην Ευρώπη) από τις 29.9 έως τις 5.10.2019 - στην πόλη Brno της Δημοκρατίας της Τσεχίας συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης με πέντε μαθητές της Α΄ και της Β' Λυκείου και δύο εκπαιδευτικούς.

Η αναχώρηση της ομάδας έγινε την Κυριακή 29.9.2019 και συναντήσαμε τις υπόλοιπες αποστολές στο αεροδρόμιο της Βιέννης. Όλοι μαζί αναχωρήσαμε για το Brno όπου μας υποδέχθηκαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες και οι οικογένειες που φιλοξένησαν τους μαθητές μας.

Τη Δευτέρα 30.9.2019 έγινε η επίσημη υποδοχή όλων των αποστολών στο σχολείο, η ξενάγηση στις αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια και τους  λοιπούς χώρους. Ακολούθησαν βιωματικές δράσεις γνωριμίας σε ετερογενείς ομάδες από μαθητές όλων των αποστολών με θέμα «Τι κοινό έχουμε μεταξύ μας;».

Μετά τις δραστηριότητες γνωριμίας των μαθητών ακολούθησε η επίσκεψη σε ΜΚΟ "CharityBrno" που βοηθά πρόσφυγες και άστεγους. Εκεί πραγματοποιήθηκε και η υποχρεωτική δράση αλληλεγγύης του προγράμματος κατά την οποία οι αποστολές δώρισαν υλικά αγαθά για να τους βοηθήσουν.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.