Φτέρη Αγιωργίτικο Τρουπή: Το κόκκινο κρασί που κατακτά τη Νέα Υόρκη

Φτέρη Αγιωργίτικο Τρουπή: Το κόκκινο κρασί που κατακτά τη Νέα Υόρκη

Σεπτέμβριος 27, 2018 - 10:35
0 σχόλια

Το Οινοποιείο Τρουπής στη Μαντινεία κατακτά με τα ξεχωριστά κρασιά του στη Νέα Υόρκη. Πληθαίνουν οι αναφορές διακεκριμένων γευσιγνωστών στον αμερικανικό Τύπο για τα κρασιά του Οινοποιείου Τρουπή. Μετά το μοσχοφίλερο (δείτε ΕΔΩ), το οποίο ανακαλύπτουν κορυφαία μπαρ και εστιατόρια της Νέας Υόρκης, σειρά έχει το «Φτέρη Αγιωργίτικο», το οποίο φιγουράφει στις πρώτες θέσεις άρθρου του γευσιγνώστη που εμπιστεύονται οι αναγνώστες των «New York Times», Eric Asimov.

Ο Asimov σε άρθρο του (δημοσιεύθηκε 20/9/18) αναφέρεται στα φθηνά, δηλαδή στα κρασιά που κοστίζουν κάτω από 20 ευρώ, τα οποία είναι εξαιρετικά και μπορούν να συνοδεύσουν ένα δείπνο τις καθημερινές. Ανάμεσα σε ονομαστούς οίνους, προτείνει το «Φτέρη Αγιωργίτικο» του Οινοποιείου Τρουπή:

Ο κόσμος μόλις τώρα ξεκινά να εξερευνά τον πλούτο των άριστων κρασιών που έρχονται από την Ελλάδα. Αυτό το κόκκινο κρασί, φτιαγμένο από αγιωργίτικο σταφύλι, είναι φρέσκο και ελαφρώς τανικό, με αρώματα λουλουδιών και μιας παλέτας κόκκινων και μαύρων φρούτων. Προέρχεται από την περιοχή Φτέρη στην Πελοπόννησο. Ο παραγωγός του, το Οινοποιείο Τρουπή, φτιάχνει επίσης ένα ακαταμάχητο μοσχοφίλερο.

Όπως φαίνεται, η Νέα Υόρκη, το παγκόσμιο κέντρο της γευσιγνωσίας, ξεκινά να γνωρίζει τα σύγχρονα ελληνικά κρασιά από τη Μαντινεία τα οποία έχουν όλες τις προδιαγραφές για να κατακτήσουν τον κόσμο. Η εξωστρέφεια, η σκληρή δουλειά και οι παραδοσιακές μας ποικιλίες μπορούν να εκτοξεύσουν το φημισμένο αρκαδικό προϊόν στις πρώτες θέσεις της  παγκόσμιας αγοράς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.