Τρίπολη: Εκδήλωση με θέμα «Χρόνια Νεφρική Νόσος: Ένας σιωπηλός κίνδυνος» (pics,vid)

Τρίπολη: Εκδήλωση με θέμα «Χρόνια Νεφρική Νόσος: Ένας σιωπηλός κίνδυνος» (pics,vid)

Μάρτιος 27, 2018 - 10:52
0 σχόλια

Ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας «Η Ρούμελη» και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Χρόνια Νεφρική νόσος».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού για την Χρόνια Νεφρική Νόσο που  αποτελεί σήμερα παγκοσμίως ένα μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας καθώς και για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.

Η Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ) είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προοδευτική απώλεια της νεφρικής λειτουργίας με την πάροδο του χρόνου.

Σε ορισμένους ασθενείς οι νεφροί παρουσιάζουν βλάβη και δεν μπορούν να εκτελέσουν τις φυσιολογικές λειτουργίες. Μπορεί η βλάβη των νεφρών σας να είναι μεγάλη και να μην νιώθετε καν άρρωστοι. Γι’ αυτό, η νεφρική νόσος συχνά ονομάζεται «σιωπηρή νόσος».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, με ομιλητή τον Γιάννη Μπολέτη, μέχρι τώρα διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής και της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου της Αθήνας.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας κυρία Μπουντούρη και έδωσε τον λόγο στον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Γιαννακούρα, στον επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη-Αλλάζουμε τα Δεδομένα»  κ. Τσιαμούλο και στον  πατέρα Βενέδικτο που εκπροσωπούσε τον Μητροπολίτη.

Να αναφέρουμε ότι  στην εκδήλωση έγινε και συγκέντρωση ειδών για το «Καλάθι του Πτωχού Αδελφού» της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση με θέμα «Χρόνια Νεφρική νόσος» στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.