Ζούνης: Η αντιπολίτευση δίνει παράσταση και αποχωρεί

Ζούνης: Η αντιπολίτευση δίνει παράσταση και αποχωρεί

Οκτώβριος 26, 2011 - 13:57
3 σχόλια

Για πρωτοφανείς καταστάσεις κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου Πέτρος Ζούνης με δηλώσεις του στο ArcadiaPortal, απαντώντας σε όσα του καταλογίζουν οι παρατάξεις της μειοψηφίας αλλά και ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σακελλαρίου τονίζοντας πως «η μειοψηφία δεν επιθυμεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να λάβει αποφάσεις για το καλό του δήμου αλλά κάθε φορά που γίνεται συνεδρίαση δίνει παράσταση και αποχωρεί».

Ο λόγος της τακτικής που ακολουθούν είναι προφανής αφού επιθυμία τους είναι να κωλυσιεργεί το Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό έγινε και στην συνεδρίαση της Τρίτης 25 Οκτωβρίου όπως αναφέρει ο Πρόεδρος Πέτρος Ζούνης και όπως επισημαίνει είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 5:30 που ξεκίνησε η συνεδρίαση μέχρι τις 8:30 γινόταν κουβέντα για να γίνεται και δεν είχαν συζητηθεί τα θέματα ημερήσιας διάταξης – σύνολο 32- που ήταν μάλιστα σοβαρά αφού κάποια από αυτά αφορούσαν σε εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ και στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Ο κ. Ζούνης τόνισε πως πράγματι τους είπε πως θα ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, αφού κάθε φορά που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο δε γίνεται να μην αφήνουν να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία όσον αφορά τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα τα οποία για να συζητηθούν πρέπει να ιεραρχηθούν και αν αποφασίσει με την ψήφο του το σώμα να τα συζητήσει να τα συζητήσει.

Όπως σημείωσε έτσι και στην συνεδρίαση της Τρίτης ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Γιάννης Σακελλαρίου του έδωσε την επιστολή παραίτησής του από τη θέση του αντιδημάρχου καθώς και την ανεξαρτητοποίησή του και η μειοψηφία θεώρησε σκόπιμο να ζητήσει να γίνει συζήτηση γιατί το θεώρησε θέμα πολύ σοβαρό. Επίσης η παράταξη του κ. Αποσκίτη ζήτησε να συζητηθεί ως πρώτο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα των πρακτικών το οποίο ήταν στην 8ηθέση και για το λόγο αυτό ο γραμματέας του ΔΣ που πρόσκειται στην παράταξη του κ. Αποσκίτη παραιτήθηκε. Ο κ. Ζούνης διευκρίνισε πως είναι πάνω από 5-6 φορές που η μειοψηφία ακολουθεί την ίδια τακτική και δημιουργεί εντάσεις πριν τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια αποχωρεί. Ενώ όσον αφορά την παραποίηση των πρακτικών σημείωσε πως αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα και ο ίδιος δεν μπορεί να τα σχολιάσει και μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το θέμα του ψηφίσματος για τη ΔΟΥ Τροπαίων για το οποίο απαιτείτο ενισχυμένη πλειοψηφία των 17 μελών και είχαν ψηφίσει 15 την πρότασή του ενώ είχαν λάβει από λιγότερες ψήφους οι άλλες 7 συνολικά προτάσεις που είχαν κατατεθεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκδοθεί ψήφισμα, αφού επρόκειτο για εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα. Σημείωσε ο κ. Ζούνης δε πως η μειοψηφία επέμενε πως για το θέμα αυτό είχαν ψηφίσει ομόφωνα ενώ κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Να σημειώσουμε τέλος πως ο κ. Ζούνης δε θέλησε να απαντήσει για το αν και πότε ο δήμαρχος Γιάννης Γιαννόπουλος θα τοποθετηθεί για όλα όσα του καταλογίζει η μειοψηφία αλλά και ο ανεξάρτητος πρώην συνεργάτης του Γιάννης Σακελλαρίου. 

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Αυτή είναι η Ελλάδα. Αυτά δείχνει ο καθρέφτης και αφορά σε όλα τα επίπεδα. Δεν μας σώζει τίποτα. Ούτε ΔΝΤ, ουτε ΕΕ .... Δεν ΘΕΛΟΥΜΕ και δεν ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βγούμε από τον βούρκο. Ούτε τα παντελόνια που φοράνε δεν υπολογίζουν πλέον οι αρχοντες του Δήμου, όλοι ανεξαιρέτως... Θρίαμβος του παραλογισμού...

ΟΙ της αντιπολίτευσης νομίζω,δεν αντιλαμβάνονται τις ιδέες του δήμαρχου,και δεν θέλουν τη πρόοδο του τόπου,αλλά την καρέκλα...Γιατί, αν δεν τους αρέσουν τα άρθρα,να μη τα ψηφίσουν ! Ποιός δεν ακολουθεί τις δημοκρατικές διαδικασίες ; Μήπως ,λέω μήπως ,οι ''παλιοί δήμαρχοι και σύμβουλοι κρύβουν και φοβούνται κάτι;Οι επί δεκαετίες άρχοντες του τόπου,μπορεί να έχουν μυστικά,και ασφαλώς ΟΧΙ το νέο Δ/Σ με οκτώ πρώην δήμους και εκατόν τριάντα χωριά.Είναι όλλοι οι άλλοι δημοκράτες εκτός απο...εκείνους που εξέλεξε ο περήφανος Γορτυνιακός λαός;;;Κύριοι μη προσβάλλετε την πλειοψηφία !Πονάει,αλλά βρείτε άλλον τρόπο να απαλήνετε τον πόνο σας.Γιατί η Γορτυνία μας αξίζει,και της αξίζουμε !!!

Τώρα που οι οικονομικές μας δυνατότητες έχουν ελαχιστοποιηθεί, μπορείτε (αντί για κάποια άλλη παράσταση) να περάσετε ένα ευχάριστο τρίωρο (ή και περισσότερο) παρακολουθώντας ένα Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας !!!