Βρυξέλλες: Εκατοντάδες τρακτέρ γύρω από το σημείο όπου θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής

Βρυξέλλες: Εκατοντάδες τρακτέρ γύρω από το σημείο όπου θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής

Φεβρουάριος 01, 2024 - 11:41
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Χίλια τρακτέρ έχουν αποκλείσει δρόμους στις Βρυξέλλες γύρω από τον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των 27 κρατών-μελών.

Οι αγρότες σε όλη τη Ευρώπη έχουν ξεσηκωθεί.

Στον χορό μπαίνουν χώρες με μεγάλο αγροτικό πληθυσμό και σημαντική παραγωγή όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ρουμανία και η Ελλάδα.

«Υπάρχουν χίλια τρακτέρ ή αγροτικά μηχανήματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι οι αγρότες που διαδηλώνουν προέρχονται κυρίως από το Βέλγιο.

Στη μεγάλης κλίμακας διαδήλωση των Βρυξελλών έχουν δηλώσει συμμετοχή αγροτικά σωματεία από την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία για να ενώσουν τις φωνές τους με αυτές των Βέλγων αγροτών.

Ακόμα, η σημερινή Σύνοδος Κορυφής έχει συγκληθεί για να επιλύσει το ζήτημα επίτευξης μιας συμφωνίας για ένα τετραετές σχέδιο οικονομικής αρωγής ύψους 50 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία – ένα σχέδιο που συναντά σφοδρή αντίσταση από την Ουγγαρία.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.