Βερβεσός: Δεν συμβιβαζόμαστε, ούτε σταματάμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου

Βερβεσός: Δεν συμβιβαζόμαστε, ούτε σταματάμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου

Μάρτιος 31, 2020 - 14:03
0 σχόλια

Παρέμβαση του Δημ. Βερβεσού

Επειδή αρκετοί συνάδελφοι προσεγγίζουν με κριτική διάθεση την σημερινή απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής , επιθυμούμε να διευκρινήσουμε τα εξής:

•Τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η Κυβέρνηση δεν ικανοποιούν το δικηγορικό σώμα, δεδομένου ότι βασικό αίτημα ήταν η άμεση οικονομική ενίσχυση με την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ τώρα, σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης. Δυστυχώς, η κυβέρνηση παρέμεινε αδικαιολόγητα αμετακίνητη στο θέμα αυτό και σήμερα.
Το γεγονός αυτό, όμως, δεν μπορεί να απαξιώνει τον αγώνα ενός ολόκληρου κλάδου. Η εξαγγελία της Κυβέρνησης για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ για το μήνα Μάιο σε όλους τους δικηγόρους, είναι αποτέλεσμα του αγώνα αυτού. Και αυτό δεν πρέπει να παραβλέπεται και να παραγνωρίζεται. Ας μην ξεχνάμε ότι οι δικηγόροι ήταν μέχρι χτες εκτός του επιδόματος των 800 ευρώ, παρά την ένταξη τους, από την αρχή, στους πληττόμενους κλάδους.
Ο αγώνας είναι μαραθώνιος και όχι ταχύτητας. .Η κρίση είναι βέβαιον ότι θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου και τα Δικαστήρια θα αργήσουν πολύ να ανοίξουν. Τα 800 ευρώ θα είναι απαραίτητα τότε πιο πολύ από σήμερα. Δεν μπορούμε να τα απεμπολήσουμε.

Για να έχουμε να ζήσουμε τον Μάη(!!!)

•Εμμένουμε στην διεκδίκηση για καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ τώρα.
•Αρνηθήκαμε την πρόταση της Κυβέρνησης, για άλλη μια φορά, για την οικονομική στήριξη των δικηγόρων, μέσω των επιταγών κατάρτισης, επισημαίνοντας ότι η σχετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ως αντιστάθμισμα για τη μη χορήγηση του επιδόματος ΑΜΕΣΑ συνιστά εμπαιγμό του κλάδου.
•Η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, η έκπτωση 25%, σε περίπτωση εμπρόθεσμης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών , όπως επίσης και ο συμψηφισμός κατά 25% του εμπροθέσμως καταβληθέντος ΦΠΑ με μελλοντικές οφειλές, ικανοποιούν σχετικά αιτήματα του δικηγορικού κλάδου.
Πολλοί συνάδελφοι έχουν προκαταβάλει ήδη ασφαλιστικές εισφορές μέσω των γραμματίων προκαταβολής και θα επωφεληθούν της έκπτωσης αυτής.
•Θυμίζουμε ότι όποτε στο παρελθόν επικράτησαν οι λογικές όλα ή τίποτα, το δικηγορικό σώμα ηττήθηκε(δεν εντάχθηκε στην κατώτερη κλίμακα του ΦΠΑ αλλά στην ανώτερη , έχασε και το πιστοποιητικό βαρών, όταν καταργήθηκε η υποχρεωτική παράσταση στα συμβόλαια κοκ)
•Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα αλλά δεν πυροβολούμε τα πόδια μας. Δεν αυτοχειριαζόμαστε.
•Κρατάμε δυνάμεις για το μεγάλο και μακρύ αγώνα που έχουμε τους επόμενους μήνες.
•Το δικηγορικό σώμα συνεχίζει τη διεκδίκηση και των λοιπών θεμάτων οικονομικής στήριξης του κλάδου, όπως αναγράφονται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής ( μείωση ενοικίου, ΟΑΕΔ, οφειλόμενα από ΤΑΧΔΙΚ, Δημόσιο, ΕΦΚΑ κλπ).
•Για την σαφή αποτύπωση των θέσεων του κλάδου συγκλήθηκε αύριο η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με τηλεδιάσκεψη.
•Ολοι σας γνωρίζετε, από την μέχρι τώρα πορεία μας, ότι, δεν συμβιβαζόμαστε ούτε σταματάμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.
Συνεχίζουμε!


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.