Τρίπολη: Οι μέρες του Πολυτεχνείου «ζωντάνεψαν» στον ΣΑΟΟ (pics)

Τρίπολη: Οι μέρες του Πολυτεχνείου «ζωντάνεψαν» στον ΣΑΟΟ (pics)

Νοέμβριος 16, 2023 - 10:05
0 σχόλια

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την ημέρα που οι νέες και οι νέοι, φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι, ξεσηκώθηκαν για να βάλουν ένα τέλος στη χούντα των Συνταγματαρχών.

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργάνωσε στο εντευκτήριό του στην Τρίπολη εκδήλωση τιμής και μνήμης την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση περιελάμβανε την προβολή της ταινίας τεκμηρίωσης με τίτλο: «Mέρες Πολυτεχνείου με το φακό ξένων και Ελλήνων ρεπόρτερ», την οποία παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση και ακούστηκαν αφηγήσεις από εκείνη την ημέρα και όλες ακολούθησαν.

Καθώς στις μέρες μας αντιμετωπίζουμε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στη δημοκρατία, στην ελευθερία και στην ανεξαρτησία ο αναστοχασμός επάνω στα ιδανικά του Πολυτεχνείου και η συζήτηση γύρω από τα γεγονότα εκείνων των ημερών είναι εξαιρετικά χρήσιμα. «Ψωμί Παιδεία, Ελευθερία», είναι ένα σύνθημα που δεν έχει παύσει, δυστυχώς, να είναι επίκαιρο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Τρίπολης Βαγγέλης Γούργαρης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργία Παναγοπούλου και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς.

 

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.