Τρίπολη: Αθλητής με αμαξίδιο από το Άργος αποδίδει φόρο τιμής στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (pics,vid)

Τρίπολη: Αθλητής με αμαξίδιο από το Άργος αποδίδει φόρο τιμής στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (pics,vid)

Σεπτέμβριος 11, 2022 - 18:00
0 σχόλια

Το πρωί της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 23ος Κολοκοτρώνειος δρόμος. Ένας αγώνας που είχε να διοργανωθεί ξανά εδώ και 10 χρόνια.

Αθλητές από διάφορες πόλεις της Πελοποννήσου βρέθηκαν στην πόλη και συγκεκριμένα στην πλατεία Άρεως για να πάρουν μέρος στον αγώνα τους. Μεταξύ τους βρέθηκε και αθλητής με αμαξίδιο από το Άργος. 

Πριν την έναρξη του αγώνα ο αθλητής θέλησε να μοιραστεί με τους συναθλητές ένα μικρό κείμενο μέσα στο οποίο απέδιδε φόρο τιμής στον σημαντικό αρχιστράτηγο και πρωταγωνιστή του αγώνα Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.  

Ο αθλητής τόνισε την ανιδιοτέλεια που χαρακτήριζε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη σε ολόκληρη την Ελληνική Επανάσταση. 

Για εμάς που ερχόμαστε από το Άργος, θεωρούμε χρέος μας την παρουσία μας εδώ

Η άλωση της Τριπολιτσάς, το Άργος και τα Δερβενάκια φέρουν την υπογραφή του αρχιστράτηγου. Ο αθλητής δήλωσε ότι αν θα μπορούσε με μια μηχανή του χρόνου να γυρίσει πίσω στο χρόνο θα ήθελε να είναι μπαρουτοκουβαλητής στα παλικάρια του αγώνα. Έκλεισε τον λόγο του αναφέροντας τους αγαπημένους στίχους του Κουγιουμτζή. 

Μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα…

Video: 

ArcadiaPortal.gr Αθλητής με αμαξίδιο από το Άργος αποδίδει φόρο τιμής στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.