Τι ξέρετε από λάστιχα;Συμβουλές για μία ασφαλή οδήγηση (video)

Τι ξέρετε από λάστιχα;Συμβουλές για μία ασφαλή οδήγηση (video)

Οκτώβριος 11, 2013 - 11:33
2 σχόλια

To ArcadiaPortal επισκέφτηκε για εσάς το συνεργείο του Παναγιώτη Γκολέμη ο οποίος μίλησε για τα ελαστικά των αυτοκινήτων και συγκεκριμένα για την αλλαγή των φθαρμένων ελαστικών.
Οι βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε σε γενικές γραμμές είναι ότι περίπου κάθε 40.000 χλμ. πρέπει να γίνεται αλλαγή των ελαστικών του αυτοκινήτου μας, ενώ για να αποφεύγεται η ανομοιογενής φθορά τους καλό είναι να σταυρώνονται (αλλαγή χιαστί ή οι εμπρός με τους πίσω τροχούς) κάθε 5.000-10.000 km.

Εναλλακτικά κάθε 3 χρόνια. Δεν υπάρχει σωστή εποχή για αλλαγή ελαστικού. Όταν φθείρονται τότε αυτά πρέπει να αντικαθίστανται. Το χειμώνα το βρεγμένο οδόστρωμα μπορεί να επιφέρει υδρολίσθηση λόγω της αργής απαγωγής του νερού σε ένα φθαρμένο ελαστικό με μικρές αυλακώσεις. Το καλοκαίρι η υψηλή θερμοκρασία του οδοστρώματος «στεγνώνει» το ελαστικό και επηρεάζει σημαντικά την πρόσφυση.
Tα ελαστικά θεωρούνται συχνά ως ένα ασήμαντο τμήμα του αυτοκινήτου αλλά τίποτε δεν απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Τα ελαστικά είναι η μοναδική επαφή του αυτοκινήτου με το δρόμο.

Δείτε στο video που ακολουθεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί για μια ασφαλή οδήγηση.
 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/y9O4f_V5HeM


2 Σχόλια

Και μια ακόμα προτροπή από εμένα... Μην ξεχνάμε ότι τα ελαστικά είναι το μόνο σημείο επαφής με το δρόμο.. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι προτιμότερο να αμελήσουμε άλλα πράγματα στη συντήρηση του αυτοκινήτου αλλά ΠΟΤΕ τα ελαστικά..