Συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τον Δημήτρη Δράκο

Συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τον Δημήτρη Δράκο

Οκτώβριος 21, 2010 - 00:21

Με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος», κ. Δημήτρη Δράκο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μανδρώνη και το επιτελείο του συναντήθηκαν την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Τμήματος του Επιμελητηρίου κ. Παρασκεύας Κατσικέρος και τα μέλη της Διοίκησης κ.κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος και Ιωάννης Παπαγεωργίου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που αφορούν, κυρίως, στη βελτίωση της επιχειρηματικής δράσης και της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ο κ. Μπουντρούκας, έθεσε στον κ. Δράκο τις προτάσεις του Επιμελητηρίου που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τα μέτρα που η Περιφέρεια μπορεί να προωθήσει για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας όπως: τα ζητήματα της επέκτασης της ΒΙ.ΠΕ., το ταμείο πυρόπληκτων, η αξιοποίηση του αεροδρομίου, η επέκταση του οδικού δικτύου, ο αναπτυξιακός νόμος, το Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος, αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή πολιτική η οποία έχει τριτοκοσμικά στοιχεία στον πρωτογενή τομέα. «Τα εισάγουμε όλα, γιατί έχουμε τις περιοχές μας ακαλλιέργητες» αναφέρει κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Μεγάλη έμφαση έδωσε στη «τράπεζα γης» στα πλαίσια του Καλλικράτη η οποία υπό την επίβλεψη της περιφέρειας, θα μπορεί να καλλιεργείται ώστε να έχουμε ανταγωνιστικό προϊόν.
Ο κ. Δράκος συμφώνησε απόλυτα με τα παραπάνω ζητήματα που του έθεσε η Διοίκηση και δεσμεύτηκε πως η σχέση της Περιφέρειας με το Επιμελητήριο θα είναι άμεση, ειλικρινής χωρίς μεσάζοντες. «Χωρίς την επιχειρηματικότητα, χωρίς ρίσκο, χωρίς τον ανθρώπινο παράγοντα δεν μπορεί να παραχθεί πλούτος. Να απογραφειοκρατήσουμε το σύστημα γιατί εκεί φωλιάζει η αδιαφάνεια, το ρουσφέτι, η απογοήτευση» αναφέρει κατά τη διάρκειας της συζήτησης.
Για την επέκταση της Βιομηχανικής Περιοχής, τη δημιουργία του πρώτου Κέντρου Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα στεγαστεί μέσα στο χώρο της ΒΙ.ΠΕ, αλλά και το παραεμπόριο το οποίο πλήττει θανάσιμα το συμφέρον των εμπόρων, δεσμεύτηκε να πράξει ότι είναι δυνατόν εντός του πλαισίου αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, προκειμένου να υπάρχει υγιής επιχειρηματικότητα.
Κλείνοντας ο κ. Δράκος δεσμεύτηκε ότι από τη θέση του Περιφερειάρχη η Πελοπόννησος θα καταστεί πόλος έλξης στον τουρισμό, τον πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα.