Το Συμβούλιο της Επικρατείας "μπλόκαρε" την Πλατεία Άρεως

Το Συμβούλιο της Επικρατείας "μπλόκαρε" την Πλατεία Άρεως

Μάρτιος 21, 2012 - 01:16
22 σχόλια

Ούτε και αυτό το καλοκαίρι δε θα τελειώσει το έργο... 

Θα γίνει νέα δημοπρασία και πότε;

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του Arcadiaportal,  δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για την απόφαση, το Συμβούλιο της Επικρατείας με αντίστοιχη απόφασή του την Τρίτη 20 Μαρτίου (χθες) μετά από κάποιους μήνες που είχε πάει η υπόθεση εκεί δεν έκανε αποδεκτή την αίτηση ανάκλησης του δήμου Τρίπολης σχετικά με το έργο της Πλατείας Άρεως (γιατί δεν είχε κάποιες μελέτες που απαιτούντο) και αυτό σημαίνει ότι στην ουσία το έργο δεν μπορεί να συνεχιστεί και "μπλόκαρε".

Μετά από αυτήν την εξέλιξη τα πράγματα δεν είναι καλά για το έργο, αφού θεωρητικά αυτό σημαίνει ότι ο δήμος θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα δημοπρασία και όπως εύκολα κανείς καταλαβαίνει η διαδικασία αυτή θα τραβήξει σε χρόνο και σίγουρα δεν μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα πότε θα είναι τελειωμένη η πλατεία και προς ολοκληρωτική χρήση από τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Ειδήσεις: 

22 Σχόλια

Ωραία διατύπωση ¨Το ΣτΕ μπλόκαρε την Πλατεία Αρεως". Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής έχει μπλοκάρει τα πάντα, για θυμηθείτε τις αισιόδοξες προβλέψεις μερικών "νομικών" που θεωρούσαν ότι είναι απλό το θέμα. Οι άνθρωποι είναι ερασιτέχνες θα πει κάποιος. Σωστό, αλλά έχουν συμβούλους, έμμισθους που θα έπρεπε να βρουν λύσεις. Μπορεί βέβαια να είναι και οι σύμβουλοι ερασιτέχνες, οπότε πάω πάσο. Τα μαγαζάκια γύρω-γύρω πάντως θα δουλέψουν, οι εργολάβοι θα ξανάρθουν, αυτοί ούτως ή άλλως θα πληρωθούν. Τα έργα γίνονται γι'αυτούς. Στο μεταξύ τα πάρκα δεν έχουν ούτε πεζοδρόμια, ούτε φωτισμό, ούτε παιδική χαρά, το ΣτΕ φταίει και εκεί; Για να είμαστε δίκαιοι, η ανικανότητα αφορά και τους πρώην, που πανηγύριζαν ότι έστω και αργά ακολουθήθηκε η δική τους συνταγή. Από τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς πιό άσχετοι αποδείχθηκαν οι μηχανικοί. Εκτός αν επειδή δεν είναι άσχετοι αλλά γνώστες των διαδικασιών έχουν επιλέξει αυτή τη διαδικασία, που μπορεί να είναι αποδοτική σε άλλο επίπεδο. Και τους ζητάτε να χτίσουν δημαρχείο, εδώ δεν μπορούν να ολοκληρώσουν μια πλακόστρωση. Μην τους πάρετε με τις πέτρες, πάρτε τους με τους κυβόλιθους. Υ.Γ. Ολο το καλοκαίρι θαυμάζαμε τα υλικά που ήταν παρατημένα γύρω απ'τον Κολοκοτρώνη, και έπρεπε να γίνει επιφανής βάπτιση με δεξίωση στο Τουριστικό για καλυφθεί το ....εργοτάξιο σε ένα βράδυ. Υ.Γ. 2 Μαθαίνω ότι στην Πετρινού θα ανοίξει δίοδος, ώστε να μην κάνουμε τον γύρο της μέχρι να ολοκληρωθεί. Μπραβο, αρκεί να έχει το εύρος του μονοπατιού της Δεληγιάννη από ΤST έως ΙΒ.

ΤΑΚΟΥΣΕ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟ_ΛΑΓΕ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΝΧΑΡΗΤΙΡΙΑ ΚΑΙ Σ'ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΣΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τριάμισι χρόνια πέρασαν από τότε που επέλεξα την Τρίπολη για να μεγαλώσω την οικογενειά μου και η Πλατεία Άρεως ακόμη χρησιμόποιείται για μικροπολιτικά συμφέροντα. Δεν ξέρω ποιος φταίει περισσότερο και ποιος λιγότερο, αυτό που ξέρω είναι ότι η Πόλη μας δεν αξίζει τέτοιων συμπεριφορών. Και κανείς μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών, ούτε και εμείς οι ίδιοι. Θα πρέπει να αγαπήσουμε λίγο περισσότερο το σπίτι μας, την γειτονιά μας, την Πόλη μας.

τελικά πόσα έχει στοιχήσει έως τώρα η πλατεία άρεως.?πρέπει να μας πούν εαν τολμούν.αφου όμως δεν πρόκειται να τελειώσει η κατασκευή της πλατείας λέω να πάμε να φυτέψουμε κηπευτικά -ντομάτες ,πατάτες,μαρούλια κλπ κλπ.-τουλάχιστον να έχουμε να φάμε.αγγούρια δεν θα φυτέψουμε γιατί πλέον έχουμε χορτάσει και μας πονάει το στομάχι.

δεν καταλαβαινω μεχρι ποτε θα φταιει ο λαγος με τον κακλαμανο!ας σοβαρευτουμε επιτελους.προτεινω να σταματησουν αν δεν ειναι σιγουρο οτι θα τελειωσουν.

<p> ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ! ΕΣΥ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ! ΛΥΣΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ! ΕΙΣΑΙ ********** ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΗΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΟ ΑΚΟΜΗ!</p>

ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ,ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΛΟΥΝ....

ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ.ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΦΤΑΙΧΤΕΣ ΠΑΛΙ,ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ Κ.Κ.ΛΑΓΟ ΚΑΙ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΉ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΌΤΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΡΑΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΛΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΓΟΥΝ ΤΟ ΝΗΜΑ , ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ. ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ. ΟΣΟ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑΦΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥΣ.

ΕΝΤΑΞΕΙ ΦΑΙΗ ΕΒΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΛΥΨΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ...

Τα πάρκα είναι στο έργο ΘΗΣΕΑ αυτό το θυμόμαστε από τον Κον Τζιούμη που το έλεγε και το ξαναέλεγε. Εαν λοιπόν προχωρήσει με χρήματα του Δήμου αυτά τα χρήματα θα χαθούν και εμεις οι δημότες μάλλον θα τα πληρώσουμε τα πάρκα δύο φορές. Αρα καλύτερα να περιμένουμε λίγο ακόμα που θα ξεμπλοκάρει ο ΘΗΣΕΑΣ απ'οτι λένε.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ , ΑΛΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ , ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Η ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ.

Εαν στην πλατεία Άρεως κατασκευαζόταν υπόγειο πάρκινκ η πόλη θα πήγαινε έτη φωτός μπροστά. Θα άλλαζαν τα πάντα. Περισσότεροι πεζόδρομοι, λιγότερα κολωνάκια, λιγότερο μποτιλιάρισμα, λιγότερο καυσαέριο, περισσότεροι επισκέπτες,περισσότεροι ελεύθεροι χώροι, έσοδα για το Δήμο, εξυπηρέτηση για τους κατοίκους των χωριών, κτλ κτλ. Με ηλεκτρονικές μπάρες.Με αυτόματα μηχανήματα πληρωμής. Με μόνο μια είσοδο και έξοδο. Με ασανσέρ για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Με μικροκαταστήματα κάτω από τη γη.Τσαγκαράδικο,περίπτερο,σαντουιτσάδικο,κλειδαράδικο κτλ.Με μικρό αντίτιμο.Ανεκτό. Εκεί χάθηκε το παιχνίδι. Με ένα διόροφο υπόγειο πάρκινκ στο σύνολο της πλατείας, θα γινόταν σε μεγάλο ποσοστό, πραγματική πρωτεύουσα του Μωριά η Τρίπολη. Τώρα θα συνεχιστούν η μιζέρια και οι τσακωμοί. Τώρα χαμός για ένα αποτέλεσμα χωρίς προοπτική και χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή για το καλό της πόλης. Μια από τα ίδια. Χαίρεται.

Είσαστε όλοι ανενημέρωτοι για το ιστορικό της καθυστέρησης των έργων της πλατείας. Τις ευθύνες των Κακλαμάνου - Λαγού όσοι θέλετε μπορείτε να τις ψάξετε και θα τις βρείτε. Να μην χαίρεστε παραταξιακά για τις καθυστερήσεις. Ρωτήστε τη θέση του Παυλή για να διαπιστώσετε πόσο λίγος είναι. Όσο για όσους ονειρεύονται ακόμη πάρκινγκ υπόγειο, κατάλαβέ το επιτέλους ότι το πάρκινγκ στο κέντρο φέρνει αυτοκίνητα και όχι ανθρώπους. Αν τα πάρκα και οι περίοικοι θα υποφέρουν από το καυσαέριο, λίγο σε ενδιαφέρει. Ούτε ο Καλτεζιώτης να ήσουν, τον μεγάλο υπέρμαχο του υπόγειου πάρκινγκ. Ευτυχώς που δεν έγινε, διότι θα είχαμε πολλούς 'κοντούς' που καβάλα παν στην εκκλησιά καβάλα προσκυνάνε. Ας δει ο Δήμαρχος το έλλειμμα ενημέρωσης προς τους πολίτες που καταλήγει σε βάρος του.

Σχόλιο προς τη Σύνταξη και τους Ανώνυμους: Η αίτηση ανάκλησης ακυρώθηκε στη τρίτη βαθμίδα του Συμβουλίου Επικρατείας αφού είχε ακυρωθεί η πρώτη και δεύτερη βαθμίδα, έχει σχέση με τη συμπληρωματική σύμβαση που ζήτησε ο Δημαρχος της Τρίπολης, κύριος Σμυρνιώτης (μηχανικός και εργολάβος, άρα γνώστης) για την ολοκλήρωση των έργων της Πλατείας Άρεως ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΕΙΠΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ. Ζητούμε απαντήσεις από τον Δήμαρχο κύριο Σμυρνιώτη, ανεξάρτητα από το τι είχε κάνει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, στο ότι, ενώ γνωρίζε ότιαπαγορεύονται οι συμπληρωματικές συμβάσεις (εκ του αποτελέσματος καθίσταται αυτό σαφές)γιατί προέβει σε αιτημα συμπληρωματικής σύμβασης ενώ έπρεπε άμμεσα να προκυρήξει καινούργια δημοπρασία για να μην έχουμε καθυστέρηση 1,5 έτους? α) Προσπάθησε να συνεχίσει την εξασφάλιση της έκπτωση των 55% μέσω συμπληρωματικής σύμβασηςαπό από τον κ. Χρονόπουλο?(αφελής εξήγηση, διότι από την τελευταια χρονιά της προηγούμενης δημοτικής αρχής έχουν απαγορευθει οι συμπλρηωματικές συμβάσεις). β) Είχε παρει υπόσχεση από κάποιον στο Υπουεγείο οτι θα περάσει τη συμπληρωματική σύμβαση? (Αν ναι, ποιος είναι για να αναλάβει και τις ευθύνες της καθυστέρησης μάζι με τον Δήμαρχο που προσπάθησαν να το μεθοδευσουν). γ)Ή μήπως ξεχρέωνε στο πολιτικό συνετεράκι του, που τον έστειλε στην καρέκλα του Δημάρχου (θεμιτό) για να μπορούν όλοι να λένε (αθέμιτο) με μεγάλη ευκολία ότι και γι΄αυτό φταίει ο Κακλαμάνος, Ο Λαγός και ο Παπασταματάκης (τον ξεχάσατε αυτόν). Επίσεις ξεχάσατε όσους άλλους δεν ψηφισαν (Ταλούμης, Λουμπαρδιάς, Τασιγιαννάκης, Γεωργακόπουλος). Μετά από αυτό ελπίζω να καταλάβατε ανώνυμοι ότι γνωρίζουμε από τινος την πλευρά γράφονται τα σχόλια. Να περιμενετε όλες τις απαντήσεις και για την Προηγούμενη Δημοτική Αρχή γιατί τώρα άνοιξε ο διάλογος για την Πλατεια Αρεως!

K.Sτ. << το πάρκινγκ στο κέντρο φέρνει αυτοκίνητα και όχι ανθρώπους.>> έχεις δίκιο ασφαλώς. Η σκέψη πολλών φθάνει μέχρι το τιμόνι και τα πετάλ του "παλατιού τους". Ξέρω θα απαντήσουν ότι το θέλουν για τον τουρισμό....

O Δημαρχος πολλές φορες εχει τονισει τις προσπαθειες του να τελειωσει το συντομοτερο δυνατο η πλατεια αρεως ,προσδοκωντας να δοθει συμπληρωματικη εργολαβια στον ηδη εργολαβο .Ομως το συμβουλιο επικρατειας απερριψε την αιτηση της υπαρχουσας δημοτικης αρχης , Οχι ομως γιατι υπηρχαν κενα στο αιτημα της ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ υπηρχαν κενα στις διαδικασιες που κινουσαν παλαιοτερες δημοτικες αρχες.

Αν και πλέον δεν έχει καμία σημασία... Το υπόγειο πάρκιγνκ φέρνει αυτοκίνητα σε χώρο στάθμευσης, δεν δημιουργεί κίνηση. Μια επίσκεψη σε πόλεις της δυτικής Ευρώπης θα σας πείσει για το αποτέλεσμα. Ας πάει κάποιος στην Βερόνα να δει τα υπόγεια πάρκινγκ που λειτουργούν πέριξ του ιστορικού κέντρου της και ας σκεφτεί πάλι τι έγραψε... Δεν υπήρχε πιο ιδανικός χώρος από την πλατεία Άρεως για υπόγειο πάρκινγκ. Θα εκτόξευε την λειτουργίκοτητα της πόλης όσο αφορά το κυκλοφοριακό. Σε συνδυασμό με 1-2 υπαίθρια πάρκινγκ ακόμα και τις πεζοδρομήσεις που θα γίνουν θα είχε λυθεί το κυκλοφοριακό της πόλης. Τώρα πέταξε το πουλάκι. Και να ήθελαν τώρα να γίνει το υπόγειο πάρκινγκ τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Παρόλα αυτά είναι αξιοπερίεργο να ακούς επιχείρημα περί καυσαερίων και ότι ο υπόγειος χώρος στάθμευσης "φέρνει αυτοκίνητα". Μα υπόγειος χώρος στάθμευσης είναι. Αφήνεις το αυτοκίνητό σου και συνεχίζεις πεζός. Πως αλλιώς θα γίνει; Θα αφήνουν τα αυτοκίνητα στο ΚΤΕΛ και μετά θα έρχονται με γαιδούρια; Πραγματικά ορισμένες φορές είναι να απορείς με τον αρνητισμό που υπάρχει στην κοινωνίας μας...

Όλοι οι ανώνυμοι γνώστες των θεματων της πόλης θα ήθελα να απαντήσουν τι θα ψήφιζαν αν τους ενημέρωνας οι ειδικοί ότι κάτω από την πλατεία Αρεως μπορεί να υπάρχουν ευρήματα που θα σταματήσουν την ανάπλασή της για ΠΑΝΤΑ εφόσον γίνουν εξσκαφές για υπόγειο parking. Είναι ψευδές ότι το θέμα το έφερε τώρα τελευταια ο Καλτεζιώτης (υπόγειο parking).Έχει συζητηθεί από όλα τα προηγούμε Δημοτικά Συμβούλια. Η μη κατασκευή του απεφασίστει ότα δόθηκε και η μελέτη της Πλατείας Αρεως.Ε κ των υστέρων γνωστοποιήθηκε και όταν είχε ξεκινήσει η κατασκευή της Πλατειας Αρεως ότι υπήρχε τροιπος να διαπιστωθουν Αρχαία κάτω από την πλατεια, αλλα ούτε ο κ. Καλτεζιώτης τον γνώριζε για να μας τον πει.

ΑΓΑΠΑΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΚΙ ΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΕΙΩΣΕΙ ΟΛΑ!!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ!!!!

Παιδιά πολύ το κουράσαμε, και επειδή εγώ το ξεκίνησα, το κλείνω. Αλλο εργο-λάβος και άλλο εργο-δότης.

Αρχαία κάτω από την πλατεία Άρεως!!!!!;;;;; Τι είδους αρχαία είναι αυτά; Της "Αρχαίας Τρίπολης" ;;;; :) Εκτός και αν βαφτίσουμε "αρχαία" τα απομεινάρια της Οθωμανικης Αυτοκρατορίας. Κανένα "αρχαίο" δεν υπάρχει κάτω από την πλατεία. Κατάλοιπα από οθωμανικά κτίσματα μπορεί αλλά αυτό έχει τεράστια διαφορά για τον απλούστατο λόγο ότι μας είναι ΑΔΙΑΦΟΡΑ. Και προφανώς βαφτίστηκαν τα οθωμανικά απομεινάρια αρχαία για να ειπωθεί μια δικαιολογία και να μην γίνει το έργο. Η υπόγεια στάθμευση δεν έγινε γιατί προφανώς αυτοί που διοικούσαν την Τρίπολη δεν ήθελαν να γίνει. Για ποιο λόγο; Πηγαίνετε και ρωτήστε τους. Μην λέμε όμως για αρχαία, καυσαέρια και ότι θα "έφερνε αυτοκίνητα". Ρωτήστε ένα πολιτικό μηχανικό συγκοινωνιολόγο να σας απαντήσει αν στέκουν αυτά τα επιχειρήματα. Απειράριθμα τα παραδείγματα με υπόγειους χώρους στάθμευσης κάτω από πλατείες ή και πάρκα ακόμα. Δεν ανακάλυψε κάποιος τον τροχό. Το αυτονόητο είπε. Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. Κάτω από την πλατεία Άρεως ήταν ιδανικό να γίνει χώρος στάθμευσης. Δεν έγινε, τελείωσε, προχωράμε. Άλλη μια περίπτωση που η στενομυαλά και ο συντηριτισμός πήγαν πίσω την πόλη μας.