Στη σέντρα η Α Αρκαδίας

Στη σέντρα η Α Αρκαδίας

Οκτώβριος 04, 2017 - 10:36
0 σχόλια

Η ανάλυση των 12 ομάδων της νέας Α' Αρκαδίας

Όλα έτοιμα για το πρώτο λάκτισμα στο πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας για την αγωνιστική σεζόν 2017-2018 μιας και το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η σέντρα για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

12 ομάδες ρίχνονται στην αρένα με στόχο η κάθε μία να εκπληρώσει τις προσδοκίες της και να πετύχει τους στόχους που έχει οριοθετήσει για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά σε ένα πρωτάθλημα όπου οι πρώτες ενδείξεις αφήνουν την γεύση ότι θα είναι από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών.

Οι απόσταση μεταξύ των περισσότερων ομάδων μικρή πράγμα που ανεβάζει τον ανταγωνισμό στα παιχνίδια και η ''μάχη'' σε κορυφή και ουρά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για το ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα όσο και για τις θέσεις που οδηγούν στην Β' Αρκαδίας.

Τρείς ομάδες από την Τρίπολη (ΑΕΚ, Τεγέα, Μαντινειακός), μία από την περιοχή του Λεβιδίου (Ορχομενός), δύο από την Μεγαλόπολη (Δόξα, Πανιώνιος), πέντε από τον Βόρεια Κυνουρία (Αχιλλέας, Βρασιές, Ερμής, Κορακοβούνι, Πανθυρεατικός) και μία από την Νότια Κυνουρία (Απόλλωνας Τυρού) συμπληρώνουν τον ποδοσφαιρικό χάρτη του νέου πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας.

Για τους λάτρεις του τοπικού ποδοσφαίρου ο αγώνας τώρα αρχίζει αφού τα  Σαββατοκύριακα πια αποκτούν άλλο χρώμα. Παρά τα όσα προβλήματα το πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας έχει την δική του ομορφιά και παραμένει μια αγαπημένη συνήθεια για το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό του νομού μας.

Πάμε λοιπόν να κάνουμε μια σύντομη ανάλυση των ομάδων και να προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα πρώτα τους στοιχεία για την νέα σεζόν

ΑΕΚ Τρίπολης: Ομάδα αίνιγμα η φετινή ΑΕΚ. Ριζικές αλλαγές στο ρόστερ και πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές αρκετοί εξ αυτών θα ντεμποτάρουν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα αποτελούν τον κορμό της νέας ΑΕΚ. Το έργο του Κώστα Καλογιαννίδη που βρίσκεται στο τιμόνι των κιτρινόμαυρων δεν είναι εύκολο ωστόσο ο ίδιος έχει αποδείξει πως γνωρίζει να φέρνει εις πέρας τέτοιες αποστολές.

Απόλλωνας Τυρού: Μια από τις πιο ενισχυμένες ομάδες στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο είναι ο Απόλλωνας με κινήσεις ουσίας και στο κομμάτι των ανανεώσεων. Μέλος και Ντεβέρος κατηφόρισαν στον Τυρό και μαζί με το υπόλοιποι σύνολο που διαθέτει εμπειρία και αρκετή ποιότητα υπόσχονται μια ανταγωνιστική νέα χρονιά με μια καλύτερη πορεία από την περσινή.

Αχιλλέας: Η ομάδα της Βόρειας Κυνουρίας επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια στα σαλόνια της Α' Αρκαδίας. Ο Αχιλλέας διαθέτει στο ρόστερ του μονάδες με ποιότητα και εμπειρία που μπορούν να κάνουν την διαφορά ωστόσο θα χρειαστεί δουλειά για να γίνει σύνολο. Στόχος για την ομάδα του Παραλίου Άστρους δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.

Βρασιές: Σταθερή δύναμη του πρωταθλήματος οι Βρασιές. Με πλάνο και οργάνωση και με τον Δημήτρη Κουλεντιανό (Ρούκουνα) στην τεχνική της ηγεσία η ομάδα του Αγίου Ανδρέα είναι βέβαιο πως θα φιγουράρει και πάλι στα ψηλά. Οι κιτρινόμαυροι διαθέτουν ένα πολύ καλό σύνολο και ΄χους στις τάξεις τους πολλούς ταλαντούχους νέους νεαρούς ποδοσφαιριστές που είναι έτοιμοι να πάρουν την ευκαιρία.

Δόξα Μεγαλόπολης: Η επιστροφή της Δόξας στην Α' Αρκαδίας μετά την χρονιά της στην Γ΄ Εθνική αποτελεί την έναρξη της νέας εποχής για την ομάδα. Σαφέστατα μεταβατική χρονιά για τους κυανόλευκους με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ τους και με τον Δημήτρη Μειδάνη στην τεχνική ηγεσία. Στόχος η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής και η ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών και ταλέντων από την περιοχή.

Ερμής Μελιγούς: Ο Ερμής είναι η δεύτερη ομάδα της Κυνουρίας που επιστρέφει και πάλι στην Α' Αρκαδίας και μάλιστα ως πρωταθλητής από την Β'. Ομάδα με υψηλές βλέψεις και πολλές φιλοδοξίες, με ένα εξαιρετικό ρόστερ και έναν νέο προπονητή τον Γιώργο Καραγιάννη που έχει όλη την όρεξη και το πάθος για δουλειά. Η Μελιγού έχει κάθε λόγο να κοιτάει ψηλά και να περιμένει να κάνει μια άκρως ανταγωνιστική χρονιά.

Κορακοβούνι: Για μια ακόμα χρονιά το Κορακοβούνι βρίσκεται στο πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας. Μια ομάδα που διαθέτει μεγάλη εμπειρία με παίχτες leader όπως ο πολύπειρος Ρουμπής και πλούσιο ταλέντο όπως ο νεαρός Τετώρος κάτω από τα δοκάρια. Το Κορακοβούνι θα στηριχθεί στην έδρα του έχοντας ως βασική του προτεραιότητα την παραμονή στην κατηγορία.

Μαντινειακός: Ο Γιάννης Αποστολόπουλος παραμένει στον πάγκο της ομάδας του Μαντινειακού η οποία ενισχύθηκε στην μεταγραφική περίοδο βάζοντας στο δυναμικό της εξελίξιμους νεαρούς ποδοσφαιριστές όπου μερικοί εξ' αυτών βάζουν υποψηφιότητα για rouckie του πρωταθλήματος αλλά και έμπειρους σε θέσεις όπου πέρσι είχε διαπιστωθεί κενό (βλέπε επίθεση). Στόχος μια ακόμα ανταγωνιστικότερη πορεία από πέρυσι.

Ορχομενός Λεβιδίου: Η ομάδα έκπληξη της περσινής σεζόν επιδιώκει και στο νέο πρωτάθλημα να παραμείνει σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο. Ο Νίκος Αποστολόπουλος είναι πλέον ο νέος προπονητής του Ορχομενού με τους πράσινους να διατηρούν τον σκληροτράχηλο τύπο ομάδας που τους χαρακτηρίζει. Ο Βλαχοκυριάκος μπορεί να αποχώρησε ωστόσο το Λεβίδι ενισχύθηκε και έχει στόχο μια ανάλογη καλή πορεία.

Πανθυρεατικός: Η επιστροφή αρκετών των παλιοσειρών στους κιτρινόμαυρους είναι γεγονός  και αυτό αμέσως σημαίνει πως η ομάδα θα είναι εντελώς διαφορετική στο νέο πρωτάθλημα. Με τον Άρη Σαβούρδο στον πάγκου και πάλι και με ένα πολύ δυνατό ρόστερ ο Πανθυρεατικός ξεκινά με τον τίτλο του φαβορί με στόχο την επιστροφή του έπειτα από τρία χρόνια στους τίτλους και στην κορυφή της Α' Αρκαδίας.

Πανιώνιος Μεγαλόπολης: Πιστός στο μότο του και στο πλάνο του και με την έμπρακτη εμπιστοσύνη στα νεαρά παιδιά ο Πανιώνιος και φέτος θα προσπαθήσει να βγάλει νέα ταλέντα και να στηριχθεί σε αυτά. Ο Παναγιώτης Καλόμαλος ξέρει καλά την συνταγή και με τους κυανέρυθρους να έχουν ως ξεκάθαρο στόχο τους την σωτηρία και την παραμονή τους στο πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας.

Τεγέα: Δυνατή, ανταγωνιστική και φιλόδοξη η νέα Τεγέα μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα. Μπορεί να έχασε τον καλύτερο νεαρό ποδοσφαιριστή της περσινής σεζόν (Ζευκιλής) ωστόσο ενισχύθηκε με τον Μπέλτσο και κράτησε τον ίδιο Πολ Χατζόπουλο στην τεχνική της ηγεσία και αναλλοίωτο το ρόστερ της. Στόχος η ανάδειξη νέων ταλέντων, το καλό ποδόσφαιρο και μια πορεία ανάλογη με αυτή του προηγούμενου πρωταθλήματος.

* ΥΓ. Για μια ακόμα σεζόν η διαδικτυακή αθλητική εκπομπή ''Στα Γήπεδα της Αρκαδίας'' θα είναι κοντά σας μεταφέροντας σας σε εικόνα τον αγωνιστικό παλμό του Σαββατοκύριακου. 

Αντώνης Χρονάκης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.