Προς αναβολή μεγάλες ευρωπαϊκές εκθέσεις εξαιτίας του κορωνοϊού

Προς αναβολή μεγάλες ευρωπαϊκές εκθέσεις εξαιτίας του κορωνοϊού

Φεβρουάριος 27, 2020 - 18:30
0 σχόλια

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού επί ευρωπαϊκού εδάφους προκαλεί τριγμούς στην οικονομία. Τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αθήνα οι μεγάλες εκθέσεις τροφίμων και ποτών βαίνουν προς ματαίωση. Ήδη στην Ιταλία μεγάλα γεγονότα, όπως αθλητικοί αγώνες, γίνονται χωρίς θεατές, ακόμα και χωρίς δημοσιογράφους.

Η εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού και στη χώρα μας είχε ως αποτέλεσμα το υπουργείο Υγείας να ακυρώσει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του τριημέρου της Αποκριάς, -συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς των κορυφαίων καρναβαλιών της Πάτρας, της Ξάνθης, και του Ρεθύμνου, δήμοι που ήδη κάνουν λόγο για μεγάλο οικονομικό έλλειμμα εξαιτίας της ακύρωσης των εκδηλώσεων.

H Τρίπολη είναι ιδιαίτερα «άτυχη», αφού για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια διοργάνωσε καρναβάλι, αναμένοντας την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Η «επέλαση» του κορωνοϊού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα αφήσει αλώβητες τις μεγάλες ευρωπαϊκές εκθέσεις, όπως την ProWein, τη μεγαλύτερη έκθεση οίνου που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας 14 - 17 Μαρτίου. Ακόμα, η Food EXPO, η μεγαλύτερη έκθεση επί ελληνικού εδάφους που διοργανώνεται στην Αθήνα 7-9 Μαρτίου, τείνει προς αναβολή. Πρόκειται για διοργανώσεις που δέχονται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης και του κόσμου. Βέβαια, υπάρχει ακόμα χρόνος για να γίνουν ανακοινώσεις, ωστόσο τα κρούσματα αυξάνονται και αυτό δεν είναι ενθαρρυντικό για τις διοργανώσεις.

Η οικονομία πλήττεται από τον κορωνοϊό περισσότερο από ό,τι ο ανθρώπινος πληθυσμός. Ακόμα και τεχνητά, μέσω μοχλευμένων κινήσεων στα χρηματιστήρια.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να χάνουμε την ψυχραιμία μας.

Ο ιός της γρίπης έχει ήδη σκοτώσει στη χώρα μας 77 ανθρώπους, το 80% εκ των οποίων ανεμβολίαστοι. Και εμβόλιο για τη γρίπη υπάρχει.

Ε.Γ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.