ΠεΣυ: Να μην γίνει η μονάδα παραγωγής ζωοτροφών στο Αθήναιο

ΠεΣυ: Να μην γίνει η μονάδα παραγωγής ζωοτροφών στο Αθήναιο

Ιούνιος 07, 2021 - 19:51
0 σχόλια

Συνεχίστηκε η διακοπείσα συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου την Δευτέρα 7 Ιουνίου με τηλεδιάσκεψη.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν ήταν η «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: Μονάδα παραγωγής πρώτης ύλης ζωοτροφών – αδρανοποίησης ζωικών υποπροϊόντων και υλικών κατηγορίας 3 (rendering), στη θέση ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΠΑΣΤΑ ΤΚ Αθήναιου του Δ Τρίπολης της ΠΕ Αρκαδίας, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας FARGECO HELLAS ΕΠΕ».

Στην αρχή της συνεδρίασης ο περιφερειάρχης ο κ. Νίκας τόνισε ότι η περιφερειακή αρχή συμφωνεί με την αρνητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης και με την άποψη της τοπικής κοινωνίας που δεν θέλει το έργο.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ενημερώνοντας το σώμα για την αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης για την εγκατάσταση μονάδας και για την πρόθεση της περιφερειακής αρχής.

Ο κ. Γιαννακούρας από την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» είπε ότι η παράταξή του είναι κάθετα αντίθετη στην εγκατάσταση της μονάδας στο Αθήναιο, γιατί έχουν πληροφορίες κακές για την εν λόγω επιχείρηση και ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί.

Ο κ. Πουλοκέφαλος από την παράταξη του κ. Δέδε ανέφερε ότι είναι κάθετα αντίθετοι οι συνάδελφοι της παράταξης στην οποία ανήκει, γιατί διαφωνούν για την συγκεκριμένη δραστηριότητα η οποία θα επηρεάσει αρνητικά την τοπική κοινωνία και φυσικά το περιβάλλον.

Αυτές οι επιχειρήσεις να πάνε αλλού, μακριά από οικιστικούς ιστούς

Ο κ. Μπουντρούκας ανέφερε ότι είναι αρνητικός, βασιζόμενος στις κακές εμπειρίες που υπήρχαν στον νομό Ηλείας από την εγκατάσταση της επιχείρησης.

Ο κ. Γόντικας δεν στάθηκε όπως είπε στο «βίο και στην πολιτεία» της επιχείρησης και στο ιστορικό της, στον κοντινό νομό Ηλείας, αλλά έθεσε υπόψη του ΠεΣυ και τον προβληματισμό του για την μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη.

Σηκώθηκαν και οι πέτρες κατά του έργου

Ο κ. Πετράκος καταψήφισε στην ΜΠΕ, αλλά το βασικό θέμα είναι τι κάνει η περιφερειακή αρχή για να αποτρέψει την αποκεντρωμένη να δίνει άδειες.

Η κυρία Λυμπεροπούλου δήλωσε ότι είναι κάθετα αρνητική στην ΜΠΕ, τονίζοντας ότι σε μία χώρα που λέει ότι πάει μπροστά υπάρχουν επιχειρηματίες που στηρίζονται σε πρακτικές που βλάπτουν το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τα ίδια τα ζώα που θα φάνε αυτά τα προϊόντα.

Τέλος, ύστερα από διαλογική συζήτηση το ΠεΣυ καταψήφισε την ΜΠΕ του έργου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.