Περιοδεία Λυκουρέντζου σε Αργολίδα και Κορινθία: Θα αποζημιωθούν και οι καταστροφές που δεν καλύπτει ο Κανονισμός

Περιοδεία Λυκουρέντζου σε Αργολίδα και Κορινθία: Θα αποζημιωθούν και οι καταστροφές που δεν καλύπτει ο Κανονισμός

Μάιος 27, 2021 - 20:13
0 σχόλια

Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις καιρικές συνθήκες περιοχές προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις ζημίες και τις καταστροφικές συνέπειες των ακραίων φαινομένων που υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες της Αργολίδας και της Κορινθίας.

Ο ίδιος αναφέρει:

Είμαστε μπροστά σε μία πρωτόγνωρη καταστροφή, μετά από πέντε κύματα παγετών και τελευταία και με καύσωνα.

Ως Διοίκηση του ΕΛΓΑ έχουμε αποφασίσει ότι οι ζημίες συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δεν καλυπτει ο Κανονισμός, να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο, που αντιμετωπίζονται αυτές που εντάσσονται στον Κανονισμό μας.

Θα αξιολογηθούν με τους ίδιους όρους αλλά θα αποζημιωθούν από άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο, την ίδια περίοδο όμως, των πληρωμών. Για τις οποίες σχεδιάζουμε να υπερβούμε τα χρονικά όρια, να υπερβούμε τις δεσμεύσεις του ΕΛ.Γ.Α και να συντομεύσουμε τα χρονικά όρια, ούτως ώστε να είμαστε κοντά στους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

Θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους παρευρέθηκαν στην περιοδεία στην Κορινθία. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την παρούσα κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μαριλενα Σουκουλη Βιλιαλη, τους δύο υπουργούς, τον κ. Χρίστο Δήμα και κ. Νίκο Ταγαρά, τον κ. Δήμαρχο , τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αναστάσιο Γκιολή

photo credits: nemeapress και ο εξαιρετικός Georgios Theofilis

Ανδρέας Λυκουρέντζος
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.