Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: «INTER - διάλογοι για την εκπαίδευση στη φυλακή - Do ut des»

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: «INTER - διάλογοι για την εκπαίδευση στη φυλακή - Do ut des»

Μάιος 18, 2022 - 19:33
0 σχόλια

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, στις 18:00΄συναντιόμαστε για έβδομη και τελευταία φορά για φέτος διαδικτυακά και μετέχουμε στους INTER διαλόγους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που οργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών. Στο «Συμπόσιο: INTER διάλογοι για την εκπαίδευση στη φυλακή. Do ut des» Έλληνες και ξένοι επιστήμονες έχουν κάνει εισηγήσεις για την εκπαίδευση στις φυλακές και έχουν χρησιμοποιήσει πρωτότυπες μεθόδους.

Η εκπαίδευση των κρατουμένων, η οποία απαιτεί υψηλές διδακτικές εφαρμογές, καλύπτει δημιουργικά τον «άχρονο» χρόνο των εγκλείστων, προσφέροντας τη δυνατότητα για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων με την συνεργασία και επαφή με εκπαιδευτές, που έρχονται στη φυλακή και τελικά εκπροσωπούν μια διάθεση επικοινωνίας της κοινωνίας προς αυτούς. Είναι επόμενο οι διεργασίες αυτές στο σύνολό τους να επιδρούν θετικά στην ψυχολογία του έγκλειστου. Η εκπαίδευση καθίσταται δίαυλος do ut des, αποφορτίζοντας τον κρατούμενο από τα δεινά του εγκλεισμού και προετοιμάζοντάς τον για την κοινωνική και επαγγελματική επάνοδό του στην κοινωνία με ανεπτυγμένη αυτοπεποίθηση και περισσότερες δεξιότητες.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από την ομότιμη καθηγήτρια ΤΘΣ κυρία Άλκηστις Κοντογιάννη, που είχε την ιδέα και ήταν υπεύθυνη για όλες τις συναντήσεις.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν το Συμπόσιο και αυτή την τελευταία φορά μέσω της σελίδας του Συμποσίου στο Facebook: «Συμπόσιο, η εκπαίδευση στις φυλακές. INTER – dialogues», στην οποία θα πραγματοποιείται προβολή σε ζωντανή σύνδεση.
https://www.facebook.com/%CE%A3%CF%85%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B...
%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-INTER-dialogues-101348722334146/
Ορισμένοι από τους εισηγητές που γνωρίσαμε θα μιλήσουν για την εκπαίδευση στις φυλακές στο μέλλον. Ο Μιχάλης Τραίτσης , ο Vito Minoia, η Baz Dreisinger , ο Jose Aguiar, η Μαρία Στέφη, η Άννα Αριστοτέλους, Ο Γιώργος Κόνδης, Ο Γιάννης Μόσχος, η Δήμητρα Σωκράτους . Θα συνεχίσουν με έναν σύντομο χαιρετισμό όσοι δήλωσαν γραπτώς ότι επιθυμούν να μιλήσουν.

Θα δοθεί και Βεβαίωση Παρακολούθησης. Όσοι επιθυμούν να την παραλάβουν, θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική φόρμα αίτησης κατά την έναρξη της Συνεδρίας και άλλη μία κατά τη λήξη της Συνεδρίας. Οι ηλεκτρονικές φόρμες αίτησης θα αναρτηθούν ακριβώς από κάτω, στα σχόλια της σελίδας του Συμποσίου, στο Facebook. Η ως άνω διαδικασία θα τηρηθεί αυστηρώς. Η Βεβαίωση παρακολούθησης θα σταλεί εντός ολίγων ημερών στο email που θα δηλωθεί στην ηλεκτρονική φόρμα αίτησης.

Για το Συμπόσιο, το οποίο δεν χρηματοδοτείται από κάποιο φορέα, έχουν εργαστεί εθελοντικά, η Ομότιμη Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη και μαζί της οι υποψήφιοι διδάκτορες, Βαλεντίνα Μιχαήλ, (γραμματεία - συντονισμός - σελίδα facebook), Κατερίνα Δήμα (Γραμματεία - μεταδελτία), Λευτέρης Πανδής (μεταδελτία). Tην τεχνική υποστήριξη του έργου ανέλαβε επίσης εθελοντικά ο κοινωνιολόγος Γιώργος Κόνδης (ΕΔΙΠ).
Θα είναι σημαντικό να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να αποχαιρετιστούμε. Το Συμπόσιο εκτός των άλλων συνέβαλε στη καλή μεταξύ μας γνωριμία. Η σελίδα στο ΦΒ παραμένει και περιμένει ανακοινώσεις σας που σχετίζονται με την εκπαίδευση στις φυλακές. Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.