Π. Τατούλης: Αν η χώρα καταρρεύσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας

Π. Τατούλης: Αν η χώρα καταρρεύσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας

Νοέμβριος 04, 2011 - 16:33
16 σχόλια

«Το υπάρχον  πολιτικό προσωπικό της χώρας  δεν έχει τη δυνατότητα να  αντιμετωπίσει την οικονομική  και πολιτική κατάσταση στη  χώρα, εφόσον αυτό το δημιούργησε  και μάλιστα σε πολύ καλύτερες  συνθήκες από τις σημερινές» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προς τους εκπροσώπους της Γενικής Τράπεζας, με τους οποίους είχε συνάντηση εργασίας της Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011, ενώ πρόσθεσε ότι «ακόμα δεν έχουν πλήρως αποτυπώσει το πρόβλημα και πρέπει να αλλάξουν πλήρως κατεύθυνση».

 

Ο κ. Τατούλης έκανε  επίσης λόγο για αποδιοργάνωση της  παραγωγικής βάσης της Ελλάδας  και τόνισε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, με τις προσωπικές ευθύνες που έχει, δεν μπορεί να χειριστεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με την εκτίμησή του Περιφερειάρχη, η πολιτική κατάσταση της χώρας το τελευταίο χρονικό διάστημα επηρεάζει ολόκληρη την Ευρώπη. «Ο βήχας της Αθήνας σημαίνει μεγάλη καμπάνα για τα χρηματιστήρια της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τατούλης επανέλαβε  τη διατυπωμένη εδώ και χρόνια άποψή του για τη στρέβλωση της Ελληνικής οικονομίας, χαρακτηρίζοντάς την τη «μοναδική κομμουνιστική οικονομία  στο διεθνές πολιτικό πεδίο».

Ο Περιφερειάρχης κάλεσε τη Γενική Τράπεζα να στρέψει  το ενδιαφέρον της προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις Περιφέρειες γενικότερα, μακριά από την παθογένεια της Αθήνας. «Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επικρατεί ένα νέο μοντέλο σκέψης, σύμφωνα με το οποίο μοχλεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά το ΕΣΠΑ» δήλωσε ο κ. Τατούλης. Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η απορροφητικότητα του προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πολύ καλή πορεία και για το λόγο αυτό έχουν εξασφαλιστεί πλέον της πρόβλεψης ακόμα 250 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία σε συνδυασμό με τη λογική της αυτοχρηματοδότησης και των fast track επενδύσεων δημιουργούν εξαιρετικά ευοίωνες προοπτικές για την ανάπτυξή της.

Ο κ. Τατούλης κάλεσε σε συνεργασία τις τράπεζες προκειμένου  να δημιουργηθεί αφενός ένας εγγυοδοτικός χρηματοπιστωτικός μηχανισμός, μιας κοινοπραξίας τραπεζών δηλαδή, με βάση τα ακίνητα της Περιφέρειας για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για προσέλκυση επενδύσεων και αφετέρου να υποστηριχθεί ο πρωτογενής τομέας της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Με το νέο ειδικό αναπτυξιακό νόμο μάλιστα προβλέπεται η κατά 80 % χρηματοδότηση του τομέα της αγροτικής οικονομίας.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι  η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δημιουργία του χρηματοπιστωτικού εγγυοδοτικού μηχανισμού θα περιορίσει το επιχειρηματικό ρίσκο των επενδύσεων δημιουργώντας  τις απαραίτητες ασφαλείς συνθήκες και κατ’ αυτό τον τρόπο θα «φύγει μπροστά» όσον αφορά την ανάπτυξή της αποτελώντας παράλληλα τον πιλότο και για τις άλλες Περιφέρειες της χώρας.   

Αναφορικά με το συγκεκριμένο πολιτικό ζήτημα των τελευταίων ημερών ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης διαιωνίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την αβεβαιότητα του πολιτικού σκηνικού της χώρας. «Το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι η εικόνα σύγχυσης προς το εξωτερικό, η οποία όμως αποτελεί και αποτύπωση της υφιστάμενης πολιτικής κατάστασης της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Όσον αφορά  την οικονομική εξασφάλιση της Περιφέρειας  Πελοποννήσου ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών  Ζωνών, άποψη η οποία έχει τύχει  θετικής ανταπόκρισης και ήδη επεξεργάζονται ανάλογα σχέδια από τον κ. Όλι Ρεν και κ. Σόιμπλε. «Μετά την αυτόνομη παρέμβασή μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η χώρα καταρρεύσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τατούλης αντιπαρέβαλε τη σταθερότητα και αξιοπιστία της  Περιφέρειας Πελοποννήσου με την  ανασφάλεια που προκαλείται από  την αστάθεια του κεντρικού πολιτικού  σκηνικού και τις επιπτώσεις που  έχει στο ύψος και την ποιότητα των επενδύσεων. Χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ανέφερε τη βελτίωση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων στο ύψος του 38,5 % για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, 15 % περίπου πάνω από το μέσο όρο της χώρας και τόνισε την ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης.

Αναφερόμενος  στη στρατηγική γεωγραφική θέση της Πελοποννήσου, τη χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό σταθμό στο χώρο της Μεσογείου, η οποία διαχρονικά, αλλά ιδίως αυτή τη χρονική περίοδο αποτελεί κέντρο των εξελίξεων με τις ανακατατάξεις που υφίστανται στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Τατούλης έκανε τέλος αναφορά και στην επικείμενη επίσκεψη Κορεατών επενδυτών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, της κτηνοτροφίας, της ενέργειας και των σκουπιδιών. Υπάρχουν σχέδια μάλιστα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη για τη δημιουργία Ελληνοκορεατικού βιοτεχνικού πάρκου για την πιστοποίηση των Κορεατικών καινοτομιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρόντες στη  σύσκεψη από την Γενική Τράπεζα  οι κ.κ. Francois Turcot Διευθύνων Σύμβουλος, Μπουραντάνης Παναγιώτης Διευθυντής Γενικής Τράπεζας Τρίπολης, Κων/νος Χριστοδούλου Επικεφαλής Δικτύων Διανομής & Εξυπηρέτησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


16 Σχόλια

μπράβο ρε πέτρο άρχοντα. ας πέσει η ελλάδα και εμείς θα αντέξουμε στην πελοπόννησο. λέω να γίνουμε και ανεξάρτητοι και να ενωθούμε με την γερμανια. αλλά τι να πω. εσύ θα έχεις κανει τα κουμαντα σου

Και όμως υπάρχουν χειρότερα από το ΓΑΠ!!! "Η λύση στο αδιέξοδο θα ήταν μια κυβέρνηση από τους πρόσφατα εκλεγμένους περιφερειάρχες" Από τον ένα και μοναδικό Μητσάρα της καρδιάς μας στο facebook!!! like like like!!! I I follow!!

Όχι που θα πήγαινε η τρέλα στα βουνά. Γειά σου Πέτρο κι εσύ και το καλάμι σου. όσο για μας ο Θεός να μας φυλάει.

Πάλι ξέχασε το πουρο ,αφού έχει το στυλ !!!!!!!

Πέτρο πρόσεχε μέχρι που το τραβάς, γιατί ο κόσμος είναι στα όριά του, μαζί με την πολιτική κατάσταση. Άρα κάθε παρατράγουδο από πλευράς αυτοδιοίκησης, φέρνει κι άλλη ένταση. Δεν είμαστε τώρα να τρέχουμε για Πελοποννησιακές επαναστάσεις. Έχουμε να προκάνουμε τον Παπανδρέου και να τον αμολύσουμε. Περίμενε εσύ στη σειρά σου, αλλά μη τραβάς το σχοινί.

ενα πραγμα θελω να ρωτησω τον περιφερειαρχη δημοσιως και το εχω και παραπονο συναμα.ηθελα να ξερα ρε πετρο,το γιαννακη οταν τον ειχες απο διπλα,παλια τοτε,γουοκμαν του ειχες δωσει και ακουγε κλαρινα?τιποτα δεν επιασε τ αυτι του?μονο για τα πανηγυρια επιδοτησεισ και εφε και κουραφεξαλα.ουσια μηδεν?επρεπε να του χες δωσει 5-6 σημειωσεις,σκονακι ρε αδερφε να μπορει να πει μια λεξη.στειλτου σε παρακαλω κανα κινεζο να βγει καμια φωτογραφια κι ασ μην κανει τιποτα.απο εμας απαλλασεται λογω ......τελος παντων απαλλασεται..

Μπολέτα!!!!!

Δεν έβαλες μυαλό με αυτά που έκαναν στην νομαρχία τώρα συνεχίζουν και στην περιφέρεια κόψει την μασά σε αυτούς ο κόσμος είναι έξαλλος μαζι σας

Καλα πληροφορημενες πηγες αναφερουν οτι οι Μπερλουσκονι-Θαπατερο-Κοελιου ερχονται τη Πεμπτη στη Τριπολη με πτηση τσαρτερ η οποια θα προσγειωθει στο αεροδρομιο της Τριπολης (λογικα θα ειναι ετοιμο μεχρι τοτε - ενα χερι βαψιμο χρειαζεται μονο). Σκοπος της επισκεψης ειναι να υπογραψουν μνημονιο συνεργασιας για να τους προσφερθει η απαραιτητη τεχνογνωσια προκειμενου να μπορεσουν να αντιμετωπισουν τα δικα τους προβληματα ρευστοτητας. Συνεργατες τους διαρρεουν οτι απωτερος στοχος τους ειναι να ζητησουν στηριξη πριν τη κρισιμη συναντηση των τριων ισχυρων μελων της ευρωζωνης (Γερμανια-Γαλλια-Περιφερεια Πελοποννησου) προκειμενου να μπορεσουν να εξασφαλισουν νεα πακετα στηριξης με ευνοικους ορους. Φευγοντας θα παρουν μαζι τους, εκτος απο ενα επικυρωμενο αντιγραφο του μνημονιου συνεργασιας, ενα καλαθι, το οποιο στο αμεσο μελλον θα το γεμισουν με αγροτικα προϊοντα τα οποια θα τους αποσταλουν οταν τελικα αποφασιστει ποια χωρανε μεσα καθως και εναν κινεζο, εναν νορβηγο και εναν κορεατη οι οποιοι ξεμειναν μιας και δεν ειχαν τα ναυλα για την επιστροφη τους.

Στον ανώνυμο της 20:40 της 4/11/2011. Μάλλον ξέχασες ότι ο περιφερειάρχης ως υφυπουργός ήταν ο πρώτος διδάξας τα πανηγύρια χωρίς μάλιστα να τα πληρώνει (βλ. Μαινάλια). Αντε να δούμε τώρα θα πληρώσει τις εκδηλώσεις που χρηματοδότησε ο Γιαννακούρας στην Αρκαδία ή τα φάγαμε τα λεφτά με τους Κινέζους, τους Κορεάτες και τις δεξιώσεις στο Costa Navarino. Μεγάλε Πέτρο θες να σώσεις κα τη χώρα, τρομάρα σου.

ΠΕΤΡΑΝ ΔΩΣΕ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ!!! ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ!!! ΓΙΝΕ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΑΣ!!!

Παιδιά εμείς κάνουμε σχόλια κι ο Πέτρος με τα κολλητάρια του τρίβει τα χέρια του. Όπως βουίζουν τα blogs η Ελλάδα είναι έτοιμη για τεμαχισμό δηλαδή για διάλυση. Κι αυτές οι μπαρούφες για περιφερειακή απορρόφηση του ΕΣΠΑ και οι περιφερειακές ΑΟΖ είναι το προκάλυμα που έχουν συμφωνήσει για να μας το σερβίρουν τα λαμόγια. Κι ο Πετράν γι αυτό έφαγε τα λυσσακά του να γίνει περιφερειάρχης. Είχε μυριστεί εξουσία και μάλιστα αυτόνομη κι έτρεξε. Ναπολέων της Πελοποννήσου ήθελε να γίνει. Τώρα καταάβαίνουμε και το υφάκι του και την υπεροπτική του παρουσία από την αρχή των συνεδριάσεων. Τόξερε πως είναι θέμα χρόνου να μας μπαστακβθεί στο σβέρκο και να τρώει μαζί με όλο του το σόι για εκατό ζωές. Μεγάλε, όταν υελειώσει το πανηγυράκι σου, μη ξαναπατήσεις στην Αρκαδία. Φτιάξε καμιά βιλάρα στην Ελβετία γιατί εδώ δεν θα σε χωρέσει ο τόπος. Ντροπή σας ρε ξεπουλημένοι για τα φράγκα. Είσαστε Έλληνες εσείς ρε;

ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣΕ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ??? ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ??? ΕΡΕ ΧΡΗΜΑ ...

O άνθρωπος αυτός είναι ήδη έτοιμος να γίνει ο τοπικός μας Τσολάκογλου!!! Ο ΓΑΠ το γλίτωσε το ελικόπτερο ο Πετράν;