Όταν η χούντα «διέλυσε» τον Αστέρα Τρίπολης

Όταν η χούντα «διέλυσε» τον Αστέρα Τρίπολης

Νοέμβριος 17, 2013 - 16:35
6 σχόλια

«Προτίμησαν να σταματήσουν το ποδόσφαιρο!»

Ο Αστέρας Τρίπολης πλέον παλεύει για την έξοδό του στην Ευρώπη, ωστόσο την περίοδο εκείνη έπεσε θύμα των προσταγών του Ασλανίδη! Διαλύθηκε το 1968 µε την υπ’ αριθµ. 345 απόφαση του Πρωτοδικείου Τριπόλεως, κατ’ επέκταση του νόµου που ήθελε μία μόνο ομάδα στην Αρκαδία. Συγχωνεύθηκε µε την ΑΕΚ Τρίπολης, τον Όµιλο Τριπόλεως, τον Ερµή Μερκοβουνίου και τον Παναρκαδικό, µε τον τελευταίο να δίνει το όνοµα και το γήπεδο στη νέα οµάδα. Ο Παναρκαδικός υπήρχε ήδη από το 1928, ωστόσο άλλαξε το καταστατικό του για να δεχθεί και τις υπόλοιπες ομάδες στους κόλπους του. 

Ο κύριος Νίκος Φούφας  είναι ακόμα και σήμερα στέλεχος του Αστέρα Τρίπολης, όντας μια από τις ζωντανές ιστορίες του! Ήταν εκείνος που μετά το τέλος της δικτατορίας, μαζί με τα παιδιά της γειτονιάς του, δημιούργησε ξανά την αρκαδική ομάδα.

Πλεόν, είναι φροντιστής στον Αστέρα. Με δηλώσεις του στο gazzetta.gr θυμάται την περίοδο της διάλυσης: «Το 1967-68 ήρθε ο Αγγελόπουλος στην ΕΠΣ και αποφάσισε να αλλάξει τα πράγματα στο ποδόσφαιρο της Τρίπολης, στηρίζοντας μόνο τον Παναρκαδικό. Από τους τότε ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης, μόνο οι τρεις συνέχισαν στην ομάδα του Παναρκαδικού. Οι υπόλοιποι αποφάσισαν είτε να σταματήσουν το ποδόσφαιρο, είτε να φύγουν για άλλες ομάδες, παίζοντας όμως για τους ίδιους, όχι για καριέρα. Ο πρόεδρος της τότε ομάδας, ο Τσαβδάρης, έφυγε μετά τη διάλυση. Πήγε σε ένα νησί και ούτε ξανακούσαμε για αυτόν». 

Όσον αφορά τους λόγους των συγχωνεύσεων, ο κύριος Φούφας τονίζει: «Μας έλεγαν ότι οι λόγοι ήταν οικονομικοί, γιατί δεν έφταναν τα λεφτά. Αλλά ο Αστέρας είχε δυνατά πρόσωπα για μέλη, δεν ήταν μόνο το οικονομικό. Όσοι πήγαν να αντιδράσουν; "Μη μιλάτε για το καλό της Αρκαδίας". Που να μιλήσεις; Κανείς όμως δεν ήθελε τη συγχώνευση και ήταν πολύς ο κόσμος που σταμάτησε να πηγαίνει το γήπεδο. Το 1977-78 με ένα φίλο μου και τα παιδιά της γειτονιάς αποφασίσαμε να ξαναφτιάξουμε τον Αστέρα». Ο Αστέρας αναγνωρίζεται ξανά από το πρωτοδικείο με την υπ' αριθμόν 368 απόφαση και η ιστορία του συνεχίζεται, με αποκορύφωμα φυσικά τα τελευταία χρόνια, όπου πρωταγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ και αποτελεί έναν υγιή σύλλογο. Επίσης, μετά την χούντα επέστρεψε στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αρκαδίας και η ΑΕΚ Τρίπολης.

Διάβασε περισσότερα στο: Όταν η χούντα «εκτέλεσε» το ποδόσφαιρο | gazzetta.gr

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

η μονη ομαδα που δεν διαλυθηκε ηταν η αεκ τριπολης αλλα κρατησε μια αποστασιοποιηση απο ολα τα γεγονοτα της εποχης... ρωτηστε μουκακη, μουγκοπετρο!.. υπηρχε ακομα ο ατρομητος μπασιακου ο αρης τριπολης... το μεγαλυτερο κακο το επαθε ο αστερας το τραινο η μεταμορφωση μας διελυσαν και δεν μπορουσαμε να μιλησουμε... η ομαδα αναγεννηθηκε στο καφενειο του μαρινου φουφα αδελφου του νικολα απο τα παιδια της μεταμορφωσης απο τις οικογενειες της γειτονιας οντως δημοκρατες αυτοι που απο το παθος τους με αγαπη εκτισαν παλι τον αστερακο... συνεχισαν ομως περα απο την χουντα να τους πολεμουν διαφοροι...λεγωντας τους χαρακτηρισμους γκαραζια, κοντα, σκουληκια, και αυτοι που μας εβριζαν ειναι μεσα στον αστερα τωρα πως αλλαζουν οι εποχες... αν υπηρχαν καμερες τοτε θα καταλαβαινε ο μπακος και ο καυμενακης ποιοι πραγματικαν αγαπανε τον αστερα!!! ο φιλος σου νικολα ειναι ο γιαννης ο ραμογιαννης!!! πρεπει να μαθαινουνα καποιοι ιστορια!!! Σαββακαιοι, σκορπιδαιοι, σαλαπαταιοι, φουφαιοι, καββουραιοι, αρσεναιοι, σκαλιδαιοι, τυροβολαιοι ειναι τοσες οι οικογενειες που σταθηκαν διπλα στον αστερα εχω ξεχασει πολλους... πρεπει να ξερουμε την ιστορια μας μονο ετσι θα μαθουμε...

Οντωσ στο καφενειο Ο λιακος ο ασσιουρας μαζι με τον Νικόλα τον φουφα το Γιάννη το ραμογιαννη τον συγχωρεμενο τον Γιώργο το λαγκα τον Γιάννη τον σαλαπατα και τον μπαμπη σκορπιδας οποίος μπαμπης ασχολήθηκε και με γραφειοκρατικά! Πρώτος προεδρος μέχρι της πρώτες εκλογές ο Αντιδήμαρχος Σάββας Σαββακης και μετα επι σειρά ετών ο Αλλεκος ο Σαββακης. Ο πρώτος προπονητής ο ΒΑγγελης Ρόζης! Και γενικός αρχηγός η θυσία του αστέρα Χρήστος ΚΩνσταντοπουλος!

Ελεγα γιατί μαζεύει τόσους ξένους, από προλεταριακό διεθνισμό!!!!!

Μόνο τον Παναθηναικό ευνόησε η χούντα. Τα ξέρουμε άλλωστε.

ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ Ο**** ΡΑΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ..ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΠΑΛΙΑ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΕ;ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΨΟΦΑΓΕ ΓΙΑ ΜΟΣΤΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΓΚΑΡΑΖΙΑ Κ.Λ.Π ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΖΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΟΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΠΕΦΤΕ ΞΥΛΟ..