Ομόφυλα ζευγάρια: «Όχι» από την κυβέρνηση στις παρένθετες μητέρες - Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Ομόφυλα ζευγάρια: «Όχι» από την κυβέρνηση στις παρένθετες μητέρες - Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Ιανουάριος 08, 2024 - 11:24
0 σχόλια

Τις κυβερνητικές προθέσεις στο ζήτημα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών αναμένεται να ανοίξει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης. Ο πρωθυπουργός πρόκειται να σηκώσει την αυλαία του διαλόγου ξεκαθαρίζοντας το θέμα της ισότητας στον γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια, ένα ζήτημα έχει απασχολήσει πολύ την κοινή γνώμη.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στον Γιώργο Κουβαρά στην ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποκαλύψει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Σύντομα, μάλιστα, καταφτάνει στη Βουλή νομοσχέδιο, το οποίο θα προβλέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμά τους στην τεκνοθεσία, με κύριο στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών των ζευγαριών που ήδη υπάρχουν και σήμερα δεν αναγνωρίζονται, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρές διακρίσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά.

Αυτό σημαίνει ότι σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, που σήμερα ήδη έχει ένα ή περισσότερα παιδιά, θα μπορεί να αναγνωριστεί ως κηδεμόνας και ο άντρας ή η γυναίκα που δεν είναι ο βιολογικός γονιός του παιδιού.

Όμως, το εν λόγω νομοσχέδιο δεν θα αναγνωρίζει το δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών, μέσω παρένθετης μητέρας, να αποκτούν παιδί, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη για αυτό.

Έτσι, ο άνδρας ή ένα ζευγάρι ανδρών δεν θα μπορεί να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. Όμως, θα μπορεί να υιοθετήσει. Αυτό άλλωστε, το δικαίωμα της υιοθεσίας, αναγνωρίζεται στη χώρα μας από το 1946 σε μόνους άντρες και προστατεύεται και από το Σύνταγμα.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.