Ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παν. Ρήγας στην Τρίπολη

Ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παν. Ρήγας στην Τρίπολη

Μάιος 24, 2011 - 08:18

της Γιούλης Παπαδοπούλου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ είχε αναγγείλει την ενημέρωση – συζήτηση  με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές συγκυρίες, με τον ΥΠΟΥΡΓΌ Κ. Παν. Ρήγα για την Δευτέρα 24 Μαϊου, 8.30 το βράδυ.
Στο ξενοδοχείο Μαίναλον και με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας ώρας, προσήλθαν τα στελέχη του κόμματος του ΠΑΣΟΚ και άλλοι παράγοντες, διευθυντές υπηρεσιών, συνδικαλιστές και μέλη του κόμματος, υποδέχθηκαν τον υπουργό και  άκουσαν τις θέσεις του και της κυβέρνησης, για την σημερινή κατάσταση της χώρας.

Παρόντες  οι : Γενικός Γραμματέας Διευρυμένης Περιφέρειας κ. Αποστολόπουλος Τάσος, Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας, Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης κ. Μισθός, Δ/ντήςΒ΄θμιας Εκπαίδευσης κ. Χαριτωνίδης, τέως δήμαρχος Τρίπολης κ. Κοτσιάνης και άλλοι.
Η έκπληξη ήρθε, όταν το ακροατήριο αντιλήφθηκε, πως  ο υπουργός έδινε απαντήσεις σε ερωτήσεις που ΄΄ακούγονται΄΄  συνήθως από αμφισβητίες της κυβερνητικής πολιτικής και καθόλου δεν επικεντρώθηκε η ενημέρωση στην παρούσα κατάσταση, εκτός από την διόγκωση της ανάγκης να πάρουμε κι άλλο δάνειο, ΄΄για να τα βγάλουμε πέρα΄΄.
Τόνισε ιδιαίτερα την ΑΓΝΟΙΑ του ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε κυβέρνηση, για το πραγματικό χάλι της οικονομίας, απέδωσε μερικές ευθύνες στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πριν το 2004 και ΜΕΓΙΣΤΗ ευθύνη στην κυβέρνηση Καραμανλή.
Μίλησε βέβαια για μια αναπτυξιακή πολιτική για να επιτευχθεί το περιβόητο ΄΄πρωτογενές πλεόνασμα΄΄ αλλά δεν εξήγησε τους τρόπους που μπορεί αυτό να γίνει πράξη, εξ ού και οι αντιδράσεις που ακούστηκαν στο 2ο μέρος από μέλη του κόμματος, και αφορούσαν τις αμφιβολίες τους για την επιχειρηματικότητα και την διευκόλυνσή της. Δεδομένης της ανεργίας και των δανειακών αναγκών.
Το ακροατήριο ομολογουμένως, δεν έδειξε ιδιαίτερο ενθουσιασμό για την σημερινή κατάσταση ομηρίας της χώρας στο ΔΝΤ και έστειλε μήνυμα δυσαρέσκειας, στην κυβέρνηση, για τα δυσβάσταχτα μέτρα εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και την αποκοπή της από την εκλογική της βάση.
Πάντως αξιοπερίεργο ήταν το γεγονός ότι οι ερωτώντες απλά υπέβαλαν τις ερωτήσεις, ενστάσεις ή επισημάνσεις τους, χωρίς ωστόσο να γίνεται διάλογος, ούτε να παίρνουν απαντήσεις από κανένα.
Τοποθετήσεις έκαναν μεταξύ άλλων και ο κ. Δημ. Δαββέτας, ο κ. Γ. Μπαρούτσας και Αλ. Κοτσιάνης.
Ο τελευταίος δήλωσε με έμφαση πως ΄΄αν πάμε τώρα για εκλογές, αυτό θα ισοδυναμεί για τη χώρα, με δεύτερη Μικρασιατική καταστροφή…΄΄
Ο  απολογισμός της πρωτοβουλίας αυτής, μπορεί και να φέρει εσωτερικές τριβές στην Νομαρχιακή του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι σε κάποια πηγαδάκια μιλούσαν για την εκτίναξη της ανεργίας που ΔΕΝ συζητήθηκε, για τα τοκογλυφικά επιτόκια που ΔΕΝ αιτιολογήθηκαν και για άλλα πολλά, που άφηναν τους παρόντες σε απορία και δυσανασχέτηση.
Χωρίς να προκύψουν εντάσεις, έληξε η συνάντηση, αλλά οπωσδήποτε και χωρίς ενθουσιώδη απόηχο. Το αντίθετο μάλλον, αλλά πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, με τέτοια οικονομικά μέτρα; Το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ βλέπετε έχει φέρει όλους τους πολίτες σε αμήχανη αδράνεια και σκεπτικισμό, που φθάνει κάποτε στην άρνηση.

Ειδήσεις: 
Tags: