Ντοκιμαντέρ για τη Βλαχοκερασιά: Το Χωριό που Κατέκτησε την Αιωνιότητα (vid)

Ντοκιμαντέρ για τη Βλαχοκερασιά: Το Χωριό που Κατέκτησε την Αιωνιότητα (vid)

Μάρτιος 28, 2021 - 11:15
0 σχόλια

Το  Hellenic TV GR ετοίμασε και πρόβαλε στις 27.3.21 το ντοκιμαντέρ για τη Βλαχοκερασιά με τίτλο "Το Χωριό που Κατέκτησε την Αιωνιότητα" σε σκηνοθεσία του Σπύρου Φρεν.

Περιγραφή για το ντοκιμαντέρ:

"Στην Αρκαδία, κ συγκεκριμένα στο όμορφο χωριό της Βλαχοκερασιας θα μας ταξιδέψει το ντοκιμαντέρ παραγωγής Hellenic TV GR για το κανάλι μας. Πρόκειται για ένα χωριό που όπως καταλαβαίνουμε αμέσως κ από τον τίτλο" Βλαχοκερασια το χωριό που κατέκτησε την αιωνιότητα" έχει βαθιές ρίζες στην αρχαιότητα όπως και στην πιο σύγχρονη ιστορία.. όπως αυτή διαμορφώθηκε δια μέσου των αιώνων. Είναι ο τόπος των Σκιριτων των κομάντος του Λεωνίδα με τεράστια δράση και συμμετοχή στο στρατό των τριακοσίων αλλά κ ο τόπος που γέννησε έναν από τους κορυφαίους οπλαρχηγούς του Κολοκοτρώνη τον καπετάν Γιαννακα...

Οι ιστορίες αυτές Ξεδιπλώνονται στο ντοκιμαντέρ μέσα από ένα υπέροχο οπτικοακουστικό οδοιπορικό ,στο οποίο μαθαίνουμε εκτός των άλλων πως και σήμερα ακόμη μέσα από ένα μοναδικό μονοπατι, μπορεί κανείς να περπατήσει  στο μαγευτικό δάσος της Σκιριτιδας ...εκεί που έδρασαν κ οι Σκιριτες κ οι ήρωες του 1821 . ​Κλείνει δε με μια ουσιαστική αναφορά στο μεγάλο έργο των Ομογενών τόσο στην Βλαχοκερασια όσο κ σ ολόκληρη την Ελλάδα .. επιστρέφοντας ουσιαστικά  στους απόδημους Έλληνες την μεγάλη  εκτίμηση για την προσφορα τους στην πατριδα! 

Η σκηνοθεσία είναι του Σπυρου Φρεν . 

Καλή σας διασκέδαση..!

Video: 

Βλαχοκερασιά Το Χωριό που Κατέκτησε την Αιωνιότητα 27.3.21 Hellenic TV GR, Σκηνοθεσία Σπύρου Φρεν


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.