Νέος οδηγός; Να τι πρέπει να προσέξεις στην ασφάλεια αυτοκινήτου!

Νέος οδηγός; Να τι πρέπει να προσέξεις στην ασφάλεια αυτοκινήτου!

Μάρτιος 11, 2021 - 18:53
0 σχόλια

Αν είστε νέος οδηγός με δίπλωμα κάτω του ενός έτους ή η ηλικία σας είναι κάτω των 23, τότε θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια αυτοκινήτου, έτσι ώστε από τη μια να γλυτώσεις χρήματα από τα αυξημένα ασφάλιστρα λόγω επασφάλιστρου και από την άλλη να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερες καλύψεις που θα προστατεύσουν την περιουσία σου!

Επασφάλιστρο για νέους οδηγούς – Πότε εφαρμόζεται και γιατί

Το επασφάλιστρο είναι μια έξτρα ασφαλιστική χρέωση που εφαρμόζεται στους νέους οδηγούς – δηλαδή είτε σε όσους είναι άνω των 23 ετών αλλά έχουν το δίπλωμα για λιγότερο από 1 χρόνο είτε για όσους είναι κάτω των 23, μέχρι να συμπληρώσουν το συγκεκριμένο ηλικιακό όριο.

Πρόκειται στην ουσία για μια χρέωση που επιβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες καθώς έχουν διαγνώσει αυξημένο κίνδυνο ατυχήματος σε αυτές τις 2 κατηγορίες – στους νέους οδηγούς δηλαδή.

Γι’αυτό το λόγο η ασφάλεια για νέους οδηγούς είναι πιο ακριβή σε σχέση με μια ίδια ασφάλεια, για έναν οδηγό 40 χρονών με δίπλωμα 10 έτη

Το επιπλέον κόστος που επιβαρύνεται ο νέος οδηγός είναι περίπου 25% λόγω του επασφάλιστρου και είναι υποχρεωτικό.

Αν οδηγάτε το αυτοκίνητό σας χωρίς επασφάλιστρο, τότε σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα η ασφαλιστική μπορεί είτε να διεκδικήσει αυτό το ποσό είτε ακόμα και να μην αναγνωρίσει τη ζημιά και να μην σας αποζημιώσει.

Το επασφάλιστρο συνεχίζει για όλη τη διάρκεια ασφάλισης, μέχρι ο οδηγός να φτάσει τα 23 έτη και παράλληλα να έχει το δίπλωμα για παραπάνω από 1 έτος.

Νέος οδηγός και καινούργιο ή ακριβό αμαξι = Μικτή ασφάλεια

Αν σαν νέος οδηγός αγοράσατε το πρώτο σας καινούργιο αμάξι ή κάποιο μεταχειρισμένο αξίας, τότε είναι απαραίτητη για τη δική σας εξασφάλιση, η μικτή ασφάλεια.

Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου ή αλλιώς πλήρη κάλυψη ιδίων ζημιών, σας ασφαλίζει και σας προστατεύει ακόμα και για ζημιές που έχετε προκαλέσει εσείς, με δική σας υπαιτιότητα.

Αν για παράδειγμα έχετε εμπλακεί σε ένα ατύχημα και η ευθύνη ήταν δική σας, τότε η ασφαλιστική σας θα αποζημιώσει το άλλο αυτοκίνητο και παράλληλα θα καλύψει και τις δικές σας ζημιές!

Στους νέους οδηγούς, όπου τα ατυχήματα είναι πιο συχνά ειδικά τον πρώτο καιρό που κατέχουν το δίπλωμα, η μικτή ασφάλεια είναι μονόδρομος.

Σε συνδυασμό με το επασφάλιστρο, που εφαρμόζεται ανάλογα την τιμή του συμβολαίου, το τελικό κόστος της ασφάλειας θα αυξηθεί αρκετά όμως αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ της.

Σύμφωνα με έρευνες, αρκετοί νέοι οδηγοί θα εμπλακούν σε τουλάχιστον ένα ατύχημα, τον πρώτο καιρό.

Ειδικά αν οδηγάτε ένα αμάξι αξίας, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξετε την μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου.

Ένα σημείο που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα και θα επηρεάσει την τιμή που θα πληρώσετε, είναι η απαλλαγή.

Το ποσό της απαλλαγής είναι αυτό που πληρώνεται εσείς σε κάθε ζημιά που ευθύνεστε – αν για παράδειγμα επιλέξτε απαλλαγή 150€, τότε τα πρώτα 150€ από κάθε ζημιά θα τα πληρώσετε εσείς και τα υπόλοιπα η ασφαλιστική εταιρεία.

Συνήθως τη μικτή ασφάλιση τη χρειαζόμαστε για μεγάλες ζημιές και όχι μικροποσά, οπότε καλό είναι να επιλέξετε μια απαλλαγή στο εύρος τιμής ανάμεσα 500-1000€.

Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε επιπλέον τα ασφάλιστρά σας, καθώς όσο μεγαλύτερη η απαλλαγή, τόσο μικρότερο το κόστος ασφάλισης.

Πως να βρείτε φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου για νέους οδηγούς

Πλέον με την εξέλιξη της τεχνολογίας υπάρχουν δεκάδες onlineμέσα και ιστοσελίδες για να κάνετε σύγκριση τιμών και να βρείτε τη φθηνότερη ασφαλιστική πρόταση που να σας καλύπτει.

Στην ιστοσελίδα του Asfaleies24.grμπορείτε να πάρετε άμεσα προσφορά για ασφάλεια αυτοκινήτου, να κάνετε σύγκριση τιμών σε περισσότερες από 25 ασφαλιστικές εταιρείες και να ασφαλιστείτε στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Με μια πληθώρα εξτρά υπηρεσιών όπως οικονομική οδική βοήθεια, νομική προστασία, κ.α., μπορείτε να διαμορφώσετε το δικό σας ασφαλιστήριο και να εκμεταλλευτείτε από τις έως 12 άτοκες δόσεις στα ετήσια πακέτα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.