Νέο πρόστιμο για μη συμμόρφωση με την κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία

Νέο πρόστιμο για μη συμμόρφωση με την κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία

Φεβρουάριος 27, 2020 - 17:15
0 σχόλια

Νέο πρόστιμο επιβλήθηκε στη χώρα μας. Αυτή τη φορά το πρόστιμο, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, αφορά στην καθυστέρηση της χώρας να εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία για τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης.

Η Ελλάδα καταδικάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2015, καθώς δεν έλαβε τα μέτρα που όφειλε: δεν χαρακτήρισε ως «ευπρόσβλητες» ορισμένες ζώνες, μεταξύ των οποίων η περιοχή της Θεσσαλικής πεδιάδας και του Έβρου, στις οποίες όπου είχαν καταγραφεί συγκεντρώσεις νιτρικών ιόντων μεγαλύτερες από 50 mg/l  (σευπόγεια και επιφανειακά ύδατα) και φαινόμενα ευτροφισμού (σε επιφανειακά ύδατα). Επιπλέον δεν εκπόνησε τα προγράμματα δράσεως σχετικά με τις ζώνες (όφειλε να το πράξει ενα έτος μετά τον εν λόγω χαρακτηρισμό).

Μετά την πρώτη καταδίκη, η Ελλάδα έλαβε προθεσμία συμμόρφωσης έως τον Δεκέμβριο του 2017. Ωστόσο η Ελλάδα συμμορφώθηκε ενάμισι έτος αργότερα, στις 3 Μαΐου 2019 ως προς τον χαρακτηρισμό των περιοχών, ενώ δεν έχει ακόμα εκπονήσει και εφαρμόσει πρόγραμμα δράσης για τον περιορισμό της νιτρορύπανσης.

Πληροφορίες: kathimerini.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.